Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τόμιτς: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να κόψει τον ρυθμό»

Τόμιτς: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να κόψει τον ρυθμό»
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 - 19:31

Ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε στο WEB Radio της ΕΟΚ για τα πλέι οφ της Euroleague και αναφερόμενος στον Ολυμπιακό τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσει τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα για να έχει τη δυνατότητα να κάνει το μπρέικ στη Βαρκελώνη και να πάρει αυτός το πλεονέκτημα έδρας.

Σε ερώτηση για το πόσο μπορεί να επηρεάσει τον Ολυμπιακό η απουσία του Παπανικολάου στο μαρκάρισμα των Κάλινιτς-Πάρκερ ο Τόμιτς επισήμανε: «Η Μπαρτσελόνα δεν είναι μόνο ο Κάλινιτς και ο Πάρκερ. Ο Κάλινιτς έχει την ικανότητα σαν “3” να πηγαίνει στο low-post, αλλά δεν επιμένουν τόσο σε αυτό το παιχνίδι. Σε αυτό το κομμάτι δε θα υπάρχει πρόβλημα στον Ολυμπιακό για τα ματσαρίσματα.

Το πολύ σημαντικό κομμάτι, για εμένα, είναι ο Βέσελι, ο οποίος παίζει ένα παιχνίδι που ίσως δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό, με το mid-range σουτ. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με όταν ήταν στην Φενέρμπαχτσε. Κάνει μια απίστευτη χρονιά και είναι πάρα πολύ αποτελεσματικός σε αυτό. Όπως και ο Λαπροβίτολα που παίζει pick-and-roll.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο παικτών που παίζουν φοβερά μαζί, θέλει λίγο παραπάνω έμφαση στην αντιμετώπισή του. Πρέπει ο Ολυμπιακός να τους κόψει τον ρυθμό, να μην αφήσει τη Μπαρτσελόνα να τρέχει και να βάζει εύκολα καλάθια».

Για το ότι σήμερα είναι η επέτειος του 1ου ευρωπαϊκού του Ολυμπιακού το 1997 είπε: «Είναι πάρα πολύ ωραίες αναμνήσεις και αυτό δεν ξεχνιέται. Δεν ξεχνιέται, γιατί πήραμε την Ευρωλίγκα στη Ρώμη. Πολλές ιστορίες, φοβερά πράγματα, κάτι πάρα πολύ ευχάριστο».

Διαβάστε επίσης