Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε με... αίμα!

Ούτε με... αίμα!
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 - 20:44
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ματσάκι τρεις το μεσημέρι, σε γιορτινό κλίμα με παιδάκια στις κερκίδες και με το Περιστέρι, μία ομάδα άκρως ανταγωνιστική… ότι καλύτερο! Αμ δε… Ένας άνθρωπος, ο διαιτητής Μάνος, κατάφερε να εκνευρίσει κάθε τι «ερυθρόλευκο» υπήρχε στο ΣΕΦ. Από τον κόσμο μέχρι τους παίκτες του Μπλατ. Καλά και τον Μπλατ εκνεύρισε σε μεγάλο βαθμό, τρεις φορές σε έντονο ύφος προσπαθούσε να κατανοήσει τι έχει σφυρίξει, αλλά αυτό το άνθος της διαιτησίας, δεν είχε καν την ευθιξία να εξηγήσει τις αποφάσεις του. Με ύφος «δεν πιάνω κουβέντα» όπως συνέστησε και στον συνάδελφό του, απέφευγε να δώσει εξηγήσεις για τα στραβά και τα ανάποδα που είδαμε. Για τις αποφάσεις που άλλαζαν από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο. Και τι να έλεγε δηλαδή; Τα ανεξήγητα να εξηγήσει;

Έγραψε ιστορία ο άνθρωπος… Πήγε και έκανε πέντε ράμματα ο Στρέλνιεκς. Έφευγε από το παρκέ ματωμένος αφού πρώτα είχε κάτσει για μισό λεπτό στο παρκέ ζαλισμένος. Αυτό το άνθος της διαιτησίας, αυτό το κόσμημα δεν είδε ποτέ φάουλ παρ’ όλο που ήταν στο οπτικό του πεδίο. Ο έμπειρος αυτός διαιτητής που ξεκίνησε να σφυρίζει τελικούς Κυπέλλου και μπήκε μετά σε τελικούς πρωταθλήματος δεν είναι ικανός να δει μία αγκωνιά σε ένα ήσυχο γήπεδο κατακλυσμένο από παιδάκια το οποίο… μόλις έχει ξεκινήσει. Για φανταστείτε αντί του Στρέλνιεκς να ήταν ο Λάνγκφορντ… Έξυπνοι και ψημένοι είστε. Άριστα καταλαβαίνετε. Αλλά μετά οι Ολυμπιακοί είναι οι γραφικοί που φωνάζουν για τη διαιτησία.

Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν βιώσει στο πετσί τους ξανά και ξανά τις αποφάσεις του κάθε Μάνου και του κάθε Ψαριανού (γιατί κι οι άλλοι δύο δεν ήταν καλύτεροι) εκνευρίστηκαν στο 100% βγαίνοντας παντελώς από το πλάνο τους. Γιατί η άμυνα εξ αρχής είχε πάει περίπατο. Εκεί έγινε η ζημιά. Ανενόχλητοι πόντοι στη ρακέτα του Ολυμπιακού. Τα μπουρδούκλωσαν και μπροστά και… να σου το -19. Πήγαν στο τρίποντο (είχαν 2/11) αλλά εκεί που γύρισε η δουλειά ήταν από την άμυνα…

Πρώτα έσφιξε πίσω και βρήκε ευκαιρίες στο τρανζίσιον- με τον Παπανικολάου να κάνει τρομερή δουλειά στην άμυνα (4 κλεψίματα)- ο Σπανούλης «διάβασε» σωστά και πήρε ντράιβ και στη συνέχεια ο Τουπάν έκανε ότι και με την Εφές. Τα έβαζε από παντού…

Το μομέντουμ το είχε πάρει ο Ολυμπιακός. Γύρισε ο διακόπτης και από κει πέρα τους πήρε και στους σήκωσε. Όλους… Γιατί ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε απλά με +23 πόντους. Ο Ολυμπιακός γύρισε από το -19 και κέρδισε και με +23. Είναι 42 πόντοι αυτοί.

Ο Ολυμπιακός το μήνυμα το πήρε ξανά. Ο Μπλατ το χει πάρει από την πρώτη στιγμή, με το άλλο «άνθος» της διαιτησίας. Την… ανθοδέσμη! Ξέρουν καλά τι γίνεται. Ο Μπλατ δεν θα μιλήσει για τη διαιτησία για να μην δώσει «άλλοθι» στους παίκτες του. Γιατί είπαμε η άμυνα δεν ήταν και στα καλύτερά της. Αλλά όταν σου κάνουν επίδειξη δύναμης με το Περιστέρι φανταστείτε τη συνέχεια!

Διαβάστε επίσης

Μετά το ’12, Έλληνας prospect δεν έχει βγει!

Μετά το ’12, Έλληνας prospect δεν έχει βγει!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, με αφορμή τον Βασίλη Τολιόπουλο, γράφει για τους έξι που… είδαν και απήλθαν, τα τρία ερωτηματικά, αλλά και τη διόλου εύκολη αλλά στάσιμη διαδικασία.

Ολυμπιακός σκέτη… παράνοια!

Ολυμπιακός σκέτη… παράνοια!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για το πώς κατακυρίευσαν οι «ερυθρόλευκοι» τον αντίπαλό τους, για το μάτι που γυάλιζε του Παπανικολάου, αλλά και για το πώς πήγαμε από τον «Ολυμπιακό του Σπανούλη» στον… «Ολυμπιακό του Μιλουτίνοφ»!

Η... συμμορία του Μπλατ!

Η... συμμορία του Μπλατ!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τους… «ληστές» της Βαρκελώνης, το -με σιγουριά πλέον- καλύτερο σέντερ στην Ευρώπη και τις «φωνές» των «ερυθρόλευκων» στον κόσμο τους!