Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επειδή είναι χάλια, δεν έχει δικαίωμα να κερδίσει;

Επειδή είναι χάλια, δεν έχει δικαίωμα να κερδίσει;
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 - 22:32
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Να θίξουμε ένα θέμα με αφορμή το ματς στο Περιστέρι και την αντίδραση που έβγαλε ο Ολυμπιακός για τους διαιτητές. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς αυτούς μετά τη λήξη και είχαν πολλά παράπονα. Όχι για φάσεις που ενδεχομένως να πάει το μυαλό σας- όπως του Γκος στο τρίποντο του Μπέντιλ (σ.σ. δεν έχει επαφή ψηλά, αλλά έχει στα πόδια), την οποία πρώτα οι ίδιοι οι «ερυθρόλευκοι» κατονομάζουν φάουλ- αλλά για άλλες… πιο χειρουργικές και λεπτομερείς, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κι όχι μόνο στο 4ο δεκάλεπτο.

Ήμουν από αυτούς που είπε «μα η διαιτησία φταίει που έχασε ο Ολυμπιακός;». Είναι λάθος σκεπτικό όμως αυτό. Είναι μεγάλο λάθος. Και εξηγούμε…

Το ότι ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλά, δεν παίζει μπάσκετ βασικά και παρουσιάζει αυτή την εικόνα δεν δικαιολογεί ότι θα κάνουν και ότι θέλουν. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Όχι αλληλένδετα. Διαφορετικά!

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μην αφήνουν τον Ολυμπιακό όπως κι αν είναι. Είτε στα πάνω του και να τον κόβουν, είτε να είναι πεσμένος κάτω και να τον αποτελειώνουν χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία που χρόνια λένε οι Παναθηναϊκοί «ναι, η διαιτησία φταίει;».

Αφήστε τον να παίξει. Να μην παρέμβει η διαιτησία. Όπως κι αν είναι, αφήστε τον να παίξει. Γιατί πρέπει να παρέμβουν αυτοί και να το κρίνουν. Επαναλαμβάνω, για μένα, δεν έχασε από τη διαιτησία στο Περιστέρι. Είναι άλλο το ένα, διαφορετικό το άλλο.

Επειδή είναι όμως χάλια δεν έχει δικαίωμα να κερδίσει; Πόσα παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός όλα αυτά τα χρόνια, δεν τα κέρδισε; Είτε γιατί τον άφησαν είτε φυσικά γιατί του παρείχαν βοήθεια. Ο Ολυμπιακός ζητάει το απλό: «Αφήστε με. Αφήστε με να παίξω. Γιατί με γα…τε; Αφήστε με το διεκδικήσω το παιχνίδι. Αν το χάσω, να τα ακούσω γιατί δεν είμαι καλός. Αν το κερδίσω να τα ακούσω εις διπλούν γιατί δεν ήταν αυτή εικόνα ομάδας. Αλλά… αφήστε με το παίξω και να το διεκδικήσω». Και δεν έχουν καθόλου άδικο.

Πιστεύω καταλαβαίνετε όλοι τη διαφορά και τη λεπτή γραμμή που τη χωρίζει.

ΥΓ: Μην μπερδεύεστε. Φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι είναι οι διεθνείς διαιτητές (οι πάλαι ποτέ κομμένοι) που… «λύγισαν» και σταμάτησαν τον αγώνα απέναντι στον Βασιλακόπουλο και ποιοι αυτοί που συνεχίζουν. Οι της δεύτερης κατηγορίας είναι εξαφανισμένοι ακόμα.

Διαβάστε επίσης

Στόχος να βγάλει αντίδραση…

Στόχος να βγάλει αντίδραση…

Τον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα, Σάββατο (13/4, live στις 15:45 στο gavros.gr/CS4) ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, για την 24η αγωνιστική της Basket League.

Έχουν ξεμπροστιαστεί εντελώς

Έχουν ξεμπροστιαστεί εντελώς

Ο Μ. Παπαδόπουλος διαμαρτύρεται γιατί τους θέλει σε ματς Ολυμπιακού, αλλά η ΚΕΔ, μα χαρά κάνει τη δουλειά τους. Βάζει Αναστόπουλο, Μάνο, Παναγιώτου σε… κομβικότατα παιχνίδια. Ντέρμπι υποβιβασμού και σε ομάδες της… ΕΟΚ.

Στην πόρτα της εξόδου ο Ουέμπερ!

Στην πόρτα της εξόδου ο Ουέμπερ!

Στον Ολυμπιακό σκέφτονται πολύ σοβαρά να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα άμεσα ο Αμερικανός, εξαιτίας πολλαπλών σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων, ενώ ο ίδιος θέλει να γυρίσει στη πατρίδα του.