Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οταν έχεις τέτοιον Σπανούλη, μη φοβάσαι…

Οταν έχεις τέτοιον Σπανούλη, μη φοβάσαι…
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 - 14:59

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Προσωπικότητες όπως οι αρχηγοί του Ολυμπιακού γράφουν ιστορία. Και όταν ένας άνθρωπος σαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο έχει τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, είναι ο πιο ευτυχισμένος στον κόσμο! Με τον χαρακτήρα της η ομάδα του Πειραιά έκλεισε με 2/2 αυτήν τη διαβολοβδομάδα, όντας στο 5-3 και με ένα ακόμα «διπλό» ουσίας. Από μία έδρα που ελάχιστοι θα περάσουν στην Ευρωλίγκα φέτος. Μην παρασύρεστε. Μιλάμε για πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών. Μην παρασύρεστε. Πάμε να τα δούμε λιγάκι…

Ημίχρονο πρώτο.

Από την αρχή και με τον Μπουρούση παγκίτη, ο Ολυμπιακός «χτύπησε» στο πικ εν ρολ και τις αλλαγές του Παναθηναϊκού. Το αποτέλεσμα ήταν οκτώ πόντοι από τον Μπιρτς, την ώρα όμως που η άμυνα έμπαζε από παντού.

Το κύριο πρόβλημα ήταν οι προσωπικές μονομαχίες, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν κατά κράτος τις μάχες. Αυτό μέχρι να περάσει έξω ο Σπανούλης, να τρέξει ο Χάκετ, να σκληρύνει στο ποστ η ομάδα με Γιανγκ και Μιλουτίνοφ και να ανοίξει την άμυνά του ο Παναθηναϊκός.

Σημαντικό: Σε 19 λεπτά ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε ένα λάθος! Το πρώτο προήλθε στο τέλος του ημιχρόνου από πάσα του Μάντζαρη στο λόου ποστ από την πλάγια γραμμή, με τους Πειραιώτες να έχουν μόλις τρία δευτερόλεπτα για την επίθεσή τους.

(+): Το φοβερό ποσοστό των παικτών του Σφαιρόπουλου από τα 6,75μ.! Σε ένα 20λεπτο είχαν 7/14 προσπάθειες. Στο ΟΑΚΑ και σε μία άμυνα προσαρμοσμένη να μη δεχτεί… πυρά στη ρακέτα της.

(-): Τα τρία επιθετικά ριμπάουντ του Φώτση. Προήλθαν από έλλειψη συγκέντρωσης και κόστισαν τέσσερις πόντους από το «ζωγραφιστό».

Ο Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε τον Γιανγκ πάνω στον Μπουρούση για να έχει ελπίδα για πικ εν ρολ παιχνίδι. Ταυτόχρονα τον άφησε εκεί για να φθείρει την ενέργεια του Ελληνα σέντερ.

Ημίχρονο δεύτερο.

Σωστή «στόχευση» Πασκουάλ στον επιτιθέμενο παίκτη που ήταν μπροστά στον Σπανούλη (πρωταγωνιστής ο Καλάθης), ενώ οι γηπεδούχοι έκλεισαν την άμυνά τους. Ο Πρίντεζης κράτησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, έβγαλε ψυχή και σκόραρε εφτά πόντους για να μη χαθεί η διαφορά.

Και πάλι σε αυτό το σημείο, ο Καλάθης ήταν ο παίκτης που τράβηξε στο σκορ τους γηπεδούχους. Στο ιδανικότατο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα επιμέρους 24-14 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Αρχή τέταρτης περιόδου. Ο Σφαιρόπουλος περνάει στο παρκέ τον Γιανγκ για να βγάλει παραπάνω ενέργεια. Ο Ολυμπιακός έφτασε 11/21 τρίποντα με το μακρινό σουτ ουσιαστικά να τον κρατάει στο παιχνίδι.

Η επιστροφή στο παρκέ για τον Μπιρτς πρόσθεσε δύναμη, αλλά οι κακές επιθετικές προσπάθειες έφεραν ανισορροπία στην άμυνα και ο Ρίβερς «πλήγωνε» τους «ερυθρόλευκους» από τα 6,75μ.

Μέχρι και πάλι να μιλήσει ο Σπανούλης. Παρά το κομβικό φάουλ που δεν δίνεται στον Μπιρτς (τιμωρία με τρίποντο σε τρανζίσιον κατάσταση και το 4ο φάουλ του Σίνγκλετον), ο Πρίντεζης το πήρε πάνω του, πόσταρε τον Ρίβερς και σκόραρε για την ισοφάριση.

Φάουλ τακτικής στον Καλάθη (τα εύσημα στον κόουτς), 1/2 από τη γραμμή και η επόμενη επίθεση στον αρχηγό.

Ο Σπανούλης άντεξε τους κραδασμούς, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή και ο Πρίντεζης σήκωσε στα ουράνια τους απανταχού ΓΑΥΡΟΥΣ.

ΥΓ.: Τους έδειξες γιατί είσαι ο κορυφαίος στην Ευρώπη. Θα έλεγα πως ήταν η κορυφαία του εμφάνιση στην καριέρα του στο ΟΑΚΑ, αλλά μετά από αυτά που είδαμε πέρσι…

ΥΓ.2: Μία, δύο, τρεις. Ρε κόουτς Πασκουάλ; Ακόμα δεν έμαθες τι εστί Πρίντεζης;

ΥΓ.3: Τεράστια νίκη, από κάθε άποψη. Τώρα ηρεμία, χαλάρωμα, Λαύριο, άντε και Μακάμπι.

ΥΓ.4: Μόνο αυτή η ομάδα αυτά τα συναισθήματα. Μόνο!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/11/2016)

Διαβάστε επίσης

Στο TOP 10 το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη (vid)

Στο TOP 10 το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη (vid)

Η υπέροχη συνεργασία των δύο αρχηγών του Θρύλου βρίσκεται μέσα στις 10 καλύτερες φάσεις της 8ης αγωνιστικής, όπως τις επέλεξε η Ευρωλίγκα. Η ασίστ του Σπανούλη ανακηρύχθηκε η κορυφαία της βραδιάς.

Πρίντεζης και… τέζα τα βαζέλια (vid)

Πρίντεζης και… τέζα τα βαζέλια (vid)

Ο Σπανούλης βρήκε τον «ερυθρόλευκο» φόργουορντ, ο οποίος με τσαμπουκά έβαλε την μπάλα στο καλάθι του… πελάτη και χάρισε τη νίκη στον Θρύλο.