Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον σταυρό μας, μην πάθει τίποτα ο Πρίντεζης!

Τον σταυρό μας, μην πάθει τίποτα ο Πρίντεζης!
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 - 21:09

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας! Δεδομένα… Αυτοί ξέρουν τις ανάγκες της ομάδας, το υλικό που έχει ο προπονητής στα χέρια του το οποίο βιώνει καθημερινά τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Τις δυνατότητές τους, τις ανάγκες της ομάδας και κατά πόσο καλύπτονται. Οι «ερυθρόλευκοι» εκπονούν το πλάνο, αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις.

Μην περιμένετε να γράψουμε για λάθη, για περσινά παθήματα για το οτιδήποτε. Η νέα… τάση άλλωστε είναι απλή καταγραφή γεγονότων (όπως χρόνια θα έπρεπε να είναι) και αυτό ακριβώς κάνουμε ώστε να μην εκληφθεί και τίποτα ως υπόδειξη. Λες και ο Γκάμπριελ (ή ο κάθε Γκάμπριελ) είναι πρώτος μας ξάδελφος και θα έχουμε προσωπικό όφελος. Αποφάσισαν και φέτος να μείνει η ομάδα όπως και πέρσι όσον αφορά τη φροντ λάιν της, έτσι προχωράμε και ευχόμαστε άπαντες να βγει επιτυχώς αυτό το πλάνο μέχρι τέλους.

Προσωπικά δεν θέλω να σταθώ στο αν είναι λάθος (κατ΄ εμέ είναι βέβαια) που δεν θωρακίζουν την ομάδα στο «4» όπως έδειξε και πέρσι ότι είχε ανάγκη ή στο αν κάνουν και μπορούν να ανταπεξέλθουν οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης. Κάνουν, μπορούν αλλά με… βοήθεια. Όχι απότομα. Συν τοις άλλοις, το να έχεις μία παραπάνω λύση σημαίνει ότι θα παίζει 20 λεπτά; Ο κόουτς θα το καθορίσει αυτό. Για θωράκιση έγινε ο λόγος όχι ντε και καλά για μεταγραφή!

Τα προσπερνάω αυτά λοιπόν και πάμε στην ουσία. Στο κομμάτι που πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω και που γεννά αυτόματα ουκ ολίγα ερωτήματα…

Ο Ολυμπιακός, πριν καν εκπνεύσει η σεζόν που στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, είχε πλησιάσει και μάλιστα είχε προχωρήσει με την περίπτωση του Οκάρο Ουάιτ. Σωστά; Σωστά! Κατέθεσε μάλιστα βελτιωμένη πρόταση με την οποία οικονομικά συμφώνησε ο Αμερικανός. Τον περίμενε μέχρι και πριν λίγες ημέρες και μάλιστα ο Σφαιρόπουλος και ο Σταυρόπουλος δείπνησαν μαζί του στο Λας Βέγκας. Σωστά και εδώ;

Εγώ λοιπόν δεν μπορώ να καταλάβω τούτο: Τότε, δεν θα μειώνονταν ο χρόνος των Παπαπέτρου και Αγραβάνη; Εκείνο τον καιρό δεν υπήρχε αυτή η σκέψη αλλά δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες; Δεν θα μειώνονταν εύλογα κάπως ο χρόνος τους (που το τονίζω ξανά, αυτό δεν λέει τίποτα στην θεωρία) και οι αρμοδιότητές τους; Ή στο μυαλό των «ερυθρόλευκων» κυριαρχούσε η σκέψη της ανάγκης; Γιατί είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός να θωρακίσει το «4» του. Ήταν κάτι που αποδείχθηκε λάθος. Βούτηξαν τα παιδιά στα βαθιά και φυσικά θα συνεχίσουν να κολυμπάνε ακόμα πιο μακριά, αλλά θέλουν και μία βοήθεια. Μία λύση παραπάνω για τις δεδομένες ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Γιατί όλοι λέμε για τον Πρίντεζη και να κάνουμε τον σταυρό μας να βγάλει και πάλι τη χρονιά, καθώς πέρσι αποδεδειγμένα πάλευε μόνος, αλλά ένας τραυματισμός επηρεάζει όλη την ομάδα. Το ξαναλέω: Ο Λοτζέσκι κάθε χρόνο βγάζει ένα με δύο προβλήματα. Αυτόματα θα πάει στο «3» περισσότερο ο Παπαπέτρου και θα μείνει πίσω από τον Γιώργο μόνο ο Αγραβάνης. Με τα φάουλ των σέντερ τι θα γίνει; Δεν μιλάω για τραυματισμό. Δεν μιλάω για τα (πολλά) παιχνίδια που ο Μιλουτίνοφ δεν θα μπορεί γιατί δεν θα «κολλάει» ο αντίπαλος. Για τη φθορά. Απλά τα φάουλ αναφέρω. Δεν θα πρέπει να βοηθήσει εκεί ο Αγραβάνης; Μπες ξανά λοιπόν Γιώργο να καθαρίσεις.

