Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σοβαρεύτηκε και διέλυσε τα Τρίκαλα

Σοβαρεύτηκε και διέλυσε τα Τρίκαλα
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 - 00:18

Με τον Δημήτρη Αγραβάνη να πραγματοποιεί την καλύτερή του εμφάνιση με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ο Ολυμπιακός διέλυσε τα Τρίκαλα στο ΣΕΦ με 86-51, για την 3η αγωνιστική της Basket League.

Ο διεθνής φόργουορντ ήταν εκπληκτικός και παραλίγο μάλιστα να κάνει νταμπλ – νταμπλ! Ο 22χρονος άσος του Θρύλου αγωνίστηκε για 24:41 λεπτά, στα οποία είχε 20 πόντους, με 5/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 7/9 βολές. Παράλληλα, κατέβασε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο. Εντυπωσιακή η εμφάνιση του Αγραβάνη, ο οποίος δείχνει έτοιμος να βοηθήσει τον Θρύλο στις δύσκολες μάχες που έχει μπροστά του.

Από εκεί και πέρα, διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιάνις Στρέλνιεκς, οι οποίοι πέτυχαν από 13 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Κώστας Παπανικολάου και Βασίλης Τολιόπουλος με 9 και 8 πόντους αντίστοιχα.

Οι Πειραιώτες πλέον αφήνουν πίσω τους τον αγώνα με τα Τρίκαλα και στρέφουν το βλέμμα τους στην Ευρωλίγκα και στη διπλή αγωνιστική που ακολουθεί. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου την Τρίτη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μακάμπι και την Πέμπτη θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την Κίμκι.

Νωθρό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν πολλά λάθη και να είναι ιδιαίτερα άστοχοι. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το νευρικό ξεκίνημα των Πειραιωτών και με έμμεσο τρίποντο του Χέιλ προηγήθηκαν με 3-0. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με κάρφωμα του Χόλις Τόμπσον και λίγο αργότερα ισοφάρισαν σε 3-3 με μία εύστοχη βολή από τον Μιλουτίνοφ. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση και με καλάθια από τους Παπανικολάου, Ρόμπερτς και Μιλουτίνοφ προηγήθηκαν με 11-9. Ο Αγραβάνης με δύο βολές εύστοχες έκανε το 13-9, όμως, τα Τρίκαλα απάντησαν άμεσα και με τρίποντο του Βασιλειάδη μείωσαν στον πόντο. Ο Αγραβάνης… ξαναχτύπησε για το 15-12 και ο Βασιλειάδης με νέο τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια (15-15). Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνά του και με δίποντο από τον Ρόμπερτς και δύο εύστοχες βολές από τους Αγραβάνη και ΜακΛίν προηγήθηκε με 19-15. Ο Στρέλνιεκς 48’’ πριν το τέλος σκόραρε τρίποντο για το 22-17 και ο Θρύλος έκλεισε την περίοδο στο +5.

Δεν μπόρεσε να ξεφύγει

Στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου ο Τέγιτς μείωσε σε 22-19 και ο ΜακΛίν με 1/2 βολές έκανε το 23-19. Ο Παπαπέτρου με ένα πολύ εντυπωσιακό κάρφωμα έδωσε προβάδισμα 6 πόντων στον Θρύλο (25-19), ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με καλάθια από τους Βασιλειάδη και Τζόουνς μείωσαν σε 25-23. Οι γηπεδούχοι στα μέσα της περιόδου έτρεξαν ένα σερί 4-0 και με δίποντα από τους Στρέλνιεκς και Παπαπέτρου προηγήθηκαν με 29-23. Για μια ακόμα φορά, ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 8-0 προηγήθηκαν με 31-29! Στην εκπνοή της δεύτερη περιόδου ο Ρόμπερτς με ένα πολύ ωραίο λέι απ ισοφάρισε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 31-31.

Σοβαρεύτηκε και το καθάρισε

Όπως και στην αρχή του παιχνιδιού, έτσι και στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά και έδωσε την ευκαιρία στα Τρίκαλα να προηγηθούν με 36-33. Οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου από τον πάγκο ξύπνησαν τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι με δύο πόντους από τον Παπανικολάου και τέσσερις από τον Αγραβάνη έφεραν τα πάνω – κάτω και πέρασαν μπροστά με 38-37. Ο διεθνής φόργουορντ είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και με έξι συνεχόμενους πόντους έκανε το 44-39. Ο Παπανικολάου με τρίποντο έδωσε αέρα 8 πόντων στον Ολυμπιακό (47-39) και ο Στρέλνιεκς με δύο εύστοχες βολές και ένα δίποντο ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (51-41). Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον κυριαρχήσει κατά κράτος και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ανεβάζουν συνεχώς τη διαφορά. Ο Στρέλνιεκς με 2/2 βολές έκανε το 55-43 και ο ΜακΛίν με λέι απ διαμόρφωσε το τελικό 57-43 της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον προπονητή του Θρύλου να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά τις αλλαγές, παρέμειναν συγκεντρωμένοι και στα μέσα της τέταρτης περιόδου προηγήθηκαν με 22 πόντους (68-46). Η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερα στα τελευταία λεπτά, με τον Θρύλο να παίρνει τη νίκη με 86-51.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 31-31, 57-43, 86-51

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Αγραβάνης 20 (1τρ., 9ριμπ.), Μιλουτίνοφ 3, Παπανικολάου 9 (1), Ρόμπερτς 6, Τόμπσον 2, ΜακΛίν 6 (8ριμπ.), Τολιόπουλος 8 (2), Παπαπέτρου 13, Στρέλνιεκς 13 (1), Αρσενόπουλος 2, Μπόγρης 4.

Τρίκαλα (Μέξας): Τζόουνς 16 (2), Λούντζης 1, Χέιλ 11, Φέισι, Μάρεϊ 4, Ρος, Χατζηνικόλας, Τέγιτς 8, Σκουλούδης, Τάταρης, Βασιλειάδης 11 (3), Καλογιαννίδης.

Διαβάστε επίσης

ΟΚ με Πρίντεζη, Μάντζαρη

ΟΚ με Πρίντεζη, Μάντζαρη

Οι δύο παίκτες κατάφεραν να προπονηθούν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και ταξιδεύουν για το Τελ Αβίβ και τον αγώνα με τη Μακάμπι.

MVP της 3ης αγωνιστικής ο Αγραβάνης (pic)

MVP της 3ης αγωνιστικής ο Αγραβάνης (pic)

Ο φόργουορντ του Θρύλου έκανε σμπαράλια τη φροντ λάιν των Τρικάλων και κέρδισε με το σπαθί του τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης, αλλά και της 3ης αγωνιστικής της Basket League.