Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συντήρηση στον άξονα!

Συντήρηση στον άξονα!
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 - 19:30

Ο ρόλος του στον Ολυμπιακό, κάτι παραπάνω από κομβικός. Η ποιότητά του, αδιαμφισβήτητη. Η κούρασή του, δεδομένη (και φανερή). Ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε έχει τραβήξει το περισσότερο κουπί από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Εχει κληθεί να κάνει σχεδόν τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και τις περισσότερες φορές ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Αναγάγοντας την παρουσία του στην 11άδα των Πειραιωτών σε σημείο-κλειδί για τη συνολική τους απόδοση.

Κι όμως, το τελευταίο διάστημα ο Βέλγος μέσος έδειξε να έχει μείνει από δυνάμεις. Τα τρεξίματά του έγιναν λιγότερα, η ενέργειά του τελείωνε πιο γρήγορα και η κούραση εμφανιζόταν πιο νωρίς στο 90λεπτο από ό,τι συνήθως. Οχι άδικα, βεβαίως. Με 17 συμμετοχές (και 2 γκολ, 3 ασίστ) πριν καλά-καλά μπει ο Νοέμβρης και όλες σε φουλ ένταση, η κόπωση ήταν απλώς θέμα χρόνου. Με τον Τάκη Λεμονή και τους συνεργάτες του να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης του ποδοσφαιριστή τους και γι’ αυτόν τον λόγο να κάνουν ήδη ό,τι απαιτείται ώστε να πάρει ανάσες και να γεμίσει τις μπαταρίες του. Λαμβάνοντας, βεβαίως, υπόψη τους και το γεγονός ότι στο παρελθόν ο παίκτης έχει περάσει κατά καιρούς δύσκολες στιγμές με τραυματισμούς και ενοχλήσεις.

Ο Οτζίτζα, όπως και αρκετοί ακόμη παίκτες του Ολυμπιακού, που ακολούθησαν τη χαλαρή προετοιμασία του Χάσι είναι απαραίτητο να ακολουθήσουν ένα πολύ προσεκτικό πρόγραμμα και στο κομμάτι των προπονήσεων, πόσω μάλλον όταν αγωνίζονται ακατάπαυστα, όπως συμβαίνει με τον 28χρονο μέσο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αρκετές φορές ο Τάκης Λεμονής έχει αναφερθεί στην προσεκτική δουλειά γίνεται στο Ρέντη, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα τραυματισμών και να προφυλάσσονται παίκτες που βρίσκονται στο όριο.

Στην ίδια κατηγορία με τον Οτζίτζα βρίσκεται και το έτερο αναπόσπαστο κομμάτι του άξονα του Ολυμπιακού. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Αλεξί Ρομαό, ο οποίος επίσης έχει 17 συμμετοχές φέτος (1.466 λεπτά). Ο Τογκολέζος αμυντικός μέσος μπορεί να δείχνει ανεξάντλητος και να καταπίνει ασταμάτητα τα χιλιόμετρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και η δική του περίπτωση επιβάλλει προσεκτική διαχείριση. Ο Ρομαό μπορεί να μην είχε ποτέ στην καριέρα του προβλήματα μυϊκών τραυματισμών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κόπωση δεν τον επηρεάζει. Το αντίθετο. Επειδή είναι παίκτης που βγάζει ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι του, όταν το σώμα του καταπονείται υπέρ το δέον, επηρεάζεται η απόδοσή του και ο ίδιος χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του. Μάλιστα μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά ο 33χρονος χαφ υποστήριξε ότι τα πόδια του ήταν τόσο πιασμένα, που με το ζόρι περπατούσε. Πράγμα εξόχως ασυνήθιστο για τη δική του περίπτωση!

Τόσο ο Οτζίτζα όσο και ο Ρομαό έχουν περάσει πολλές ώρες σε αποκατάσταση και ξεκούραση αυτό το διάστημα της διακοπής για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων και από τη νέα εβδομάδα θα αρχίσουν να «φορτσάρουν», ώστε να είναι απολύτως έτοιμο το κορμί τους για τα δύσκολα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν. Και στα οποία ο Λεμονής τούς υπολογίζει για βασικούς. Εξάλλου, ο κοινός στόχος όλων, πλέον, είναι η επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος έως τον Ιανουάριο. Κάτι που σημαίνει ότι σε αυτόν τον 1,5 μήνα που απομένει έως την αλλαγή του χρόνου, ο Ολυμπιακός θα φορτσάρει, με σκοπό να κάνει το «5 στα 5» στην Ελλάδα, αλλά και να διεκδικήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για να συνεχίσει την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Εκτός 12αδας ο Γουίλτζερ

Εκτός 12αδας ο Γουίλτζερ

Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν βρίσκεται στην 12αδα του Ολυμπιακού για τον αποψινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Μια οικογένεια ο Θρύλος (pics)

Μια οικογένεια ο Θρύλος (pics)

Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο ΣΕΦ και παρακολούθησαν τον αγώνα του μπασκετικού τμήματος κόντρα στον ΠΑΟ για την 6η αγωνιστική της Euroleague.

ΣΕ-Φ-ΛΕΓΟΜΕΝΟ!

ΣΕ-Φ-ΛΕΓΟΜΕΝΟ!

«Καμίνι» απόψε ο μπασκετικός Ναός για τον αγώνα με τον ΠΑΟ - Χρειάζεται προσοχή, όμως, από όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ να μην «τσιμπήσουν» στις προκλήσεις και το... υφάκι των άλλων.