Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κεμζούρα: «Όλο το παιχνίδι περνάει από τον Σβεντ»

Κεμζούρα: «Όλο το παιχνίδι περνάει από τον Σβεντ»
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 - 13:58
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Για το παιχνίδι με την Κίμκι και τους τρόπους αντιμετώπισης του συμπατριώτη του Ρίμας, Κουρτιναΐτις μίλησε ο Κεστούτις Κεμζούρα πριν την προπόνηση της Τρίτης (17/12) του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ανέφερε αρχικά πως «η Κίμκι είναι μια ομάδα που μπορεί να ανεβάσει πολύ το σκορ, έχουν παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό, έχει ύψος στην ρακέτα της, ενώ ο Σβεντ μπορεί να δημιουργεί και να σκοράρει. Πρέπει να τους περιορίσουμε στο ανοιχτό γήπεδο, στο «πικ εν ρολ»… Δεν θα είναι εύκολο, αλλά εξαρτώνται πολλά από τα ποσοστά».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να δώσουμε τίποτα εύκολα στην αντίπαλη ομάδα. Απλά ανέφερα τον Σβεντ γιατί είναι ένας παίκτης «κλειδί» και όλο το παιχνίδι περνάει από εκείνον. Πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας».

Όσον αφορά τον συμπατριώτη του Ρίμας Κουρτιναΐτις (σ.σ. αμφότεροι γεννημένοι στο Κάουνας αλλά έπαιξαν στην Ρίτας Βίλνιους) ο Κεμζούρα είπε: «Κάνει καλή δουλειά ως προπονητής ο Κουρτινάιτις, όπως έκανε και ως παίκτης, έχουμε παίξει αντίπαλοι και στο παρελθόν. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις κόντρα στις ομάδες του. Καταλαβαίνει, ξέρει το μπάσκετ και προσαρμόζεται στο ρόστερ που έχει. Δίνει ελευθερία στους παίκτες, αλλά οι ιδέες είναι ξεκάθαρες μέσα στο παρκέ».

Διαβάστε επίσης

 Μια βραδιά με τους Βετεράνους του Ολυμπιακού (pics)

Μια βραδιά με τους Βετεράνους του Ολυμπιακού (pics)

Μια αμιγώς μπασκετική παρέα, αποτελούμενη από το Δ.Σ. των Παλαίμαχων μπασκετμπολιστών του Ολυμπιακού και αθλητικούς συντάκτες, έσμιξε στη Γλυφάδα, το βράδυ της Δευτέρας (16/12), με κύριο θέμα κουβέντας, το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού και οι δράσεις που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.