Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν σταματιέται…

Δεν σταματιέται…
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 - 15:43
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Το μήνυμα ήταν εκεί. Μπροστά στα μάτια μου. Και τοποθετημένο, μάλιστα, με τέτοιο τρόπο, ώστε να το έβλεπα, υπό την κατάλληλη γωνία. Ένα t-shirt με το μήνυμα “I am unstoppable” και το έμβλημα του Ολυμπιακού ακριβώς από πίσω. Στο φόντο. Κοντοστάθηκα και χαμογέλασα, όταν το είδα. Και είπα να το κάνω μία φωτογραφία, για να το μοιραστώ. Γιατί θεώρησα, το μήνυμα αυτό, το οποίο σαν να ερχόταν λίγο από το… υπερφυσικό, ως ιδιαιτέρως ταιριαστό. Ειδικά μετά το χθεσινό 2-0, επί της ΑΕΚ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε, μόνο, χθες το βράδυ. Έστειλε, παράλληλα, ένα μήνυμα, το οποίο έχει αποδέκτες όλους τους αντιπάλους του: «Δεν σταματιέμαι. I am… unstoppable». Όσα εμπόδια και αν μπουν στον δρόμο του, που θα μπουν πολλά ακόμη. Το πρωτάθλημα έχει… πολύ δρόμο. Και play offs. Σόου, θα δούμε…

Ωστόσο, με εμφανίσεις, όπως η χθεσινή, ο Θρύλος δείχνει, όχι απλώς ότι μπορεί να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Του πολυπόθητου 45. Αλλά και το μόνο πράγμα που μπορεί να τον σταματήσει, η μόνη συνθήκη, κάτω από την οποία μπορεί να λυγίσει, είναι ο… κακός του εαυτός.

Όσα γκολ, καθαρά, και αν ακυρωθούν. Όσες κίτρινες κάρτες και αν χαριστούν, όσο δυνατοί και αν είναι οι αντίπαλοι αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός αυτός, δείχνει ικανός να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Κάθε… μπλόκο. Κάθε… νάρκη, που πόσταρε χθες και ο Κώστας Καραπαπάς. Και θα είναι δύσκολη η διαδρομή, μέσα από το… ναρκοπέδιο, της Super League 1.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και να κρατά ψηλά την απόδοσή του. Κανείς δεν θα του συγχωρήσει τα λάθη και το… ντεφορμάρισμα. Ακόμη και χθες, που ο Ολυμπιακός δεν ήταν, στο απόλυτο, καταιγιστικός και δεν… παρέσυρε την ΑΕΚ, με πεντάρα ή εξάρα (όπως έχει γίνει στο παρελθόν), η απόδοσή του ήταν αρκετή, για να ολοκληρώσει τον αγώνα νικητής. Θριαμβευτής, μάλιστα, κάνοντας πάρτι, στο τέλος, με τον κόσμο του. Τέτοια βράδια χρειάζεται να συνεχίσει ο Ολυμπιακός. Απέναντι σε όλους τους αντιπάλους.

Είναι τέτοια η φύση του ελληνικού πρωταθλήματος, του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνολικά, που δεν επιτρέπει χαλάρωση. Δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Δεν επιτρέπει… ανάπαυση. Επιτάσσει, αντιθέτως, μία μόνιμη επαγρύπνηση, μία μόνιμη «λύσσα» για νίκη, για τρίποντο, για τίτλο…! Έχουμε δρόμο ακόμη. Αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί, σε κάθε ματς, το οποίο μπαίνει να παίξει, να φοράει (νοητά) αυτό το t-shirt. Και να γυρίζει την πλάτη του, στους αντιπάλους του και να το δείχνει!

Και μετά, να τους φορτώνει γκολ και να τους νικάει…

Διαβάστε επίσης

Να παίξουν όλοι για… δύο

Να παίξουν όλοι για… δύο

Τα παιχνίδια, όπως αυτό με την Μπάγερν Μονάχου, χρειάζονται… διπλή προσπάθεια. - Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.