Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάνααν: «Δίκαιος ο Μπαρτζώκας, ξεχωριστό το σύστημα και το στυλ παιχνιδιού του» (video)

Κάνααν: «Δίκαιος ο Μπαρτζώκας, ξεχωριστό το σύστημα και το στυλ παιχνιδιού του» (video)
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 - 23:03

Στο Swish Cultures μίλησε ο Αϊζάια Κάνααν και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν, την δεύτερη του με τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός γκαρντ, μετά από 16 ματς στην Euroleague, είναι ο δεύτερος σκόρερ του Θρύλου, με 12,7 πόντους μέσο όρο, όντας εξαιρετικά βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι. Ο 32χρονος γκαρντ μίλησε για την αποδοτική του παρουσία στους «ερυθρόλευκους» και αποθέωσε το σύστημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ στάθηκε και στον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Αμερικανός γκαρντ των Πειραιωτών δήλωσε, αρχικά: «Το πιο σημαντικό για μένα φέτος είναι, ότι νιώθω πιο άνετα στο σύστημά μας. Το στυλ παιχνιδιού και το σύστημα αυτό δεν το συναντάς συχνά, είτε σου αρέσει, είτε έχεις βρεθεί παλιά σε αυτό. Μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν σχεδιασμένα plays για κάποιον παίκτη στην ομάδα, δεν προσπαθείς να βρεις κάποιον. Υπάρχουν οι βάσεις και παίρνεις ό,τι σου δίνουν, προφανώς κάποιοι έχουν την ελευθερία για το κάτι παραπάνω, να αλλάξουν λίγο κάτι. Δεν είναι το σύστημα που οι περισσότερα ψάχνουν ή θέλουν να γίνουν κομμάτι του. Δεν είναι όπως άλλα συστήματα, που ο παίκτης ξέρει τα plays που του έχει σχεδιάσει ο προπονητής. Στο Καζάν ήξερα, ότι έχω σχεδιασμένα για μένα 6-7 plays και δεν σκεφτόμουν τίποτα. Είναι πολύ δίκαιο όλο αυτό, ο προπονητής είναι δίκαιος προς όλους μας, προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ μας, έχουμε καλούς παίκτες, που δεν είναι εγωιστές. Όλα αφορούν τους παίκτες και αυτή ακριβώς η κουλτούρα έχει χτίσει».

Με τον σουτέρ του Ολυμπιακού να συμπληρώνει: «Ο Βεζένκοφ είναι, ίσως, ο πιο αποτελεσματικός παίκτης που έχω δει και που δεν χρειάζεται πολλές ντρίμπλες. Τον είδα μόνο δυο σεζόν και μετά, έφυγε. Όταν ήμασταν συμπαίκτες, ήξερε πώς τον μαρκάρει ο αντίπαλος και με κάποιο τρόπο έβρισκε τρόπους να σουτάρει και να το βάλει 9/10 φορές. Αν βρεθεί στην σωστή ομάδα και το σωστό μέρος στο ΝΒΑ, θα είναι μια χαρά. Μπορεί να παίζει χωρίς τη μπάλα, ένας τέτοιος παίκτης μπορεί να σου δώσει 10-12 πόντους εύκολα με αυτό τον τρόπο και να ελευθερώνει χώρους, ταυτόχρονα. Αν και δεν είναι πάρα πολύ αθλητικός, έχει τα εφόδια να γίνει ένας καλός παίκτης σε μία καλή ομάδα. Θα είναι μια χαρά, είναι σε μία καλή ομάδα με στυλ που του ταιριάζει. Έχετε δει τι μπορεί να κάνει στην Euroleague, αν νιώσει άνετα, μπορεί να γράψει νούμερα».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης