Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να... ξεχρεώσει «γραμμάτια»

Να... ξεχρεώσει «γραμμάτια»
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 - 11:15
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός λοιπόν. Το κλασικό ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένα από τα πιο κλασικά παγκοσμίως, φτάνει. Απέχει ελάχιστα 24ωρα. Ειλικρινά το επερχόμενο ματς είναι ένα από 'κείνα για τα οποία έχεις να εις πάρα πολλά και, την ίδια στιγμή, δεν έχεις να πεις το παραμικρό.

Σοβαρά τώρα, τι πρέπει να πει κανείς σ' ένα παίκτη του Ολυμπιακού που θα υποδεχθεί το Σάββατο τον Παναθηναϊκό; Δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει; Δεν ξέρει πόσο απαραίτητη είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί; Δεν ξέρει πόση πίκρα έχει δώσει φέτος στον κόσμο αλλά κυρίως τον άνθρωποι που καλοπληρώνει και φροντίζει να μη λείπει τίποτα; Δεν ξέρει ποιός είναι κάθε χρόνο ο βασικός στόχος της ομάδας; Δεν ξέρει ότι η βαθμολογική θέση στην οποία είναι τώρα η ομάδα δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα και το κόστος της;

Φυσικά και τα ξέρουν όλα αυτά όλοι οι παίκτες. Τα ξέρει και ο προπονητής. Και επιβάλλεται να κάνουν τα αυτονόητα. Απέναντι σ' έναν Παναθηναϊκό που είναι μια καλή, οργανωμένη και δουλεμένη ομάδα η οποία, ωστόσο, ούτε τη μισή ποιότητα έχει, η νίκη και οι τρεις βαθμοί είναι μονόδρομος. Το ντέρμπι είναι κομβικό. Πιο κομβικό δεν γίνεται. Όπως εξάλλου ήταν και στον α' γύρο στη Λεωφόρο. Μόνο που τότε υπήρχε πολύς δρόμος μπροστά, πολλά ματς για να διορθωθεί το οτιδήποτε.

Χρωστάνε οι ερυθρόλευκοι πολλά σε πολλούς και αυτό το ματς αποτελεί μια ευκαιρία για να αρχίσει το... ξεχρέωμα. Χρωστάνε στον άνθρωπο που τους πληρώνει καλά και στον κόσμο που στηρίζει. Χρωστάνε στην ιστορία του κλαμπ που τους κάνει την τιμή να τους έχει στις τάξεις του. Χρωστάνε φυσικά και στους εαυτούς τους τους οποίους έχουν υποτιμήσει με το να μην έχουν κερδίσει ένα ντέρμπι ως τώρα και να επιτρέπουν στον κάθε... πικραμένο να χαίρεται όταν αναμετράται μαζί τους στο γήπεδο.

Μετά τη διακοπή του Μουντιάλ ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα. Σε 10 ματς πρωταθλήματος μετράει 7 νίκες και 3 ισοπαλίες ενώ ο συντελεστής τερμάτων είναι 26 γκολ υπέρ και 5 κατά. Στις 13 αγωνιστικές που παίχτηκαν πριν από τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετρούσε 7 νίκες 4 ισοπαλίες και 2 ήττες ενώ ο συντελεστής τερμάτων ήταν 18 γκολ υπέρ και 8 κατά.

Οι διαφορές είναι ολοφάνερες και δε χρειάζονται περισσότερες επεξηγήσεις. Αυτό που μένει λοιπόν είναι να δούμε τον Ολυμπιακό να επιβεβαιώνει το Σάββατο την ανοδική του πορεία, μια πορεία που είναι πια καθαρά πρωταθληματική, όχι δεύτερης θέσης.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης