Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είσαι ανώτερος, τελείωσέ το!

Είσαι ανώτερος, τελείωσέ το!
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 - 10:40

Το δέχομαι, εντάξει, το ζητούμενο ήταν αποκλειστικά και μόνο η νίκη ωστόσο γιατί ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δίνει δικαιώματα στον «αιώνιο» αντίπαλό του και να τον αφήνει μέσα στην διεκδίκηση του ματς; Γιατί αυτό το +13 δεν αυξάνεται με μυαλωμένο παιχνίδι και ορθολογικό; Αντί αυτού, καταφέρνουν να πάει στο +3 και να αναπτερώσουν τις ελπίδες του αντιπάλου τους. Αν και πιστεύω ειλικρινά, γιατί το βλέπω άλλωστε, ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από πέρσι, στο παιχνίδι του ΣΕΦ «μπήκε» ξανά χάρη στον Ολυμπιακό και όχι από το πλάνο του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν το δικαίωμα που πήγαν και πάλι να τελειώσουν το παιχνίδι με τα μεγάλα σουτ. Αντί να περάσουν τη μπάλα κοντά στο καλάθι, να πάνε σε ορθολογική επίθεση. ΟΚ, δύο σουτ ήταν ελεύθερα και καλώς τα πήραν. Δεν μπήκαν; Άστο. Μην σπαταλάς τις επιθέσεις σου μετά. Έχουν αντίκτυπο και στην άμυνα. Δίνεις ευκαιρίες για τρανζίσιον, χαλάς το μομέντουμ.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε πόντους και ψυχολογία και έμεινε εν τέλει με το -6 που είναι και καθόλα τιμητικό.

Ξεκίνησα ανάποδα, αλλά ειλικρινά δεν ήρθε στο μυαλό σας ο αυτοκαταστροφικός Ολυμπιακός; Δεν είπατε, κοίτα που πάμε να το κάνουμε πάλι δώρο; Αυτή τη φορά υπήρχε η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό, βγήκε η άμυνα του Πέτγουεϊ (μπλοκ στον Γκιστ), μπήκαν οι βολές που έπρεπε… Η τελευταία άμυνα ήταν πολύ καλή. Η ομάδα είχε χαρακτήρα, είχε το πείσμα που την διέκρινε και το είχε χάσει. Αυτά τα δικαιώματα όμως πρέπει να κοπούν. Ειλικρινά δεν έχω τη κάψα να κερδίζει ο Ολυμπιακός με μεγάλη διαφορά. Μην το κάνει ντέρμπι όμως… Μην δίνει δικαιώματα και ελπίδες.

Πόσο μάλλον σε ένα ματς που ήταν ανώτερος. Καθαρά, αγωνιστικά ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός. Πώς να το κάνουμε τώρα; Όταν έβγαλε το παιχνίδι του φάνηκε να επιβάλλεται, τραβούσε στον δικό του ρυθμό παίρνοντας μια διαφορά που αποτύπωνε την εικόνα των δύο ομάδων μέσα στο παρκέ.

Εν πάση περιπτώσει… Επισημάνθηκε από τον κόουτς και μάλιστα δύο φορές, το είπε πιο σωστά και ο Πρίντεζης πώς «θα πρέπει να παίζουμε μυαλωμένα και στα 40 λεπτά». Θα το φτιάξουν, θα το δουν. Δύο μήνες (μόλις) είναι με τον Σφαιρόπουλο, 1ο ματς ο Πρίντεζης από τις 9 Οκτωβρίου, πλέον βρίσκονται μαζί Ντάρντεν και Λοτζέσκι. Άντε να μπει με το καλό και ο Παπαπέτρου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν σημαντική (μόνο) για τον Ολυμπιακό. Για να καταλάβετε το πόσο, απλά σκεφτείτε τι θα είχε γίνει σε αντίθετο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχανε κάτι και δείτε πως το πέρασαν επικοινωνιακά. Αντίθετα, τι θα λέγαμε όλοι μας, τι θα άκουγε ο Σφαιρόπουλος. Την ήθελαν τη νίκη, ήταν πεισμωμένοι, την πήραν. Έδωσαν δε τις απαντήσεις που ήθελαν πρώτα απ’ όλα στον εαυτό τους. Αυτή που έπρεπε να είχε δοθεί προ διμήνου. Ήταν ανώτεροι και το έδειξαν.

Ήταν μία σημαντική νίκη- ιδίως για την ψυχολογία τους- τη χάρηκαν και την ξεχνάνε. Δεν έδωσε κάτι. Δεν είναι τίτλος. Έκαναν τη δουλειά τους, το καθήκον τους όπως είπε και ο Σπανούλης και ταπεινοί συνεχίζουν τη δουλειά. Υπάρχει η Μάλαγα τώρα.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ…

Ο Ολυμπιακός κέρδισε αλλά για μένα προσωπικά δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη η διαιτησία του αγώνα. Όποιος θέλει να ξαναδεί το ματς. Να δει τα βήματα των Μπατίστα-Μαυροκεφαλίδη, τα σφυρίγματα του Αναστόπουλου όταν η διαφορά είχε φύγει και πως συνέβαλε κι αυτός στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Το κεφαλοκλείδωμα του Νέλσον στον Σπανούλη και πως ο Χριστοδούλου διάλεξε τη σολομώντεια λύση. Υπάρχουν πολλά περίεργα σφυρίγματα εν πάση περιπτώσει. Πείτε με εμπαθή για τα προηγούμενα, πείτε με προκατειλημμένο αλλά η διαιτησία ήταν κάκιστη. Για το γλίστρημα του Διαμαντίδη τι να σχολιάσουμε… Εδώ έχουν μετρήσει καλάθια που δεν έχουν μπει ποτέ… Να το επισημάνει αυτό ο Ολυμπιακός στην ΚΕΔ. Όχι επειδή κέρδισε να περάσει έτσι.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Είμαι από αυτούς που θέλει τις έδρες να κοχλάζουν. Να έχουν παλμό, πάθος, φωνή. Οκ, τα υβριστικά συνθήματα είναι μέσα στο παιχνίδι αρκεί να μην ξεπερνάνε τα όρια. Γιατί έχουν ακουστεί και εμετικά. Ύβρεις ακούς καθημερινά και έξω στο δρόμο. Αυτές οι κροτίδες όμως πρέπει να κοπούν. Δεν ξέρετε πόσο κακό κάνουν στην ομάδα. Δεν θα πω για τις παρατηρήσεις και τα πρόστιμα που λέει συνέχεια ο Μάικ. Κόβουν τον ρυθμό της ομάδας. Έπεσαν κάποιες και είχε επίθεση ο Ολυμπιακός. Σούταρε βολές ο Σπανούλης. Θα πει κανείς; Δηλαδή να πέφτουν στις επιθέσεις του Παναθηναϊκού; ΟΧΙ, ούτε εκεί.

Προσκαλώ όποιον θέλει να έρθει να καθίσει στα δημοσιογραφικά όπου ακούγεται όλο το γήπεδο (στο πέταλο δεν το καταλαβαίνεις καλά) και να ακούσει με τα αυτιά του την ατμόσφαιρα του ΣΕΦ, όταν γιουχάρει ΟΛΟ το γήπεδο στην επίθεση του Παναθηναϊκού και όταν πέφτει η κροτίδα. Να δει τη διαφορά και να καταλάβει τι κάνει καλό στην ομάδα που λατρεύει. Όταν έκοψε το ματς ο Χριστοδούλου για το υβριστικό σύνθημα στον Διαμαντίδη (καλώς έπραξε, αλλά παντού να γίνεται και πάντα, έτσι ρεφ;), δεν κόπηκε ο ρυθμός της ομάδας; Δεν είπατε «κοίτα τι κάνει τώρα;». Το ίδιο ακριβώς γίνεται με τις κροτίδες.

ΥΓ: Οι δηλώσεις των Αγγελόπουλων είναι αντρίκειες. Ποιός άλλος έχει πει για τον βασικό του αντίπαλό του ότι είναι αξιόμαχος;

ΥΓ2: Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Το μόνο σημαντικό αγαθό. Μην το ξεχνάτε.

Διαβάστε επίσης

Orthodox Brothers: Σεβασμός!

Orthodox Brothers: Σεβασμός!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τη συγκλονιστική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, τα αδέρφια και την άμυνα του Ολυμπιακού...

Ναι, αλλά... κερδίζει!

Ναι, αλλά... κερδίζει!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για την εικόνα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ το τελευταίο διάστημα.