Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μη σουτάρετε, μετρήστε τα δοκάρια

Μη σουτάρετε, μετρήστε τα δοκάρια
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023 - 13:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο ύμνος της ΑΕΚ λέει: σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια. Στο Περιστέρι κάποιοι έκαναν λάθος στους στίχους του ύμνου των κιτρινόμαυρων και έκαναν κάτι άλλο με τα δοκάρια, τα μέτρησαν. Το διασκεδάζω, ή μάλλον το προσπαθώ, γιατί αυτό που συνέβη και στο Περιστέρι έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και είναι σοβαρά γεγονότα που επηρεάζουν την αξιοπιστία του. Μια αξιοπιστία που δέχεται διαρκώς χτυπήματα.

Αν η ΑΕΚ πάρει όντως τους 3β. που έτσι φαίνεται μέσω της ένστασής της, για τι πρωτάθλημα θα μιλάμε; Γιατί με τα ίδια δοκάρια έπαιξαν όλοι εκεί, και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες που έχασαν βαθμούς από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αυτό είπε ο Σπανός του Ατρομήτου τουλάχιστον. Εκτός αν τα δοκάρια τα πείραξε κανείς λίγο πριν πάει εκεί η ΑΕΚ... Δεν ξέρω, αναρωτιέμαι.

Όπως και να 'χει, μιλάμε ήδη για πρωτάθλημα που έχει παραμορφωμένη εικόνα και αγωνιστική με αγωνιστική παραμορφώνεται περισσότερο. Όπως παραμορφωμένη θα είναι και η εικόνα του α' ημιτελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ολυμπιακός θα πάει εκεί κουβαλώντας εύλογη κόπωση από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Η ΑΕΚ θα είναι ξεκούραστη και με περισσότερη ενέργεια. Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα πάει κόντρα σε όλους και όλα. Μαθημένος είναι στα δύσκολα. Θα δώσει τη μάχη του με τα αγωνιστικά του όπλα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός αισθάνεται καλά με τον εαυτό του. Εκείνοι που πετούσαν τσιτάτα θα πρέπει να μην αισθάνονται βολικά. Γιατί η ηθική δεν είναι κ@λόχαρτο. Αν υπάρχει, είναι αδιαπραγμάτευτη και ενιαία για όλους και όλα. Όχι μια ηθική που αλλάζει χρώματα και... διαστάσεις ανάλογα με την περίσταση και το τι μας συμφέρει.

ΥΓ: Μ' αυτά και μ' αυτά δεν έχω και όρεξη να ασχοληθώ με τις νέες γραφικότητες από πλευράς Λουτσέσκου. Κρίμα λέει να μην κερδίζει ο ΠΑΟΚ σ' ένα ματς που έκανε τον Ολυμπιακό να φαίνεται μικρός. Το έκανε όντως αλλά στην αρχή του ματς για 15 λεπτά. Ύστερα ο Ολυμπιακός μάλλον ξεκούραστα κράτησε το μηδέν πίσω και μπορούσε να σκοράρει. Αυτό που δεν περίμενα ήταν η δήλωση του Ίνγκασον. Ο Ολυμπιακός λέει δεν ήθελε να παίξει, πρώτη φορά είδε τέτοια στάση. Με όποιον δάσκαλο-προπονητή καθίσεις, τέτοιες ατάκες θα πετάς. Αν το πανό-εμετός ήταν για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ ο Ίνγκασον θα έλεγε: έλα δεν πειράζει, πάμε να παίξουμε;

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Διπλή αλλοίωση, πολλαπλό μέχρι τέλους

Διπλή αλλοίωση, πολλαπλό μέχρι τέλους

Και έτσι είναι. Αλλοίωση στο πρωτάθλημα, αφού η ΑΕΚ πάει να πάρει στα χαρτιά ένα ματς στο οποίο θα δυσκολεύονταν να κερδίσει και πιθανόν να γκέλαρε. Blogάρει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα

Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα

«Δεν υπάρχει δικαιολογία», «θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε», «δεν αξίζει τέτοιες πίκρες ο κόσμος μας». Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

You had only one job...

You had only one job...

Λοιπόν αφήνω τους προλόγους και μπαίνω στο θέμα… Blogάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης!