Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πρώτη φορά του Γιάνις Τίμα (vid)

Η πρώτη φορά του Γιάνις Τίμα (vid)
Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 - 17:52
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η εμφάνιση του Γιάνις Τίμα στο ΟΑΚΑ ήταν ίσως το μοναδικό κέρδος για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Ο Λετονός, μετά το καλό του παιχνίδι με τον Κολοσσό (παρά τα 2/10 τρίποντα) φαίνεται πως αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό του και την αυτοπεποίθησή του και να παρουσιάζει στο παρκέ αυτά που μπορεί να κάνει. Σαφέστατα (και σε αυτόν) είναι αναγκαία η διάρκεια και η ισορροπία στην απόδοσή του, ωστόσο ας ελπίσουμε πως αυτά τα δύο ματς σερί είναι η απαρχή για να βλέπουμε όλο και πιο συχνά τον πραγματικό Τίμα.

Ο Λετονός λοιπόν, που βρήκε χώρο στα σχήματα με τα τρία φόργουορντ και έπαιξε σχεδόν 30 λεπτά κόντρα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε 17 πόντους με 5/6 τρίποντα και 2/4 βολές, ωστόσο στις αρχές της 3ης περιόδου είχε 5/5 σουτ από τα 6,75μ.

Πέντε τρίποντα είχε ξαναβάλει στην Ευρωλίγκα –βασικά πέρσι με την Μπασκόνια- αλλά όχι σερί και με αυτό το ποσοστό. Ο Τίμα είχε πετύχει 5 τρίποντα απέναντι σε Μάλαγα και ΤΣΣΚΑ αλλά είχε 5/9 και 5/11 τρίποντα αντίστοιχα. Σε κανένα από αυτά δεν είχε σερί εύστοχων τριπόντων, καθώς έχανε το δεύτερο που επιχειρούσε. Ήταν η πρώτη φορά που πέτυχε 5/5 για να αστοχήσει στην τελευταία του προσπάθεια και να κλείσει με 5/6. Σαφέστατα μιλάμε για το καλύτερό ποσοστό του στην Ευρωλίγκα.

Διαβάστε επίσης

«Χάθηκε η μάχη όχι ο πόλεμος»

«Χάθηκε η μάχη όχι ο πόλεμος»

Ο Αξέλ Τουπάν έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ πως στεναχωρήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» από την ήττα στο ΟΑΚΑ- Τονίζει πως ο χρόνος είναι σύμμαχος και ο κόσμος η κινητήριος δύναμη.

Οι 20άρες του Πρίντεζη στην Ευρωλίγκα (vids)

Οι 20άρες του Πρίντεζη στην Ευρωλίγκα (vids)

Για 18η φορά ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε σε παιχνίδι Ευρωλίγκας, 20 και πάνω πόντους. 30 είναι το ρεκόρ του. Τις 9 φορές το χει πετύχει εκτός έδρας εκ των οποίων οι 4 τελευταίες είναι μακριά από το ΣΕΦ.