Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάσπαλι: «Σαν να μην έφυγα ποτέ από τον Ολυμπιακό, είναι σπίτι μου το ΣΕΦ»

Πάσπαλι: «Σαν να μην έφυγα ποτέ από τον Ολυμπιακό, είναι σπίτι μου το ΣΕΦ»
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 - 21:54

Ο σπουδαίος και θρυλικός Ζάρκο Πάσπαλ επέστρεψε στο γήπεδο που δοξάστηκε. Με αφορμή την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Παρτιζάν έδωσε το παρών στο ΣΕΦ και παραχώρησε δηλώσεις στα κανάλια Novasports και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις εμπειρίες του από την Ελλάδα, τον Γιάννη Ιωαννίδη και το σύγχρονο μπάσκετ.

«Πολλές αναμνήσεις σε αυτό το γήπεδο. Πριν από έναν χρόνο βρήκα αυτό το παιχνίδι στο Youtube και το είδα. Με αυτό το παιχνίδι ξεκίνησαν όλα. Η σκληρή δουλειά με τον Ιωάννίδη, όλα!», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι σαν να μην έφυγα ποτέ. Είναι το σπίτι μου, όπως είναι και το σπίτι μου στο Μαυροβούνιο. Πάντα αισθάνομαι έτσι. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή, ειδικά από τους μικρούς. Δεν πρέπει να με ξέρουν και είναι λογικό, αλλά εδώ ο κόσμος αγαπάει και ασχολείται με το μπάσκετ. Και όταν βλέπει τις φανέλες από όλους αυτούς τους παίκτες όπως και τη δική μου, μάλλον κάπου θα το έμαθαν το όνομά μου».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον Γιάννη Ιωαννίδη: «Σκληρός, καλός προπονητής με τον οποίο είχαμε ξεκινήσει μια καλή προσπάθεια. Με την ενέργειά του έβαζε μέσα όλους τους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο τα όσα έκανε. Εμείς περάσαμε τρία χρόνια μαζί και είχαμε πολλές περισσότερες καλές στιγμές, παρά άσχημες. Πολλά συλλυπητήρια», προσθέτοντας για τις προπονητικές του ικανότητες:

«Για εμένα ήταν ο προπονητής μου. Αυτό που είχε ο Ιωαννίδης ήταν μεγάλη ενέργεια την οποία προσπαθούσε να περάσει στους παίκτες. Και πάντα ζητούσε το 100% απ' όλους. Μερικές φορές πέτυχε, μερικές όχι. Όμως τρία χρόνια κάναμε καλά πράγματα με μια ομάδα που άρχισε να ανεβαίνει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήμουν μέλος της», ενώ έκλεισε για το μπάσκετ στις μέρες μας:

«Είναι πολύ σκληρό και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και όμορφο. Κάπου έχουν σβήσει το ταλέντο. Έχει αλλάξει το μπάσκετ. Τώρα δεν μου αρέσει το μπάσκετ. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πλέον τόσο ταλέντο όσο παλιά».

Διαβάστε επίσης