Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έγραψαν ιστορία Μπαρτζώκας και Μιλουτίνοφ!

Έγραψαν ιστορία Μπαρτζώκας και Μιλουτίνοφ!
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 - 13:53

Άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κέρδισε και τον Κολοσσό και συνεχίζει αήττητος στη Basket League.

Πέρα από την νίκη επί του Κολοσσού, ο Θρύλος πέτυχε και μερικά ρεκόρ στο πρωτάθλημα, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ:

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ διανύει τη δεύτερη θητεία του με τον Ολυμπιακό και μέσα από την τετραετία –ως προς την Basket League- που προηγήθηκε (2015-19) «σκαρφαλώνει» στις ιστορικές λίστες της ομάδας. Αυτό έκανε χθες στο ματς της Ρόδου φτάνοντας σε μία σειρά επιτευγμάτων. Ίσως το σημαντικότερο ήταν αυτό που τον κατέστησε 2ο ξένο του Ολυμπιακού στη λίστα των επιθετικών ριμπάουντ.

Ο Σέρβος σέντερ…

*Πραγματοποίησε την 119η εμφάνιση του και με αυτήν μπήκε στην 50άδα των ξένων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αφού ξεπέρασε τον Μπρεντ Πέτγουεϊ που μέτρησε 118 παιχνίδια με Ηλυσιακό, Ρέθυμνο, Ολυμπιακό και Άρη.

*Με τους 13 πόντους που είχε στο ματς της Ρόδου, έγινε ο 26ος συνολικά παίκτης του Ολυμπιακού και ο 8ος ξένος του που έφτασε τους 800.

*Μαζεύοντας τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ μπήκε στη 15άδα της συνολικής λίστας των παικτών του Ολυμπιακού. Έφτασε τα 341 και ξεπέρασε τον αείμνηστο Ρόι Τάρπλεϊ που είχε 338 στην περίοδο 1993-94.

*Το σημαντικότερο, ίσως, από αυτά τα επιτεύγματα είναι ότι με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ και φτάνοντας τα 341 για να προσπεράσει τον Τάρπλεϊ, ο Μιλουτίνοφ έγινε ο 2ος της λίστας των ξένων του Ολυμπιακού. Είναι θέμα χρόνου δε, να πιάσει και την κορυφή της αφού εκεί βρίσκεται ο Ιγνάθιο Ντε Μιγκέλ με 14 περισσότερα. Ο Ισπανός μάζεψε 355 αμυντικά ριμπάουντ στην τετραετία 1999-2003.

*Τέλος, ως προς αυτά που κατάφερε χθες ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, με τις δύο ασίστ που μοίρασε κόντρα στον Κολοσσό H Hotels «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των ξένων του Ολυμπιακού. Είναι πλέον 8ος αφού έφτασε τις 126 και άφησε πίσω του τον Λιν Γκριρ που είχε 125 στη διετία 2007-09


Ο Μπαρτζώκας στα 100 ματς κανονικής περιόδου με τον Ολυμπιακό

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήρθε ένα ακόμη επίτευγμα σε προσωπικό επίπεδο στον πάγκο του Ολυμπιακού. Αφού έγινε ο 3ος πολυνίκης προπονητής στην ιστορία της ομάδας στην Basket League, χθες έγινε και ο 4ος που έφτασε τα 100 παιχνίδια κανονικής περιόδου στον πάγκο της. Έφτασε σε αυτόν τον αριθμό τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ενώ περισσότερα είχαν μόνο οι θρύλοι των πάγκων Γιάννης Ιωαννίδης (130) και Ντούσαν Ίβκοβιτς (128).


Κατά τα άλλα σε ατομικό επίπεδο για τους «ερυθρόλευκους»…
*Ο Μουσταφά Φαλ είχε δύο επιθετικά ριμπάουντ με τα οποία έγινε ο 27ος συνολικά παίκτης του Ολυμπιακού και ο 13ος ξένος του που έφτασε και ξεπέρασε τα 100. Έφτασε και στις δύο λίστες τον Πάτρικ Φέμερλινγκ που είχε 101 στη διετία 2000-02.

Ο Γάλλος σέντερ παράλληλα, έχοντας πέντε εύστοχα δίποντα μπήκε στην 20άδα της σχετικής λίστας των ξένων του Ολυμπιακού. Έφτασε τα 179 και άφησε πίσω του τον Μίλος Τεόντοσιτς που είχε 174 στην τετραετία 2007-11.

Ο Φαλ έβαλε το όνομα του σε δύο λίστες σουτ της φετινής Basket League. Μία με θετική και μία με αρνητική χροιά. Έγινε ο τρίτος που είχε 5/5 δίποντα μετά τον Νέιτ Ρένφρο στην πρεμιέρα του Περιστερίου bwin στο ίδιο γήπεδο και τον Τζερικόουλ Χέλεμς του Λαυρίου Megabolt, επίσης στην 1η αγωνιστική.
Στον αντίποδα όμως ο Γάλλος έγινε και μέλος της λίστας των παικτών που είχαν πέντε ή και περισσότερες άστοχες βολές σε ένα παιχνίδι, αφού μέτρησε χθες 1/6. Σε αυτήν τη λίστα βρίσκονται ακόμη ο Τζαμάνι ΜακΝις (6), ο Βασίλης Μουράτος (5) και ο Τσαντ Μπράουν (5).

*Ο Μιχάλης Λούντζης με τους πέντε πόντους που είχε στο ματς της Ρόδου, έγινε ο 82ος στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» που έφτασε και ξεπέρασε τους 300.


*Ο Κώστας Παπανικολάου είχε πέντε ασίστ και κανένα λάθος. Έτσι έγινε ο 4ος ως τώρα στο Πρωτάθλημα με 5+ ασίστ και μηδενική επίδοση λαθών. Είναι κάτι που έκαναν από μία φορά οι Λόντον Περάντες, Άλεκ Πίτερς και Τσέισον Ραντλ.


*Ο Αϊζάια Κάνααν σημείωσε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση ευστοχίας στα τρίποντα, μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς λάθος αφού μέτρησε 3/4. Μεγαλύτερες είχαν μόνο ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο ματς της ΑΕΚ Betsson με τον Απόλλωνα Carna (5/5) και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (4/5) στο παιχνίδι της «Ένωσης» με τον Ολυμπιακό.

*Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού σημείωσαν τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις στον συντελεστή «+/-». Ο Πίτερς με +33, ο Μπραζντέικις με +30, ο Παπανικολάου με +28, ο Ουίλιαμς-Γκος με +27 και ο Αϊζάια Κάνααν με +26. Ενδιάμεσα τους στη σχετική λίστα βρίσκονται μόνον ο Φλιώνης και ο ΜάκΛεμορ της ΑΕΚ Betsson που είχαν επιδόσεις +29 και +26 αντίστοιχα, στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Carna.

Διαβάστε επίσης