Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ποστ παιχνίδι και οι ίδιοι ψηλοί

Το ποστ παιχνίδι και οι ίδιοι ψηλοί
Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 - 17:10

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Η πραγματική μάχη τώρα ξεκινά. Ουσιαστικά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, η «μητέρα των μαχών» ανάμεσα στους αιωνίους του ελληνικού μπάσκετ θα χωριστεί σε τρία με πέντε ξεχωριστά ματς, με όποιον φτάσει στα τρία κατεκτημένα να πανηγυρίζει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδος. Αμφότερες οι ομάδες έχουν τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει περάσει εδώ και τρία περίπου χρόνια τη δική του τακτική στους παίκτες του, ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ έχει προσαρμόσει τους παίκτες που βρήκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη στα δικά του θέλω.

Αμφότερα, όμως, τα τεχνικά τιμ θα στραφούν σε κομμάτια ικανά να κρίνουν εν πολλοίς τις μεταξύ τους κόντρες. Σημαντικότερο όλων; Το παιχνίδι στο ποστ. Και ο Ολυμπιακός, και ο Παναθηναϊκός διαθέτουν ψηλούς που ματσάρουν καλά μεταξύ τους, με την εξής όμως ειδοποιό διαφορά. Οι Πειραιώτες με την τριάδα των Μπιρτς, Γιανγκ και Μιλουτίνοφ επικεντρώνονται στη ρακέτα, ενώ στον αντίποδα τόσο ο Σίνγκλετον όσο και οι Γκιστ και Μπουρούσης έχουν την ευχέρεια να απειλούν από πέντε μέτρα μέχρι και το τρίποντο.

Η φθορά, λοιπόν, των front line στον τομέα των φάουλ θα δώσει προβάδισμα σε εκείνον που θα την αποφύγει. Κομβικό θα είναι επιπρόσθετα το μαρκάρισμα του Κέι Σι Ρίβερς. Από τη στιγμή που ο Παπανικολάου έχει φτάσει στα στάνταρ προ ΝΒΑ και ο Παπαπέτρου έχει καθιερωθεί ως μπακάπ του στο «τρία», ο Αμερικανός γκαρντ φόργουορντ δεν θα έχει την ίδια άνεση ώστε να σπρώξει τον αντίπαλό του, όπως έκανε και με παίκτες όπως οι Γκριν και Λοτζέσκι. Ετσι ο Πασκουάλ φαίνεται ότι θα έχει μια λύση μείον σε σχέση με τα ματς που έδωσε με τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όπου έδωσε κρίσιμο ρόλο στον Ρίβερς έναντι κοντύτερων και μικρότερων μυϊκά αντιπάλων.

Διαβάστε επίσης

Eμπειρία εναντίον... τρέλας

Eμπειρία εναντίον... τρέλας

Οι δύο ομάδες βασίζονται στην εμπειρία, αλλά και στην καλώς εννοούμενη τρέλα στο παρκέ. Κατηγορίες που οι δύο αντίπαλοι έχουν χωρίσει εξ ημισείας.

Έφτασε η ώρα

Έφτασε η ώρα

Πανέτοιμος ο Ολυμπιακός για το 1-0 στη σειρά των τελικών με αντίπαλο τον ΠΑΟ απόψε στο ΣΕΦ. Live στο gavros.gr το ματς στις 21:00/CS4.