Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το Man2Man των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ

Το Man2Man των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ
Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018 - 10:55

Κριτική: ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Ο Ολυμπιακός απέδειξε για άλλη μία φορά ότι άλλο είναι η Ευρωλίγκα και άλλο η Α1. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από το ΟΑΚΑ, έφτασαν στο 17-7 και «κλείδωσαν» τα πλέι οφ.

Το gavros.gr προχωράει στην κριτική των παικτών του Θρύλου στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΝΟ 1 MΑΚΛΙΝ

Και πάλι νωθρός στην αρχή του αλλά ήρθε χρόνο για να ρολάρει. Πέτυχε πέντε πόντους, όμως αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην μέση. Όταν τον έβαλε ο Σφαιρόπουλος ξανά στο παρκέ, έπαιξε στα πόδια τον Βουγιούκα και εξώθησε τον Πασκουάλ στην αλλαγή του Έλληνα σέντερ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3

ΝΟ 3 ΜΠΡΑΟΥΝ

Δεν μπήκε στο παρκέ το πρώτο ημίχρονο αλλά έμοιαζε ως σωστή επιλογή για τον Ολυμπιακό όπως έδειξε και η διαφορά. Πέρασε στο τρίτο δεκάλεπτο όταν χρεώθηκε 4ο φάουλ ο Ρόμπερτς. Εφτά λεπτά και τρεις ασίστ, με την τελευταία να είναι στο τρίποντο του Παπαπέτρου στο 62-50. «Σημάδεψε» δις τον Λοτζέσκι και τον κέρδισε κατά κράτος. Επιτέλους ένα γκαρντ που δεν φοβάται να πάρει τον διάδρομο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3

ΝΟ 6 ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Ο Πάπι ήταν ο άτυπος MVP της δεύτερης περιόδου. Πέρα από τους πέντε πόντους του, επωμίστηκε το μαρκάρισμα του Ρίβερς και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα μαζί του. Εβγαλε νεύρο πέτυχε και τρίποντο… μαχαιριά στο 62-50. Είχε 2/3 βολές στη συνέχεια, χάνοντας μία βολή. Το θέμα είναι πως ήταν από τους διακριθέντες με το ματς να αποτελεί δικαίωση και για τον ίδιο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4

ΝΟ 7 ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Έψαξε το πικ εν ρολ κλασικά με τον Μιλουτίνοφ. Ώριμο παιχνίδι από τον αρχηγό που δεν καταλάβαινε από έδρες και τίποτα. Σκόραρε από την περιφέρεια, είδε τα μις ματς, όμως έμεινε για ώρα στον παγκο και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τον ρυθμό του. Πηρε την ευθύνη, κέρδισε το φάουλ είχε ½ βολές αρχικά και γκολ φαουλ στη συνέχεια. Είναι ηγέτης και γουστάρει να κερδίζει κατ’ αυτό τον τρόπο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5

ΝΟ 11 ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Ωραίες οι αντιδράσεις του με κοντύτερους αντιπάλους, ευεργετικός και ορεξάτος στην επίθεση. Πραγματοποίησε το κάρφωμα της αγωνιστικής στον Σίνγκλετον. Στην πορεία είχε επιθετικό πρόβλημα και ο προπονητής του προτίμησε τον ΜακΛίν που είχε τους παίκτες που του ταίριαζαν. Θετικός για τον Ολυμπιακό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3

ΝΟ 13 ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Με την εμφάνιση των περιφερειακών του Ολυμπιακού, ο Λετονός δεν είχε χρόνο συμμετοχής. Πέτυχε 4 πόντους και ουσιαστικά ήταν ο… ριγμένος από το ροτέισον του Σφαιρόπουλου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1

ΝΟ 14 ΤΙΛΙ

Από τα πρώτα του λεπτά στο παρκέ, απέδειξε πόσο έλειψε τον Ολυμπιακό. Δύναμη στην άμυνα, στοιχεία στην επίθεση που δεν είχε με τον Ουίλτζερ (γρήγορο τρανζίσιον) και έκοψε τον Γκιστ στο μπλοκ, σε μία απίστευτη φάση. Σούπερ, μπράβο του και τώρα αρχίζουν τα καλύτερα…

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4

ΝΟ 15 ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Το επιθετικό όπλο των «ερυθρόλευκων» στα πρωτα λεπτά της αναμέτρησης. Σκόραρε πέντε πόντους και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στην τρίτη περίοδο. Εφτασε στους 15 ποντους και ήταν καίριος όταν ήταν ανάγκη. Γενικότερα είχε μία μεστή βραδιά και 6 ριμπάουντ, απέναντι σε αντιπάλους που δεν του ταιριάζουν καθόλου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4

ΝΟ 16 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Όπως τον περιμέναμε στην άμυνα. Ο Παπανικολάου «έσβησε» στο πρώτο ημίχρονο τον Τζέιμς, αλλά δεν είχε την ίδια απόδοση στην 3η περίοδο. Μοιραία έμεινε και αυτός στον πάγκο για να βοηθήσει ο Παπαπέτρου. Πίεσε παραπάνω στη συνέχεια και έδωσε λύσεις. Ούτε κρύο ούτε ζέστη για τον Έλληνα φόργουορντ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3

ΝΟ 17 ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Αμυντικα τα πήγε περίφημα στο ξεκίνημα, όμως χρεώθηκε δύο φάουλ και μετέπειτα το τρίτο του. Στο μις ματς που είχε με τον Σίνγκλετον έκανε και το τέταρτο του. Με τέτοιον Ρόμπερτς, τόσο ουσιαστικό Μπράουν, ήταν αναμενόμενο να μην παίξει πολύ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 0

ΝΟ 22 ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Παρά τα όσα λέγονται, αποτέλεσε την πρώτη επιλογή του Σφαιρόπουλου στα δύο φάουλ του Μάντζαρης. Και τον δικαίωσε απόλυτα! 3/3 τρίποντα και το ένα γκολ φάουλ! Πρωτη του προσπάθεια και pullup από τα πέντε μέτρα! Άλλος Μπράιαν που ποσταρίστηκε από τον Καλάθη και χρεώθηκε τέταρτο φάουλ. Επιστροφη στο ματς με κερδισμένο φάουλ και βολές. Πέτυχε την τριποντάρα του στο 82-84 με 1:04 για το τέλος. Πήρε το διπλό στην Πόλη, το πήρε και στο ΟΑΚΑ. Τόσο απλά..

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5

ΝΟ 33 ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Αμυντική… τρύπα, άστοχος και από τις βολές. Δεν πέρασε ποτέ ξανά στο παιχνίδι δικαιολογημένα. Και δεν βλέπω προσωπικά να μακροημερεύει στο ρόστερ του Ολυμπιακό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ -

Διαβάστε επίσης

Για μία ακόμα νίκη

Για μία ακόμα νίκη

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, φιλοξενεί τον Φάρο την Κυριακή στις 14:30.

Σσσσσσ… ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Σσσσσσ… ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Ο Θρύλος πήρε στο ΟΑΚΑ, έστω και στην παράταση ότι ακριβώς του άξιζε… «Διπλό» με 87-85 και στο 17-7 στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας, σφιχταγκαλιάζοντας την 2η θέση!