Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά

Πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 - 17:53

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έχει κατακτήσει στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο τα πάντα, ωστόσο θα άλλαζε αρκετές από τις προσωπικές του διακρίσεις για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό.

Για αυτό επέστρεψε από την Μόσχα, για να αλλάξει τα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ και να είναι μέλος της ομάδας που θα εγκαθιδρύσει στο θρόνο του ελληνικού μπάσκετ τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Μελάγιες

ΓΑΥΡΟΣ από κούνια θέλει να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα με την ομάδα της καρδιάς του. Τρία χρόνια στην Ελλάδα έχει αμφισβητηθεί από «φίλους» κι εχθρούς, ασχολούνται με τις οικονομικές του απολαβές λες και αυτοί κάνουν κουμάντο στο πορτοφόλι των Αγγελόπουλων.

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας το 2006 άνοιξε την καρδιά του στον «ΓΑΥΡΟ» παραμονή του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος και μιλάει για το πόσο κοντά είναι το πρωτάθλημα στον Πειραιά, για τη δική του επόμενη μέρα που περιλαμβάνει… πάλι μπάσκετ και για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα μας.

Υπήρχε κάποιο κέρδος στην ομάδα από τις αναμετρήσεις με τον Αρη; Μιλάμε για ημιτελική σειρά η οποία όμως κύλησε πανεύκολα για σας.

«Κάποιοι παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς επανήλθαν σιγά σιγά ενώ και κάποιοι άλλοι που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής κέρδισαν κάποια λεπτά στο παρκέ και ορισμένοι βρήκαν ρυθμό μέσα από αυτά τα παιχνίδια και είναι σε καλύτερη φόρμα. Ηταν μία διαδικασία που έπρεπε να την περάσουμε. Ολοι γνωρίσουμε πολύ καλά ότι στην Ελλάδα οι δύο πρώτες ομάδες έχουν τεράστιες διαφορές από τις υπόλοιπες, αυτό επαληθεύτηκε στα ματς με τον Αρη. Αυτά πάντως πέρασαν και εμείς πρέπει να κοιτάμε μόνο τους τελικούς»

Εχετε νικήσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό σε ισάριθμα παιχνίδια. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Το 3-0 επί του Παναθηναϊκού δε σημαίνει κάτι αγωνιστικά, ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερο νόημα για μας το ψυχολογικό του κομμάτι. Δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές, πλέον ξέρουμε καλά πως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, αν παίξουμε έξυπνα και καλά είναι στο δικό μας χέρι η νίκη και σε κανενός άλλου».

Τα μεταξύ σας παιχνίδια είναι δεκάδες τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως ο ένας γνωρίζει πολύ καλά τον άλλον. Υπάρχουν νέα στοιχεία που βάζουν οι ομάδες τα οποία μπορούν να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού;

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τον αντίπαλό μας όπως το ίδιο συμβαίνει και από τη δική τους πλευρά. Οι δύο προπονητές γνωρίζονται επίσης καλά. Πολλά πράγματα δε μπορείς να αλλάξεις, ωστόσο σίγουρα θα υπάρξουν κάποια τρικ που θα δουλέψουμε με σκοπό να κερδίσουμε κάτι από αυτά. Οι πάγκοι θα είναι καλά προετοιμασμένοι, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει ποια ομάδα θα μείνει πιστή στο αγωνιστικό πλάνο που θα έχει αποφασίσει ο προπονητής και ποια ομάδα θα είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα».


Η συνέχεια είναι ακόμα πιο απολαυστική. Στον ΓΑΥΡΟ της Τετάρτης που κυκλοφορεί…

Διαβάστε επίσης

Πέφτει η χούντα!

Πέφτει η χούντα!

Η πράσινη δικτατορία του μπάσκετ τελειώνει. Ο Δαφνοστεφανωμένος Έφηβος θα καθίσει στον θρόνο του.

«Είναι στο χέρι μας»

«Είναι στο χέρι μας»

Διψασμένος να πετύχει το στόχο που έθεσε επιστρέφοντας από τη Μόσχα ο Παπαλουκάς. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη που έδωσε στον «ΓΑΥΡΟ» ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

«Θέλουμε το πρωτάθλημα»

«Θέλουμε το πρωτάθλημα»

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι επισήμανε πως όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού δουλεύουν σκληρά για να καταφέρουν να κατακτήσουν και το φετινό τίτλο.

Τότε θα τους τελειώσουμε!

Τότε θα τους τελειώσουμε!

Το πρόγραμμα των τελικών της Α1, εκεί που ο Θρύλος θα «τελειώσει» τον ΠΟΑ, ανακοινώθηκε την Τρίτη. Στις 22.00 τα ματς...