Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλο το επίπεδο της Ευρωλίγκας…

Άλλο το επίπεδο της Ευρωλίγκας…
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 - 19:56

Διίσταντο οι απόψεις για τον Ζακ Λεντέι το καλοκαίρι με αφορμή την ενεργοποίηση του opt out από τον Ολυμπιακό. Ακούστηκαν πολλά για το πώς θα τον δουλέψει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, για το ότι στο «4» που θα παίζει θα κάνει… παπάδες κτλ. Οι «φωνές» περί δικαίωσης όσων υποστήριζαν τα ως άνω κορυφώθηκαν όταν στα φιλικά προετοιμασίας με τη Ζαλγκίρις ο Ζακ Λεντέι είχε: 20 πόντους κόντρα στη Λιετκαμπέλις, 23 στη Γαλατάσαραϊ, 25 στην Τόφας και 15 στην Κάλεβ.

Διψήφιος είναι και στο πρωτάθλημα Λιθουανίας κόντρα σε Σιαουλιάι (17), Νεπτούνας (13) και Λιετκαμπέλις (15), ωστόσο μέχρι στιγμής, στα δύο παιχνίδι της Ευρωλίγκας έχει κινηθεί σε ρηχά νερά. Γιατί σαφέστατα το επίπεδο είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο υψηλό και διαφορετικό.

Ο Λεντέι (στις δύο ήττες της Ζαλγκίρις) είχε κόντρα στην Μπασκόνια σε 24:26 λεπτά 7 πόντους με 3/8 δίποντα, 1/2 βολή και 0/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 1 λάθος και 3 ranking και απέναντι στην Ολίμπια Μιλάνο είχε σε 17:17 λεπτά συμμετοχής, 5 πόντους με 1/6 δίποντο, 0/1 δίποντο, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ 1 ασίστ και 1 ranking. Τα ποσοστά του στη φετινή Ευρωλίγκα είναι 28% στα δίποντα και 0% στα τρίποντα.

Το τι θα κάνει στη συνέχεια, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Η ουσία είναι πως αρκετοί βιάστηκαν όταν έβαζε τις 20άρες στα φιλικά με αντιπάλους επιπέδου Λιετκαμπέλις να τον αποθεώσουν, τη στιγμή που για το κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας δείχνει πως έχει αρκετά χιλιόμετρα ακόμα να διανύσει.

Διαβάστε επίσης

Δεν κάθεται στο 1-1

Δεν κάθεται στο 1-1

Ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να διορθώσει ό,τι δεν έχει πάει καλά, από την αρχή της σεζόν, προχωρώντας στις αλλαγές που κρίνονται αναγκαίες.