Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάλι στο ΣΕΦ, πάλι κούπες

Πάλι στο ΣΕΦ, πάλι κούπες
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 - 12:22

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Μέσα στα ποδοσφαιρικά να βρούμε και λίγο χρόνο για την ομάδα μπάσκετ. Που και φέτος έτσι όπως τα έφερε θα δώσει τους σημαντικότερους αγώνες στο ΣΕΦ. Το τέλος και της φετινής κανονικής περιόδου φέρνει τον πρωταθλητή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και άρα δίνει στους παίκτες του Σφαιρόπουλου το δικαίωμα να κουβαλήσουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φινάλε. Μέχρι, δηλαδή, μία κούπα ακόμα. Μπορεί να γουστάραμε πέρυσι με τα αγάλματα στο ΟΑΚΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εντός έδρας κούπες είναι λιγότερο σημαντικές.

Ασε που και φέτος μπορεί να παίξει πάγωμα. Ενα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, στην ομάδα μπάσκετ που τερμάτισε στην πρώτη θέση και ας μην το πολυμετράνε οι ΓΑΥΡΟΙ. Και αυτό κατάκτηση είναι. Το να το θεωρούμε, δηλαδή, αυτονόητο και εύκολο δείχνει το μέγεθος της ομάδα,ς που έχει γίνει με διαφορά η κορυφαία ομάδα μπάσκετ τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια. Οσο αυτονόητο και να το θεωρούμε, όμως, καλό θα είναι να το σημειώνουμε. Οπως και την τεράστια επιτυχία να καθαρίσει από τόσο νωρίς και τόσο εντυπωσιακά το πλεονέκτημα έδρας και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οταν άλλοι πάλευαν για την πρόκριση, ο Ολυμπιακός ήταν εξασφαλισμένος στην κορυφαία 4άδα, όταν ομάδες με μπάτζετ τριπλάσια έτρωγαν τη μία μπάτσα μετά την άλλη, η ομάδα του Σφαιρόπουλου πετύχαινε τη μία νίκη μετά την άλλη. Κι ας ήταν και φέτος σημαδεμένη από τους τραυματισμούς. Πού θα πάει, όμως; Θα έρθει η στιγμή που θα παίξει κομπλέ ο Ολυμπιακός και αυτό που πρέπει να έχουν στον νου τους οι άλλοι είναι ότι όπως πάει το πράγμα, κομπλέ θα παίξει… στην Πόλη. Μέχρι τότε, όμως, προέχει η Εφές. Να γεμίσει το ΣΕΦ, να κάνει ο Ολυμπιακός Τετάρτη και Παρασκευή δύο νίκες και να φύγει μετά για την Πόλη για τις λεπτομέρειες.

Δεν τελείωσε, λοιπόν, η μεγάλη εβδομάδα. Τώρα αρχίζει ξανά. Και δεν θα είναι η μόνη, αλλά η πρώτη από τις μεγάλες εβδομάδες στις οποίες ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει μερικές σπουδαίες νίκες!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/04/2017)

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί

Η ομάδα του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει την Εφές σε δύο - πρώτα - παιχνίδια στο ΣΕΦ και μετά πάει στην Τουρκία για να πάρει εκεί την πρόκριση.

Πάσχα στο παρκέ

Πάσχα στο παρκέ

Είναι έτσι το πρόγραμμα που οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν Πάσχα στο παρκέ. Βλέπετε, ακολουθεί και ο πρώτος αγώνας με την ομάδα της Εφές.