Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άμυνα εκεί που πρέπει, επίθεση εκεί που χρειάζεται

Άμυνα εκεί που πρέπει, επίθεση εκεί που χρειάζεται
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 - 10:23

Ομάδα η οποία ξέρει καλά να προσαρμόζεται. Ο νέος Ολυμπιακός δείχνει να ξέρει πότε να κάνει, τι. Άμυνα εκεί που πρέπει, επίθεση εκεί που χρειάζεται. Από το να κρατάει τη Ρεάλ στους 68 πόντους, πήγε σε 2 μέρες στο να βάλει ο ίδιος… 108. Μιλάμε για τον, μέχρι στιγμής, απόλυτο μπασκετικό «χαμαιλέοντα». Από την άμυνα «τανάλια», η οποία κρατάει ένα μέγεθος όπως η Ρεάλ, κάτω από τους 70 πόντους, στο να βάλει ο ίδιος πάνω από 100, για ακόμη μία φορά στη Stoiximan Basket League.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τονίσει πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει σωστά και έξυπνα. Να μην πηγαίνει με… μπούσουλα. Αλλά να ξέρει και να προσαρμόζει σωστά το παιχνίδι του, στις ανάγκες κάθε αναμέτρησης. Αυτή να είναι η ταυτότητά του. Η προσαρμοστικότητα, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας, απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Είναι άλλο το να παίζεις με τη Ρεάλ. Είναι άλλο το να παίζεις με το Λαύριο. Άλλη προσέγγιση χρειάζεται το ένα ματς. Άλλη το άλλο.

Κοινός παρονομαστής; Μια καλή ομάδα. Με θέληση, πάθος. Μία σωστά δομημένη ομάδα, με αρχή, μέση, τέλος. Με ρόλους διακριτούς και με ουσία, σε αυτό που κάνει στο παρκέ. Και φυσικά, με καλούς παίκτες, ως σύνολο, αλλά και ως μονάδες. Με πρωταγωνιστές. Ο απόλυτος μπασκετικός «χαμαιλέοντας» είναι εδώ. Και λέγεται Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης