Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «ναρκοπέδιο» στη ρακέτα και τα λάθη του Ολυμπιακού!

Το «ναρκοπέδιο» στη ρακέτα και τα λάθη του Ολυμπιακού!
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 - 20:23

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Σταθήκαμε αρκετά στην επίθεση της Ζαλγκίρις και την άμυνα του Ολυμπιακού και όχι αδίκως. Δεν είναι λίγο σε τρία παιχνίδια να έχει δεχτεί ο Ολυμπιακός 89 πόντους μ.ο. στην άμυνά του και στα τέσσερα της σειράς 84 πόντους μ.ο. Η Ζαλγκίρις δεν ήταν όμως μόνο επίθεση. Επέλεξε να θωρακίσει τη ρακέτα της, με «παγίδες» στους ψηλούς που «υπολόγιζε» και να δώσει τρίποντο.

Ως εκ τούτου, μπορεί να μην έριξε τον Ολυμπιακό από τον μέσο όρο του (77 πόντους στη regular season 77 μ.ο. και στα πλέι οφ) ωστόσο έριξε σημαντικά το ποσοστό του στα δίποντα. Σαφέστατα παίζει μεγάλο και καταλυτικό ρόλο το γεγονός πως δεν είχαν οι «ερυθρόλευκοι» τον Μιλουτίνοφ και τον Πρίντεζη, είτε καθόλου σε ματς είτε ταλαιπωρημένους από τους τραυματισμούς τους. Δύο παίκτες που θα τους ακουμπήσεις τη μπάλα και αυτούς βέβαια που συγκέντρωναν την άμυνα πάνω τους (κάποιες φορές έβγαιναν ακόμα και τρεις πάνω τους). Το γενικότερο όπλο στην άμυνα ήταν αυτό, με «παγίδες» σε όποιον πλησίαζε κοντά στο καλάθι αλλά και κλειστούς διαδρόμους.

Ως εκ τούτου το 52,1% στα δίποντα του Ολυμπιακού έπεσε στο 47,4%, ενώ και το τρίποντο των «ερυθρόλευκων» μπορεί από το 33% στα δύο πρώτα ματς να ανέβηκε στο 38%, ωστόσο το τέλος της σειρά δείχνει 34% στα πλέι οφ. Στο Κάουνας δε, στο 3ο ματς, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 18% από τα 6,75μ.

Από κει και πέρα, πέσανε τα ριμπάουντ των Πειραιωτών (από 36 σε 33), ενώ τα λάθη ήταν σταθερά υψηλά. Πάνω από 12 σταθερά. Στο 3ο ματς της έδωσε 20 πόντους από λάθη του και στο 4ο 15 πόντους.

Διαβάστε επίσης

Αρνητικά ρεκόρ…

Αρνητικά ρεκόρ…

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε 51 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 50 στο δεύτερο μέρος κόντρα στη Ζαλγκίρις, πραγματοποιώντας τη χειρότερη του αμυντική εμφάνιση για φέτος, αλλά και τα τελευταία χρόνια.

Φινάλε ως αήττητος στην κανονική διάρκεια

Φινάλε ως αήττητος στην κανονική διάρκεια

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει την Κυριακή (29/04) στις 14:00 τον Παναθλητικό εκτός έδρας και θέλει τη νίκη, ώστε να παραμείνει αήττητη σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Τα κεφάλια ψηλά, ακολουθεί το πρωτάθλημα!

Τα κεφάλια ψηλά, ακολουθεί το πρωτάθλημα!

Η στενοχώρια και η απογοήτευση των «ερυθρόλευκων» είναι μεγάλη, ωστόσο θα πρέπει να ανασυνταχθούν για το μεγάλο στόχο της χρονιάς που δεν είναι άλλος από τον τίτλο του πρωταθλήματος.