Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Μπένο Ούντριχ βρέθηκε στον Κορυδαλλό για τον Θρύλο!

Όταν ο Μπένο Ούντριχ βρέθηκε στον Κορυδαλλό για τον Θρύλο!
Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018 - 21:39

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού για περίπου έναν μήνα, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να παίξει με την «ερυθρόλευκη» σε επίσημο αγώνα! Ο Μπένο Ούντριχ- ο λόγος για τον οποίο- επιστρέφει στον Πειραιά με τη Ζαλγκίρις Κάουνας αυτή τη φορά και «ξυπνάει» πληθώρα αναμνήσεων στους «ερυθρόλευκους»!

Ήταν Γενάρης του 2004 όταν ο Ολυμπιακός του Ντράγκαν Σάκοτα έφερε τον 22χρονο τότε Σλοβένο γκαρντ στον Πειραιά και δη στο γήπεδο του Κορυδαλλού. Ο Μπένο Ούντριχ- ο οποίος το 2000 είχε αναδειχθεί «ρούκι της σεζόν» στη χώρα του ξεχωρίζοντας με τις εμφανίσεις του στην Ευρωλίγκα με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας- αγωνίζονταν τότε στη Ρωσία για λογαριασμό της ρώσικης Σάρατοβ όμως άνηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2002-03) καθώς τον είχε δώσει δανεικό.

Ο Σλοβένος γκαρντ, όχι απλά είχε έρθει στη χώρα μας, αλλά είχε ξεκινήσει κανονικά προπονήσεις με τον Ολυμπιακό αναμένοντας το «letter off clearance» από τη Μακάμπι για να αγωνιστεί και επίσημα με τους Πειραιώτες. Τα ρεπορτάζ της εποχής αναφέρουν πως, αφενός, ο πρόεδρος της «ομάδας του λαού» Σίμον Μιζράχι αξίωνε χρήματα για να αποστείλει την «ελευθέρας» του Ούντριχ στον Ολυμπιακό, αφετέρου, δεν είχε αλλάξει η μεταγραφική εγκύκλιος από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Λιάνη, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης κοινοτικού παίκτη.

Το αποτέλεσμα είναι πως ο Μπένο Ούντριχ περίπου έναν μήνα έκανε προπονήσεις με τον Ολυμπιακό υπό τις οδηγίες του Ντράγκαν Σάκοτα στο κλειστό του Κορυδαλλού και μάλιστα σε μία δύσκολή περίοδο για τους «ερυθρόλευκους», τόσο από άποψης αποτελεσμάτων, όσο και από… εσωτερικής, καθώς το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό στα αποδυτήρια ενώ η κριτική από τον κόσμο στο πρόσωπο του Σάκοτα ήταν κάτι παραπάνω από οξεία.

Ο Ούντριχ στη ολοκλήρωσε εν τέλει τη σεζόν 2003-04 στην Ιταλία και την Ολίμπια (Αρμάνι) Μιλάνο και το επόμενο καλοκαίρι πέρασε τον Ατλαντικό για το ΝΒΑ… Τα υπόλοιπα, από κει και πέρα, είναι ιστορία!

Πριν από όλη αυτή την «περιπέτεια» με τον Ολυμπιακό, ο Μπένο Ούντριχ αγωνίστηκε κόντρα στους «ερυθρόλευκους» στην Ευρωλίγκα με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Στην παρθενική του σεζόν στην Ευρωλίγκα το 2000-01, ο Ούντριχ για την 3η αγωνιστική αντιμετώπισε στη Σλοβενία τον Ολυμπιακό (69-73)με τον ίδιο να πετυχαίνει σε 23 λεπτά 10 πόντους (5/6 δίποντα) ενώ στο ΣΕΦ (82-70) σε περίπου 21 λεπτά είχε πετύχει 4 πόντους (0/3 δίποντα) όλους με βολές ενώ είχε και 3 ασίστ.

Ζημιά στον Ολυμπιακό έκανε την επόμενη σεζόν και δη στο Φάληρο. Για το Top16 και τον όμιλο με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, είχε αρχικά στη Σλοβενία (στο 66-75 των «ερυθρόλευκων»), σε 24 λεπτά 6 πόντους (2/2 δίποντα και 0/5 τρίποντα) και 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη, ωστόσο στον Πειραιά και το 85-89 στην παράταση- ήττα η οποία στέρησε από τον Ολυμπιακό το Final 4 της Μπολόνια- είχε 41 λεπτά 29 πόντους, με 5/8 δίποντα, 5/11 τρίποντα και 4/7 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Οι 29 πόντοι, τα 41 λεπτά, όπως επίσης και τα 6 αμυντικά και 8 ριμπάουντ συνολικά αποτελούν φυσικά τα career highs του στην Ευρωλίγκα.

Διαβάστε επίσης

«Διπλό» η Μάλαγα στη Φενέρ (Vids)

«Διπλό» η Μάλαγα στη Φενέρ (Vids)

Ο Κώστας Σλούκας (26 πόντους) οδήγησε το ματς στην παράταση (83-83) αλλά ο Νέντοβιτς (31 πόντους) οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 99-91.