Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στοχευμένα σφυρίγματα

Στοχευμένα σφυρίγματα
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 - 09:58

Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμα φορά έγιναν όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την 14η αγωνιστική της Basket League.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι διαιτητές με στοχευμένα σφυρίγματα χρέωσαν γρήγορα με φάουλ τους ψηλούς του Θρύλου και έδωσαν εύκολους πόντους από βολές στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, οι διαιτητές χρέωσαν με τρία φάουλ τους Μακλίν και Μιλουτίνοφ, ενώ από δύο είχαν οι Γουίλτζερ και Μπόγρης.

Απίστευτο και όμως… ελληνικό! Μόλις ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ, επιστρατεύτηκαν οι διαιτητές, οι οποίοι χρέωναν συνεχώς με φάουλ τους ψηλούς του Θρύλου. Είτε επιθετικά, είτε αμυντικά. Από όλα είχε το… μενού των «γκρι».

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε πραγματικά να ματώσουν, προκειμένου να πάρουν φάουλ. Χαρακτηριστική είναι η φάση που έγινε στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, όταν ο Καλάθης έκανε συνεχόμενα φάουλ στον Πρίντεζη, τα οποία και φυσικά δεν δόθηκαν από τους τρεις ρέφερι…

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι διαιτητές άρχισαν και πάλι τις… ομορφιές, χρεώνοντας με τέταρτο φάουλ τόσο τον Μακλίν όσο και τον Μιλουτίνοφ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να παίζουν ουσιαστικά χωρίς πεντάρι, με τους διαιτητές να δίνουν απλόχερα σφυρίγματα στους «πράσινους». Οι βολές συνεχίστηκαν, με τους «γκρι» στη συνέχεια να στοχεύουν στον Τόμπσον! Ο Αμερικανός χρεώθηκε γρήγορα με φάουλ, κυρίως πάνω στον Ρίβερς, με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να πηγαίνει σχεδόν σε κάθε επίθεση στη γραμμή των βολών. Στα μέσα της 4ης περιόδου ο Μιλουτίνοφ επέστρεψε στο παρκέ, αλλά στην πρώτη φάση χρεώθηκε με 5ο φάουλ και αποχώρησε.

Διαιτησία για γέλια, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει δικαίως πολλά παράπονα από τους τρεις ρέφερι. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «όλη η Ελλάδα είδε πως κέρδισε ο Παναθηναϊκός…».

Διαβάστε επίσης

«Το αποτέλεσμα ξεκάθαρα το έκρινε η διαιτησία»

«Το αποτέλεσμα ξεκάθαρα το έκρινε η διαιτησία»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο τόνισε ότι οι ρέφερι της αναμέτρησης με τις λανθασμένες υποδείξεις τους έκριναν την τύχη του ματς.

«Ομορφιές» στο ΟΑΚΑ

«Ομορφιές» στο ΟΑΚΑ

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, οι οπαδοί του ΠΑΟ άναψαν καπνογόνα και έριξαν κροτίδες πίσω από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων».