Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλος από ατσάλι και μαγικό «Λάρι» ξέρανε την Παρτιζάν στην παράταση!

Θρύλος από ατσάλι και μαγικό «Λάρι» ξέρανε την Παρτιζάν στην παράταση!
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 - 23:44

Ο Θρύλος είναι ΕΔΩ κόντρα σε όλα τα προβλήματα! Ο Ολυμπιακός με μαχητική ψυχή κατάφερε να κάνει μια επική ανατροπή σε ένα ματς θρίλερ, κερδίζοντας και τον εαυτό του και τη διαιτησία και πήρε τη δεύτερη νίκη στην Ευρωλίγκα, στην παράταση με 98-94 κόντρα στην Παρτιζάν.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της σπουδαίας νίκης, οι Λαρεντζάκης, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ, οι οποίοι έδωσαν το έναυσμα στην αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων» στο τέταρτο δεκάλεπτο, για να έρθει τελικά η νίκη.

Με ένα τρίποντο του Παπανικολάου ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία στο ξεκίνημα του αγώνα. Με τους «ερυθρόλευκους» να αστοχούν στην αρχή, η Παρτιζάν πέρασε μπροστά με ένα μικρό σερί 5-0, όμως οι Πειραιώτες δεν πτοήθηκαν και θέλησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους για να περάσουν ξανά μπροστά και να ξεφύγουν από τους φιλοξενούμενους. Με τον Πίτερς να δίνει τις λύσεις, ο Θρύλος πέρασε μπροστά και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (28-21). Με τη διαιτησία να είναι πολύ κακή, η Παρτιζάν έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, όμως ο εξαιρετικός Ολυμπιακός έμεινε συγκεντρωμένος και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Ομπράντοβιτς να περάσουν ποτέ μπροστά στο σκορ. Με το Κάνααν να βγάζει... φωτιές στο παρκέ, αλλά και τους Φαλ-Μιλουτίνοβ να... σκυλιάζουν κάτω από τα καλάθια, οι Πειραιώτες έφτασαν μέχρι και στο +12 (43-31), υποχρεώνοντας τους Σέρβους να κυνηγήσουν. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν είχαν καλές επιλογές στο φινάλε της δεύτερης περιόδου και έτσι επέτρεψαν στην Παρτιζάν να μειώσει στους 6 πόντους και να πλησιάσει ξανά (49-43, 20'). Από τον Θρύλο, ο Κάνααν έκλεισε το ημίχρονο με 11 πόντους, ενώ ο Πίτερς είχε 8 πόντους. Από την Παρτιζάν, ο ΛεΝτέι είχε 12 πόντους, ενώ ο Καμίνσκι έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα με 9 πόντους.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σμάιλαγιτς (49-49) ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει νωχελικά στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από ένα κακό σε άμυνα και επίθεση πρώτο τρίλεπτο, ο Πίτερς έβαλε τέλος στην αφλογιστία των «ερυθρολεύκων» για το 51-52. Ο Σμάιλαγιτς συνέχιζε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι και αύξησε τη διαφορά στους τρεις (51-54) για την Παρτιζάν, με τους Πειραιώτες να συνεχίζουν να μην πατούν καλά κάνοντας αβίαστα λάθη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Σέρβοι να φτάσουν στο +8 (51-59) και ο κόουτς Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ-άουτ (4:18’). Ο Πίτερς μείωσε για το 53-59, αλλά οι Σέρβοι έφεραν για πρώτη φορά τη διαφορά στους 10 (53-63). Τα πράγματα συνέχιζαν να πηγαίνουν στραβά για τον Ολυμπιακό, στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο -10 (59-69).

Με ένταση και πάθος για την ανατροπή, μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, με τον Λαρεντζάκη να δίνει το έναυσμα με ωραίο καλάθι και στη συνέχεια, ο Μιλουτίνοφ με κάρφωμα έκανε το 63-69, με αποτέλεσμα ο Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ-άουτ (9:01’). O Πάντερ με ένα σουτ μέσης απόστασης έκανε το 63-71, ο Ουόκαπ με τρίποντο από τη γωνία μείωσε για το 66-71. Με το ΣΕΦ να είναι στο… πόδι, ο Παπανικολάου με μεγάλο τρίποντο μείωσε για το 69-73. Ο Πάντερ κέρδισε ένα ανύπαρκτο φάουλ για τρεις βολές από τους… εγκληματίες διαιτητές, αλλά ευστόχησε μόνο στις 2 και ο «Λάρι» με ωραία κίνηση μείωσε το 71-75. Οι απίστευτοι διαιτητές συνέχιζαν να σπρώχνουν την Παρτιζάν, φορτώνοντας φάουλ του παίκτες του Θρύλου. Όμως, στα τελευταία λεπτά με τους φοβερούς Λαρεντζάκη και Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε για το 79-79. Ο Σμάιλαγιτς έβαλε ένα τρίποντο για το 79-82 και Παπανικολάου ευστόχησε ένα ζευγάρι βολών (81-82) και στη συνέχεια, ο «Λάρι» με 2/2 βολές έβαλε σε θέση οδηγού τον Θρύλο (83-82), με αποτέλεσμα να καλέσει τάιμ-άουτ (17,2’’) για την τελευταία επίθεση. Ο Πάντερ πιέστηκε από τον Ουόκαπ και έκανε μπρος-πίσω και πήρε την κατοχή ο Θρύλος με 6,8’’ πριν το τέλος. O «Λάρι» ευστόχησε ένα ζευγάρι βολών για το 85-82, αλλά ο Νάναλι έστειλε το ματς στην παράταση με buzzer beater τρίποντο.

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της παράτασης ήταν σκληρό και νευρικό από τις δύο ομάδες με δυνατές άμυνες και ελάχιστα εύστοχα σουτ, με το σκορ να εναλλάσσεται συνεχώς (89-89). Ο Μιλουτίνοφ στα μισά της παράτασης ευστόχησε ένα ζευγάρι βολών για το 91-89, αλλά ο Πάντερ ισοφάρισε (91-91) με ένα δύσκολο σουτ από τη γωνία. Ο Μιλουτίνοφ ευστόχησε σε 1/2 βολές και στη συνέχεια ο Γκος έκανε το 94-91 με τον Ομπράντοβιτς να καλεί τάιμ-άουτ με 17’’ για το τέλος. O φοβερός «Λάρι» ευστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών για το 96-93, ο Αβράμοβιτς έχασε τη δεύτερη και ο Ουόκαπ πήρε φάουλ μετά την διεκδίκηση του ριμπάουντ και με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό 98-94, με τον Θρύλο να επιστρέφει στις νίκες!

Διαβάστε επίσης