Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός - Ρούμπιτ: Το κακό timing και ένα «διαζύγιο» για το καλό όλων

Ολυμπιακός - Ρούμπιτ: Το κακό timing και ένα «διαζύγιο» για το καλό όλων
Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023 - 23:30

Στο πλαίσιο τις 28ης αγωνιστικής της EuroLeague ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου (09/03, 21:00). Μία ομάδα με δύο γνώριμα πρόσωπα που στο παρελθόν αγωνίστηκαν στο Λιμάνι.. Ο λόγος για τους Οθέλο Χάντερ και Όγκουστιν Ρούμπιτ, δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς αμφότεροι φόρεσαν τα «ερυθρόλευκα», αλλά μόνο ο πρώτος κατόρθωσε να πείσει. Το κείμενο όμως γίνεται για τον δεύτερο…

Ο χρόνος γυρίζει 3,5 χρόνια πίσω, μεσοκαλόκαιρο (15 Ιουλίου) του 2019, τότε που η πειραϊκή ΚΑΕ ανακοίνωσε την έλευση του τότε 30χρονου πάουερ φόργουορντ. Αποκτήθηκε από την γερμανική Μπάμπεργκ, με την οποία προ διετίας (2017/18) είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις, καταγράφοντας στην Ευρώπη 10,1 πόντους και 4,7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Για κακή του τύχη πέτυχε τον Ολυμπιακό της μετάβασης, ο οποίος μόλις είχε αποχωρήσει από την Basket League και πραγματοποιούσε ολική αναδόμηση. Πρόκειται ουσιαστικά για την σεζόν όπου η ομάδα άλλαξε τρεις προπονητές (σ.σ. Μπλατ, Κεμζούρα, Μπαρτζώκας), με αποτέλεσμα πέραν του μέτριου ρόστερ να μην μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα. Εν τέλει κατέληξε σε μία αποτυχημένη σεζόν, τερματίζοντας 11η στην Ευρώπη, με τον Ρούμπιτ – πλην σποραδικών, καλών εμφανίσεων – να μην μπορεί να βοηθήσει.

Αγωνιζόμενος είτε πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη είτε στην θέση πέντε, κατέγραψε μ.ο. 6 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 26 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Νούμερα εμφανώς χειρότερα από την χρονιά - αποκάλυψη που είχε διανύσει με την Μπάμπεργκ. Πλην αυτού, δεν ενέπνεε σιγουριά, καθώς είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (15,17 λεπτά), παρότι ο ο «Πρι» έδειχνε εμφανώς ταλαιπωρημένος. Κάπως έτσι λοιπόν ήρθε το αναίμακτο διαζύγιο με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Η συνέχεια λίγο, πολύ γνωστή… Μετακόμισε στην Ζαλγκίρις των χαμηλότερων απαιτήσεων, ανέβασε ελαφρώς τον χρόνο συμμετοχής του (19,06 λεπτά) και εν τέλει κατάφερε να επανέλθει στην επιφάνεια. Σε αυτό βοήθησε ο Ανδρέα Τρινκέρι, ο οποίος το καλοκαίρι του 2021 του έκλεισε εισιτήριο για το Μόναχο και τον μετέτρεψε σε έναν υπερπολύτιμο παίκτη. Την τελευταία διετία αγωνίζεται στην Μπάγερν, όντας βασικός και αναντικατάστατος. Σήμερα, έπειτα από 20 παιχνίδια (εκ των οποίων στα 15 ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα), μετρά 10,9 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Αύριο δεν θα αγωνιστεί στο ΣΕΦ καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Το μόνο σίγουρο είναι το εξής… Ότι κάμποσους μήνες μετά την φυγή του οι «ερυθρόλευκοι» αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους… όπως και ο Αμερικανός, ο οποίος αποτελεί πλέον έναν από τους πιο αξιόλογους two – way παίχτες της λίγκας!

Διαβάστε επίσης

Μπάγερν όπως Μπαρτσελόνα!

Μπάγερν όπως Μπαρτσελόνα!

Έτοιμος ο Ολυμπιακός για ακόμη μία νίκη στην Ευρωλίγκα και για ακόμη ένα υπέροχο βράδυ στο ΣΕΦ! Τζάμπολ στις 21:00!