Όλα είναι ένας συνδυασμός και το κάθε τι επιδρά σε όλη την ομάδα. Το είδαμε με τον χειρότερο τρόπο πέρσι με τις κακουχίες και την γκαντεμιά, πόσο μάλλον φέτος που τα παιχνίδια είναι περισσότερα στην Ευρωλίγκα και οι αντίπαλοι πολύ πιο ισχυροί. Θα παίζουν οι καλύτεροι της Ευρώπης. Με εξαίρεση μια το πολύ δύο ομάδες, όλοι οι άλλοι θα είναι δυνατοί και θωρακίζονται θέλοντας να είναι έτοιμοι στις νέες αυξημένες ανάγκες.

Αν, λοιπόν, ο Ουάιτ δεν είχε πάει στο Summer League και υπέγραφε στον Ολυμπιακό, σημαίνει αυτόματα ότι τα δύο παιδιά δεν θα έπαιζαν; Ή ότι σε αυτή την περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα τους είχαν στο μυαλό τους και στο πλάνο τους όπως ακριβώς τους έχουν αυτές τις ημέρες;

Αυτή η σκέψη, όταν ο Ουάιτ υπέγραψε στους Χιτ και απευθείας έγινε πρόταση στον Γκάμπριελ δεν υπήρχε τότε; Υπήρχε ή όχι; Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπήρχε. Απλά στο μυαλό όλων δέσποζε η ανάγκη για θωράκιση και μάλιστα με παίκτη όπου το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του θα ήταν το σουτ, καθώς αυτό έλειπε από την ομάδα. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον Γκάμπριελ- που για να φτάσουμε από τις 620 χιλιάδες δολάρια στις 450 του Αμερικανού, όσο να ναι κύλησαν μέρες- δεν υπήρχε αυτή η σκέψη; Δεν σκέφτονταν την στήριξη στα δικά μας παιδιά;

Συμβόλαιο για τον χρόνο δεν υπογράφει κανείς. Όποιος αξίζει, σκύβει το κεφάλι και δουλεύει παίζει. Όπως συμβόλαιο δεν υπογράφεις και με την κακοτυχία. Αν ξέχασαν τον Γενάρη τι τράβηξαν είναι λάθος τους. Που τους έκλειναν τις πόρτες κάτι Ουσάκ και Σαλόν. Που τους ζήταγαν υπέρογκα ποσά και υπεραξίες και στο τέλος ήρθε ο Ουόρικ (που είχε απορριφθεί αρχικά) απλά για να προστεθεί ένα κορμί στο ρόστερ και να δώσει δύο ανάσες. Ναι, η Ευρωλίγκα άνοιξε τις μεταγραφές και είναι ελεύθερες μέχρι την 1η Μαρτίου, αλλά μετά τον Οκτώβριο πραγματικά τι θα βρει αν χρειαστεί; Αφήστε που αν χρειάζεται και κάποια εύρωστη ομάδα τον ίδιο παίκτη, οικονομικά δεν θα μπει σε ανταγωνισμό ο Ολυμπιακός (βλ. Ντόρσεϊ με Μπαρτσελόνα).

Ας ελπίσουμε λοιπόν πως έχουν πάρει την σωστή απόφαση στον Πειραιά και ας ευχηθούμε να μην ταλαιπωρηθεί και τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός από τραυματισμούς.

ΥΓ: Κάθε παίκτης σε κάθε ομάδα του πλανήτη θα μουρμουράει και δεν θα θέλει άλλον στη θέση του. Όχι μόνο ξένο, αλλά ακόμα και... Έλληνα. Παραδείγματα πολλά και πολύ... πρόσφατα. Το θέμα είναι να κοπεί η μουρμούρα και άπαντες να έχουν ως μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας. Είπαμε: Χρόνος στο συμβόλαιο δεν αναγράφεται. Όποιος αξίζει, δουλεύει σκληρά, τα δίνει όλα και ανταμείβεται.

Διαβάστε επίσης

Τα βλέμματα στραμμένα πάνω στον Ερικ Γκριν!

Τα βλέμματα στραμμένα πάνω στον Ερικ Γκριν!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, γράφει πως ο Αμερικανός είναι αυτός που αναμένεται να δώσει επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό και να αλλάξει τις καταστάσεις με ή χωρίς τον Σπανούλη - Αναλυτικό scouting report

Ο Άρχοντας του Λιμανιού!

Ο Άρχοντας του Λιμανιού!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από τους πάγκους.