Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αρνητικά ρεκόρ…

Αρνητικά ρεκόρ…
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 - 00:02

Ένα πολύ κρίσιμο αγώνα έδωσε το βράδυ της Πέμπτης (26/04) ο Ολυμπιακός στην έδρα της Ζαλγκίρις και δυστυχώς δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση πραγματοποίησαν αρκετά αρνητικά ρεκόρ στην άμυνά τους, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από αυτό τον αγώνα.

Αναλυτικότερα, οι Πειραιώτες δέχτηκαν 51 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 50 στο δεύτερο, πραγματοποιώντας έτσι τη χειρότερη τους αμυντικά εμφάνιση όχι μόνο για φέτος αλλά και τα τελευταία χρόνια.

Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν τους περισσότερους πόντους σε ένα ημίχρονο τους είχε δεχτεί κόντρα στην Κίμκι, 49 στον αριθμό, και στο κρίσιμο ματς με τους Λιθουανούς έκανε χειρότερη επίδοση και στα δύο ημίχρονα. Βέβαια, στο 2ο οδήγησε σκόπιμα στο τέλος σε αρκετά φάουλ την ομάδα του Κάουνας, κυνηγώντας την ανατροπή.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν 101 πόντους, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από τις 5 Δεκεμβρίου του 2013, δηλαδή να δεχτεί ο Ολυμπιακός τριψήφιο αριθμό πόντων. Σε ένα παιχνίδι μάλιστα, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταφέρει να πάρουν τη νίκη με 105-103 στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου.

Βέβαια, οι 100 πόντοι της Ζαλγκίρις δεν οφείλονται μόνο στην άμυνα των Πειραιωτών, αλλά και στην τρομερή ευστοχία των Λιθουανών, οι οποίοι σκόραραν 13/24 τρίποντα με ποσοστό 54,2%.

Διαβάστε επίσης

Φινάλε ως αήττητος στην κανονική διάρκεια

Φινάλε ως αήττητος στην κανονική διάρκεια

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει την Κυριακή (29/04) στις 14:00 τον Παναθλητικό εκτός έδρας και θέλει τη νίκη, ώστε να παραμείνει αήττητη σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

«Να είμαστε σοβαροί στο παρκέ»

«Να είμαστε σοβαροί στο παρκέ»

Ο Κώστας Μίσσας αναφέρθηκε στο ματς της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού με τον Παναθλητικό και τόνισε ότι οι παίκτριές του θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με απόλυτη σοβαρότητα την αναμέτρηση.