Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φασούλας: «Μακάρι ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό»

Φασούλας: «Μακάρι ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό»
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 - 18:32

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Κανάλι 1 (90,4) παραχώρησε ο Παναγιώτης Φασούλας, o οποίος μίλησε και για τον Ολυμπιακό, στον οποίο ευχήθηκε την κατάκτηση της φετινής Euroleague.

Μεταξύ άλλων, ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Θρύλου δήλωσε: «Πετύχαμε πάρα πολλά εκείνη την δεκαετία. Πάντα αναφέρομαι σε εκείνα τα χρόνια και δεν τα λησμονώ. Το ίδιο, όμως, δεν ξεχνώ τη αρχή της καριέρας μου στον ΠΑΟΚ. Δεν αρνήθηκα ποτέ την αθλητική μου καταγωγή, όπως και την αγάπη μου για τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που φόρεσα τα ερυθρόλευκα. Εγώ λειτουργούσα πάντα συναισθηματικά, εάν το έβλεπα κυνικά επαγγελματικά δεν θα ήμουν ο εαυτός μου. Πιστεύω, ότι οι αθλητές που αλλάζουν ομάδα δένονται συναισθηματικά με αυτή και καλά κάνουν. Βέβαια, στην Ελλάδα τα βλέπει κανείς τα πράγματα μόνο όπως τον βολεύουν. Στον Ολυμπιακό έζησα τη δεύτερη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου, στη Ρώμη το 1997. Μακάρι να κατακτήσει και εφέτος η ομάδα το τέταρτο ευρωπαϊκό! Θα είναι εξίσου μία μεγάλη επιτυχία. Το πρώτο, βέβαια, έχει άλλη σημασία και μάλιστα, εκείνη τη χρονιά κατακτήσαμε όλα τα τρόπαια...

Είναι μία πολύ καλή ομάδα (σ.σ. ο φετινός Ολυμπιακός). Μπορεί να μην έχει τον αρχισκόρερ που θα σκοράρει κατά ριπάς, ωστόσο βασίζεται στην ομαδική λειτουργία υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου προπονητή της Ευρώπης. Έχει όλα τα φόντα να φτάσει στο Final-4, όπως και ο Παναθηναϊκός, γιατί αν δεν είναι και οι δύο μοιάζει χωριάτικη δίχως φέτα. Το 1994 και το 1995, αν δεν υπήρχε ο Παναθηναϊκός θα είχαμε την απόλυτη πίκρα».

Διαβάστε επίσης