Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τον κόσμο του Θρύλου στον Ναό, ο ΠΑΟΚ δεν έχει την παραμικρή τύχη

Με τον κόσμο του Θρύλου στον Ναό, ο ΠΑΟΚ δεν έχει την παραμικρή τύχη
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 - 13:04
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ένα ημίχρονο παίχτηκε. Ένα ημίχρονο από το οποίο ο Ολυμπιακός ενώ βγήκε κερδισμένος, θα μπορούσε να έχει ακόμη μεγαλύτερο αβαντάζ. Και δίκαιο. Αντιθέτως, άδικο ήταν αυτό που έγινε στο ματς διαιτητικά. Τα αναλύσαμε, τα συζητήσαμε, κουραστήκαμε κιόλας λιγάκι, να πρέπει κάθε φορά να λέμε τα ίδια και να μην αλλάζει τίποτα. Και πως να αλλάξει, εδώ που τα λέμε, αφού η συνολική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει, εδώ και χρόνια, αμετάβλητη. Ας τα αφήσουμε για λίγο στην άκρη, αφού έτσι κι αλλιώς όπως είπαμε, είναι μια κατάσταση συνεχιζόμενη και, που θα πάει, πάλι μπροστά μας θα τα βρούμε. Πάλι με αυτά θα ασχολούμαστε λίαν συντόμως…

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα βήμα. Καλό βήμα. Το 0-0 δεν είναι αποτέλεσμα που αρέσει στην ομάδα και στον κόσμο, αφού και χθες φάνηκε καθαρά ότι ο Θρύλος τον ΠΑΟΚ τον έχει στο χαλαρό. Όπως στο χαλαρό έφυγε με το 1-1 στο πρώτο ματς (και αυτό χάρη σε… αυτογκόλ από τους Πειραιώτες) έτσι έφυγε και χθες με το 0-0. Το οποίο έπρεπε να είναι 0-1. Και τώρα, όπως είπαμε, οι δυο τους θα λογαριαστούν στον Πειραιά, σε ελάχιστες ημέρες.

Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες αυτό το ματς θα διεξαχθεί, θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Αναφέρομαι φυσικά στο γεμάτο Καραϊσκάκη, το οποίο θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να βρει, ερχόμενος εδώ για τη ρεβάνς. Ένα Καραϊσκάκη, το οποίο θα έχει παλμό, ρυθμό, ένταση φωνής και τραγουδιού, αλλά κοσμιότητα. Ο κόσμος του Θρύλου δεν χρειάζεται να κάνει -και δεν κάνει- έκτροπα, για να… επιβάλει τον νόμο της έδρας του. Τον επιβάλουν τα συνθήματα, οι σημαίες, η ιαχή «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!» η οποία θα δονεί την ατμόσφαιρα στο ομορφότερο γήπεδο της Ελλάδας.

Με τον κόσμο του Θρύλου στον Ναό, ο ΠΑΟΚ δεν έχει την παραμικρή τύχη. Και αυτό γιατί, όπως φάνηκε και χθες, η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε και προσπαθούσε και προσπαθούσε και… δεν μπορούσε. Με τίποτα. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, αν και -κακώς κατά την ταπεινή μου άποψη- δεν έβαλε τόση μεγάλη προσπάθεια στο ματς, έφτασε και σε γκολ και γενικά όταν έκανε κατεβασιές, στο πρώτο μέρος, μύριζε γκολ… Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να «σβήσει» το ματς. Έτσι το έκρινε, έτσι έκανε. Θεώρησε, ενδεχομένως, ότι αν διαφυλάξει το 0-0, στη ρεβάνς θα βρει αυτό που θέλει και θα φύγει νικητής και με την πρόκριση. Πιθανώς. Πολύ πιθανό να συμβεί και θα το δούμε στην πράξη.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Πάντως, η ατμόσφαιρα στον Ναό την Τετάρτη του Πάσχα, θα πρέπει να είναι πανηγυρική. Και ικανή να… διαλύσει ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ, με το που θα πατήσει εκείνος το πόδι του στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Μέσω του ρεπορτάζ στο site μας θα δείτε ξανά και ξανά πως θα κλείσετε την θέση σας στο Καραϊσκάκη, για την προσεχή Τετάρτη. Και είναι δεδομένο ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να γίνει ξανά ο 12ος παίκτης. Και πρέπει, φυσικά, αλλά δεν χρειάζεται να πω και πολλά επ’ αυτού. Ο κόσμος του Θρύλου νιώθω πως δεν έχει ανάγκη τη δική μου παραίνεση για να γεμίσει τον Ναό και να υποδεχθεί όπως πρέπει τον ΠΑΟΚ. Με ποδοσφαιρική, μαγική ατμόσφαιρα.

ΥΓ. Είναι υπέροχο αυτό που ζούμε την ομάδα μπάσκετ. Εύχομαι το #μεχριτελους να μας πάει έτσι, ιδανικά μέχρι τέλους! Μέχρι το Βελιγράδι. Και εκεί… όλα γίνονται.

ΥΓ2. Είναι πραγματικά αστείο το ότι ορισμένοι μαθαίνουν και πιάνουν να ασχολούνται με κάτι, μόνο όταν τους βολεύει. Και πότε τους βολεύει; Όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά στον Ολυμπιακό. Μόνο τότε ασχολούνται. Καλύτερα. Ας αφήσουν εμάς να ασχολούμαστε όλο τον χρόνο. Και με πόλο και με βόλεϊ και με άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα. Δεν είναι τυχαία ο Ολυμπιακός ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός οργανισμός της χώρας.

Διαβάστε επίσης

«Know how» της πλάκας και know how ΥΠΕΡΚΟΥΠΩΣΗΣ

«Know how» της πλάκας και know how ΥΠΕΡΚΟΥΠΩΣΗΣ

Έφαγαν τα γραπτά τους όλοι όσοι έγραφαν… και έγραφαν… και έγραφαν… υπέρ του συλλόγου της καρδιάς τους και εις βάρος του Ολυμπιακού. Έχασαν και εκείνοι το μέτρημα, στις κούπες του ΘΡΥΛΟΥ.