Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Άρχοντας του Λιμανιού!

Ο Άρχοντας του Λιμανιού!
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016 - 21:23

Δεν πρόκειται να του κρατήσω κακία για την αλήστου μνήμης φράση «αν δουλέψω ποτέ ξανά σε ομάδα, θα το κάνω μόνο για τον Ολυμπιακό»! Ναι, θύμωσα που δεν το τήρησε, αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής ο «άρχοντας» μεγαλούργησε με τον Ολυμπιακό. Χάρισε στην «οικογένεια» των «ερυθρόλευκων» σπουδαίες, ίσως τις σημαντικότερες στιγμές στην ένδοξη ιστορία τους. Μπορεί κάποιος να τον ξεπεράσει, θα δούμε, αλλά στην παρούσα φάση, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό είναι ο κορυφαίος προπονητής που πέρασε και υπήρξε στον Ολυμπιακό.

Ποιος άλλος το καλοκαίρι του 2011, και ερχόμενος εσπευσμένα από το Βελιγράδι γεμάτος νεύρα έχοντας ενημερωθεί ότι οι Αγγελόπουλοι αποχωρούν και οι παίκτες φεύγουν, θα αναλάμβανε, θα έστηνε και θα πορευόταν με αυτό το μοντέλο; Μόνο αυτός θα μπορούσε να το κάνει, αλλά και να το καταφέρει, όπως έλεγαν οι πρόεδροι στην Πόλη, αγκαλιά με το τρόπαιο της Ευρωλίγκας τον Μάιο του 2012. Δεν δημιούργησε απλά ένα νέο μοντέλο, το οποίο κρατά ακόμα και συνεχίζει να πορεύεται στον δρόμο των επιτυχιών, το οδήγησε απευθείας και στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός ήταν θελκτικός και ασταμάτητος, με τον ίδιο να παραδέχεται «ούτε με τάιμ άουτ δεν μπορούσαν να μας σταματήσουν». Μόνο αυτός θα μπορούσε να το κάνει επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο και το «τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε πλεονέκτημα στον πάγκο. Τώρα δεν το έχει πια».

Ναι, είχε (κι αυτός) τις εμμονές του, ενδεχομένως να ήταν δογματικός και σαφέστατα έκανε τα λάθη του (βλέπε Σλούκα που ήθελε να τον δώσει δανεικό), ωστόσο αν ο Ολυμπιακός καμαρώνει τώρα παίκτες «δικούς του» όπως ο Μάντζαρης και ο Παπανικολάου, οφείλεται σε αυτόν σε ένα μεγάλο ποσοστό. Το «αν σε δω να τραβάς ξανά τα μαλλιά σου μετά από άστοχο σουτ» έφερε τον Παπανικολάου στο 53% ευστοχίας στο τρίποντο.

Ο Ιβκοβιτς είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του μπάσκετ. Ψυχολόγος, πανούργος, που δεν ρίσκαρε αλλά εμπιστευόταν το πλάνο του, που έβγαζε και εξέλισσε νέους παίκτες. Πάντα μα πάντα είχες να μάθεις κάτι από αυτόν, σε κάθε κατάσταση (ίσως εξαιρουμένης της Εφές που η διοίκηση του άσκησε τεράστια πίεση) άφησε παρακαταθήκη.

Προτιμώ να προσπεράσω το «πήρε τον Ντάνστον για να τον αποδυναμώσει» και να μείνω στο «μόνο για τον Ολυμπιακό θα επέστρεφα στην ίδια ομάδα» όπως είπε το καλοκαίρι του ’11, πολύ περισσότερο να σταθώ και να κρατήσω το «ο Ολυμπιακός κυλάει στο αίμα μου»! Λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2012!

Αρχοντα, σε ευχαριστούμε για όλα. Το «Ντούσαν-Ντούσαν» ηχεί ακόμα στο ΣΕΦ!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/07/2016)

Διαβάστε επίσης

Είναι... τρελός ο αρχηγός!

Είναι... τρελός ο αρχηγός!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής εξηγεί γιατί δεν θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε το διετές συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη ως το τελευταίο του με τον Ολυμπιακό.

Τρεις σωστές επιλογές...

Τρεις σωστές επιλογές...

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κινηθεί για παίκτες που θα «κουμπώσουν» στο ήδη υπάρχον «ερυθρόλευκο» παζλ και θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.