Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα καλύτερα είναι μπροστά…

Τα καλύτερα είναι μπροστά…
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 - 16:30
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ναι, είναι η Μπάγερν, κακή ομάδα, μία από τις χειρότερες επιθέσεις στην Ευρωλίγκα και στην άμυνα στη ρακέτα, αλλά δεν γίνεται να μην «καταγραφεί» και να μην ενθουσιάσει αυτό…

Ιδίως, μετά τα όσα έχουν δει φέτος τα ματάκια μας…

Δεν πέρασαν πολλές ώρες, από τη στιγμή που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για την «πάσα» που θέλει στην επίθεση και την «φτωχή» άμυνα, όπου προτεραιότητα είναι να μπουν κάποιες αρχές εκεί. Τις βάζει σιγά-σιγά και φάνηκαν λεπτομέρειες αυτής από το 1ο δεκάλεπτο. Από την ένταση και τη διάθεση μέχρι τις βοήθειες που έδιναν. Θα χρειαστούν χρόνο βέβαια για όλα τα τεχνικά ζητήματα, καθώς ο Μπαρτζώκας είναι ο 3ος προπονητής που τους διοχετεύει με πληροφορίες και δεν γίνεται η μετάβαση από τη μία στιγμή στην άλλη.

Όμως…

Ο κόουτς, πέραν του τεχνικού τομέα, δουλεύει παράλληλα και τον πνευματικό. Έχει αποφορτίσει όσο μπορεί τους παίκτες του, τόσο με τις αντιδράσεις του όσο και με τα λεγόμενά του, έβγαλε μάλιστα από το «κάδρο» την 8άδα και μίλησε πάλι για «τη δική μας δουλειά» και το «επόμενο παιχνίδι», αλλά το σπουδαιότερο και πιο σημαντικό είναι που προσπαθεί να κερδίσει ότι καλύτερο μπορεί από τον κάθε παίκτη του. Να πάρει το μέγιστο δυνατό από τον καθένα.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει πως ο Ρότσεστι έχει ικανότητα και ποιότητα στην δημιουργία και η μεγάλη του αδυναμία, λόγο και του κορμιού του, είναι η άμυνα. Το τελευταίο το «πλήρωνε» και κάθονταν στον πάγκο. Ο «κόουτς B» του έβγαλε το καλύτερο προτέρημα με αποκορύφωμα τις… 12 ασίστ (15 το ρεκόρ του) και αναζητεί τρόπους να τον προστατέψει με τους κατάλληλους δίπλα του, ώστε να μην φαίνεται η αδυναμία του στην άμυνα.

Ο Μπόλντγουιν, ήρθε με τις συστάσεις του πολύ καλού αμυντικού, εξαιτίας των χεριών του κυρίως και του κάθετου παιχνιδιού. Ο Μπόλντγουιν έπαιξε καλύτερη άμυνα με τη Μπάγερν (με την Άλμπα ήταν τραγικός) και πηγαίνει στη μπούκα. Αφήστε τα τρίποντα. Θα έρθουν. Θα βγουν και θα τα πάρει. Πηγαίνει όμως και στη διείσδυση, το οποίο δημιουργείται και μέσα από την συνολική λειτουργία της ομάδας.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Βεζένκοφ είναι το σουτ. Πέρσι ειδικά δεν του βγήκε με τίποτα (20.7%). Φέτος όταν ξεκίνησε να παίρνει χρόνο και ευκαιρίες είχε 8/18 ήτοι 44% ενώ στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει 8/17 τρίποντα με 47%. Το βασικό όμως είναι ότι παίρνει τα σουτ. Με ψυχολογία, με αυτοπεποίθηση. Δεν του το απαγορεύει ο κόουτς. Με την Άλμπα είχε 1/5, έβαλε το τελευταίο που επιχείρησε, αλλά με την Μπάγερν πιστοποίησε πως είναι σε καλή κατάσταση και διαθέτει το «χέρι» που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης

Με τον τρόπο που θέλει!

Με τον τρόπο που θέλει!

One last dance… Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τις βάσεις που βάζει σιγά-σιγά ο Μπαρτζώκας, το «μήνυμα» στον Πολ και τους παίκτες που θέλει να «κερδίσει», τον Έλις και φυσικά την αλματώδη πρόοδο στις ασίστ. Έχει και 4 υστερόγραφα!

Ραντεβού… το καλοκαίρι!

Ραντεβού… το καλοκαίρι!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, από την Άλμπα, κρατάει μόνο τα όσα είπε ο απόλυτα συνειδητοποιημένος, ψύχραιμος, ρεαλιστής Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο ελκυστικός στόχος είναι να «χτιστεί» ομάδα το «καλοκαίρι. Γι αυτό ανέλαβε! Ξήλωμα και στη νοοτροπία...

Για το καλό του Ολυμπιακού (Vol.2)

Για το καλό του Ολυμπιακού (Vol.2)

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για το «θείο δώρο» που απέφεραν οι… μπουνιές, το «διπλό» στη Βαλένθια προϊόν συσπείρωσης και χαρακτήρα και την «επόμενη μέρα» που… ξημέρωσε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο τιμόνι.

Έλεος πια με το «έδιωξε τους Έλληνες»

Έλεος πια με το «έδιωξε τους Έλληνες»

Ο Θεόφιλος Τυριντζής, το ακούει ξανά και ξανά και αναρωτιέται: Δηλαδή, ο Ολυμπιακός πάει κατά διαβόλου, γιατί έφυγαν ο Μάντζαρης, ο Αγραβάνης και ο Μπόγρης;