Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Να παίξουμε καλή ομαδική άμυνα»

«Να παίξουμε καλή ομαδική άμυνα»
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 - 13:42

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Πανέτοιμοι για τη μεγάλη μάχη με την Μπασκόνια είναι άπαντες στον Ολυμπιακό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ερικ Γκριν.

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε στον αγώνα της Παρασκευής με την ισπανική ομάδα, κόντρα στην οποία ο Θρύλος θα πρέπει να παίξει καλή ομαδική άμυνα και να τρέξει στην επίθεση.

Ο 26άχρονος, πάντως, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως το αυριανό παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό, σε σχέση με εκείνοι του πρώτου γύρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Πρέπει να αντεπιτεθούμε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Εχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα. Πρέπει να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία. Η Μπασκόνια είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζει δυνατά, όπως κι εμείς και είμαστε προετοιμασμένοι για μάχη», ανέφερε αρχικά ο 26χρονος γκαρντ.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός τόνισε: «Το πρώτο μας μέλημα είναι η άμυνα. Εχουμε πολλούς καλούς παίκτες, όπως ο Λάρκιν και ο Μπομπουά. Πρέπει να σταματήσουμε ατομικά τους παίκτες τους και να παίξουμε καλή ομαδική άμυνα. Πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε. Θα είναι πολύ διαφορετικό το παιχνίδι σε σχέση με εκείνοι του πρώτου γύρου. Πρέπει να προσαρμοστούμε και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι».

Ο Σέιν Λάρκι σύμφωνα με κάποια advanced stats είναι ο καλύτερος αμυντικός πάνω στην μπάλα και ο Ερικ Γκριν τόνισε: «Εχουμε παίξει αντίπαλοι στο κολέγιο. Ημασταν στην ίδια περιφέρεια. Ανυπομονώ για την πρόκληση και είμαι ενθουσιασμένος που θα τον αντιμετωπίσω».

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του έχει ξεχάσει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Φυσικά. Πρέπει πάντα να προχωράς. Ηταν ένα ντέρμπι, χάσαμε το κύπελλο αλλά συνεχίζουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι στους άλλους δύο στόχους. Το αφήνουμε πίσω και προχωράμε».

Διαβάστε επίσης

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Μια αγωνιστική στον Ολυμπιακό

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Μια αγωνιστική στον Ολυμπιακό

Ο Αθλητικός Δικαστής τιμώρησε τους πρωταθλητές Ελλάδας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Για πολλοστή φορά ο Ολυμπιακός τιμωρείται αυστηρά, τη στιγμή που στο ΟΑΚΑ έχουν γίνει όργια και οι υπεύθυνοι τιμωρούν τον Παναθηναϊκό με ποινές – χάδι.

Φεύγουν τα εισιτήρια

Φεύγουν τα εισιτήρια

Εχουν πουληθεί 7.500 «μαγικά χαρτάκια» για τον αγώνα με την Μπασκόνια και ο κόσμος δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του στην ομάδα.

Τιτανομαχία στους αιθέρες!

Τιτανομαχία στους αιθέρες!

Ολυμπιακός και Μπασκόνια κυριαρχούν στα ριμπάουντ, με τη διαφορά να είναι αμελητέα – 37,2 των Βάσκων μ.ό. έναντι 37,1 των Πειραιωτών