Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Οι πολλοί τραυματισμοί έχουν φέρει επιπτώσεις στην χημεία της ομάδας»

«Οι πολλοί τραυματισμοί έχουν φέρει επιπτώσεις στην χημεία της ομάδας»
Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 - 19:27

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 87-73 του Προμηθέα Πατρών για το ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τονίζει σε δηλώσεις του ότι η ομάδα του έφτασε σε μία δίκαιη νίκη, αφού είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το ματς.

Ο κόουτς του Θρύλου μίλησε επίσης για τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει η ομάδα το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι οι πολλοί τραυματισμοί έχουν φέρει επιπτώσεις στην χημεία της ομάδας και για αυτό τον λόγο υπάρχουν κενά διαστήματα στο παιχνίδι της.

Για το που κρίθηκε το ματς:

«Νομίζω σε γενικές γραμμές το κοντρολάραμε από την αρχή μέχρι το τέλος το ματς. Είχαμε πάντα την κυκλοφορία της μπάλας. Ημασταν καλοί στην άμυνα, αντιμετωπίζαμε όμως μία ταλαντούχα ομάδα, η οποία χρησιμοποιεί πολλά και διαφορετικά σχήματα που μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Είχαμε τον έλεγχο κυρίως από την άμυνα, ήμασταν και παραγωγικοί στην επίθεση και πιστεύω ότι δικαίως πήραμε μία διψήφια διαφορά πόντων.

Για τα σκαμπανεβάσματα που έχει το τελευταίο διάστημα στην απόδοσή του ο Ολυμπιακός:

Σίγουρα οι πολλοί τραυματισμοί έχουν φέρει επιπτώσεις στην ομάδα, κυρίως στην χημεία που έχουμε. Κάποιοι βγαίνουν, κάποιοι μπαίνουν στις προπονήσεις συνεχώς και αυτό δεν βοηθάει την ομάδα. Εχουμε κατέβει σε ματς με 11 ακόμη και με 10 παίκτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι σε αυτά τα ματς είχαμε 6 τραυματίες. Αυτοί που παίζουν στους συνεχόμενους αγώνες είναι λογικό να είναι καταβεβλημένοι, οι τραυματίες που επέστρεψαν δεν έχουν ακόμη βρει καλό ρυθμό και έτσι υπάρχει ανομοιογένεια. Χρειαζόμαστε ρυθμό, Όταν παίξαμε 5 ματς σε 10 ημέρες δεν κάναμε ποιοτικές προπονήσεις, αλλά συντήρησης και αυτό έχει επιπτώσεις. Δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα την χημεία και τους ρόλους και για αυτό τον λόγο έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα. Όσο περνάει ο χρόνος θα έχουμε μέρες να ξεκουραστούμε να προπονηθούμε και πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε τον χρόνο να φρεσκαριστούν κάποιοι παίκτες για να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια».

Διαβάστε επίσης