Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μπρέικ» τίτλου για τους Έφηβους

«Μπρέικ» τίτλου για τους Έφηβους
Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017 - 23:38

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Εχοντας ως κορυφαίο τον Νίκο Αρσενόπουλο με 25 πόντους και το νικητήριο λέι απ, οι Εφηβοι του Ολυμπιακού επικράτησαν στην Βούλα με 61-59 του Πρωτέα και έσπασαν την έδρα, στον πρώτο τελικό της Α' ΕΣΚΑΝΑ. Η σειρά τώρα μετακινείται στο ΣΕΦ στις 7 Απριλίου (21:30), με τους αθλητές της ομάδας του Πειραιά να έχουν την δυνατότητα να κατακτήσουν τον τίτλο και να προκριθούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Από την αρχή οι Εφηβοι του Θρύλου μπήκαν δυνατά στο παρκέ και προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Οι παίκτες του Χρυσανθόπουλου λοιπον ήταν εξ αρχής μπροστά στο σκορ και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο 17-21.

Ο Νίκος Αρσενόπουλος είχε τα ηνία της επίθεση του Ολυμπιακού και έκλεισε το ημίχρονο με 14 πόντους, χωρίς όμως οι "ερυθρόλευκοι" να μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια (34-34).

Οι Εφηβοι του Ολυμπιακού είχαν δυνατή εκκινηση στην τρίτη περίοδο και προσπέρασαν στο σκορ ακόμα και με εφτά πόντους στην Βούλα (40-47) για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 46-50.

Οι παίκτες του Χρυσανθόπουλου έμειναν για πέντε λεπτά άποντοι και ο Πρωτέας μείωσε σε 49-50, ενώ παρά το δίποντο του Παπαγεωργίου, το ματς πήγε στο 51-52. Ο Αρσενόπουλος ανέλαβε και πάλι δράση για το 51-54 φτάνοντας τους 19 πόντους και ήρθε η ισοφάριση από τον Τσακναρίδη με τρίποντο. Και πάλι ο "Αρσενό" σκόραρε για το 54-56, όμως οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 57-56 με ένα λεπτό να απομένει για τη λήξη.

Ο Αρσενόπουλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με γκολ φάουλ έπειτα από φοβερή ενέργεια έγραψε το 57-59, έχασε το σουτ στο 59-59 που ήταν και τραβηγμένο από τα μαλλιά αλλά πέτυχε το καλάθι της νίκης του Ολυμπιακού, που έκανε το 1-0 στη σειρά, σπάζοντας την έδρα του Πρωτέα.

Ο αγώνας έγινε υπό το βλέμμα του κόουτς Σφαιρόπουλου...

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-34, 46-50, 59-61

Ο αγώνας όπως τον μετέδωσε sportshero.gr:

Διαβάστε επίσης

Μάντεψε ποιος! (vid)

Μάντεψε ποιος! (vid)

Ο Αγραβάνης προσπάθησε να μαντέψει αν αυτός που βρισκόταν απέναντί του ήταν ο Μαραγκός.

Ευκαιρία για ξεκούραση

Ευκαιρία για ξεκούραση

Τη δυνατότητα να… γεμίσουν τις μπαταρίες τους είχαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς είχαν ρεπό έπειτα από το ματς με τον ΠΑΟΚ για την Α’1.