Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κέρδισε τον Προμηθέα, κέρδισε και τον Γιανγκ

Κέρδισε τον Προμηθέα, κέρδισε και τον Γιανγκ
Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 - 12:03

Μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε στην Πάτρα τον Προμηθέα με 72-53 και παρέμεινε στην κορυφή της Α1. Ο Θρύλος αν και δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο σοβαρεύτηκε και καθάρισε το παιχνίδι.

Το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού από την αναμέτρηση με τον Προμηθέα ήταν ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Ο Αμερικανός σέντερ αγωνίστηκε για 13:30 λεπτά, στα οποία είχε 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και μία ασίστ. Πρώτος σκόρερ του Θρύλου ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 14 πόντους. Διψήφιο αριθμό πόντων είχε επίσης και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους και 4 ασίστ.

H νίκη του Ολυμπιακού σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Κεμ Μπιρτς, ο οποίος στο δεύτερο δεκάλεπτο αποχώρησε από το παρκέ και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έχει υποστεί ένα ελαφρύ διάστρεμμα.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πλέον στρέφει το βλέμμα της στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου με την Κύμη, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Μεγάλη Πέμπτη (13/4). Ο Θρύλος με νίκη κατακτά την πρωτιά και θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Α1.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση και έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να προηγηθούν αρχικά με 7-3 και στη συνέχεια με 9-6. Οι πρωταθλητές απάντησαν και με τέσσερις πόντους από τους Πρίντεζη και Παπανικολάου έφεραν τα πάνω κάτω και έκαναν το 10-9. Ο Ολυμπιακός είχε βρει πλέον ρυθμό στην επίθεση και με πέντε πόντους από τον Σπανούλη, δύο από τον Πρίντεζη και μια εύστοχη βολή του Μιλουτίνοφ προηγήθηκε με 18-12, που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και εκμεταλλεύτηκαν την πολύ κακή άμυνα του Ολυμπιακού, μειώνοντας αρχικά σε 18-17 με τον Τόντιτς. Ο Ολυμπιακός είχε πάθει μπλακ άουτ και οι Πατρινοί γύρισαν το ματς τούμπα. Ο Γερομίχαλος με μακρινό δίποντο έκανε το 21-19 και ανάγκασε τον Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Οι φωνές του «ερυθρόλευκου» κόουτς ξύπνησαν τους παίκτες του, οι οποίοι μπήκαν στο παρκέ και με καλάθια των Γκριν, Παπαπέτρου και Μπιρτς προηγήθηκαν με 26-23. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 32-28.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Θρύλος σοβαρεύτηκε και καθάρισε το παιχνίδι. Ο Παπανικολάου με τρίποντο έκανε το 35-28 και λίγο αργότερα ο Μιλουτίνοφ έδωσε αέρα 9 πόντων (39-30) στους πρωταθλητές. Ο Μάντζαρης με τρίποντο έκανε το 46-36 και ο Σπανούλης ανέβασε τη διαφορά στους 12 (48-36). Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Γιανγκ, ο οποίος με πέντε παλικαρίσιους πόντους έκανε το 53-36. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 53-38 με καλάθι του Μουρ.

Η τελευταία περίοδος ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να μην απειλείται καθόλου από τους γηπεδούχους. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά και έφτασαν εύκολα στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 28-32, 38-53, 53-72

Προμηθέας Πάτρας (Αγγέλου): Γκίκας 4, Φαγέ 9 (1), Ντίκερσον 2, Τζόουνς 13 (2), Μουρ 4, Παπαντωνίου 9 (1), Τζάξεν, Γερομίχαλος 4, Τόντιτς 7 (1), Σαρικόπουλος 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10 (1τριπ, 4ασ), Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 6 (6ριμπ), Παπανικολάου 14 (2τριπ, 6ριμπ), Μάντζαρης 3 (1τριπ, 7ριμπ, 1ασ), Γκριν 8 (3ριμπ), Μπιρτς 3 (3ριμπ), Γιανγκ 7 (5ριμπ), Παπαπέτρου 7, Γουότερς 5 (1τριπ), Αγραβάνης 4 (4ριμπ), Αθηναίου.

Διαβάστε επίσης

Ανεβαίνει ο Γιανγκ

Ανεβαίνει ο Γιανγκ

Ο Αμερικανός σέντερ μπορεί να βοηθήσει και ανεβάζει στροφές την κατάλληλη στιγμή, καθώς ακολουθούν οι μεγάλες μάχες με την Εφές.

Χαμός για τα εισιτήρια με την Εφές! (pics)

Χαμός για τα εισιτήρια με την Εφές! (pics)

Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης οι ΓΑΥΡΟΙ σχημάτισαν ουρές στα εκδοτήρια του ΣΕΦ, προκειμένου να προμηθευτούν τα μαγικά χαρτάκια, για τα δύο παιχνίδια των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Πάντα κοντά ο κόσμος

Πάντα κοντά ο κόσμος

Οι οπαδοί του Θρύλου έδωσαν δυναμικό «παρών» στο «Δ. Τόφαλος» και βοήθησαν την ομάδα να πάρει τη νίκη κόντρα στον Προμηθέα Πατρών.

Έντι και… τέζα ο βάζελος! (vid)

Έντι και… τέζα ο βάζελος! (vid)

Στις 11 Απριλίου του 1995 ο Θρύλος νίκησε τον Παναθηναϊκό στο Final 4 στην Σαραγόσα και πήρε την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τρομερός ο Αμερικανός, που σκόραρε 27 πόντους.