Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

73-38 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

73-38 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 - 17:01

Σαν σήμερα, το 1996 ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος με 73-38. Η ομάδα του τότε προπονητή των «ερυθρολεύκων», Γιάννη Ιωαννίδη, ισοπέδωσε τους «πράσινους» οδηγώντας τους στην ταπεινωτικότερη ήττα της ιστορίας τους.

Το αποτέλεσμα εξάλλου φαινόταν από την αρχή, αφού οι Πειραιώτες δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα από τους… υποτιθέμενους πρωταθλητές Ευρώπης (έκλεψαν το τρόπαιο από την Μπαρτσελόνα).

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν γεμίσει όπως πάντα το ΣΕΦ και το σύνθημα «Ήρθες στην Ελλάδα για πικ-νικ, Ντομινίκ Ντομινίκ» δεν σταματούσε να βγαίνει από τα στόματά τους, την στιγμή που ο Αμερικανός τους είχε αφήσει ήδη στα «κρύα του λουτρού» έχοντας αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. Ο Θρύλος με αυτήν τη νίκη πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη κούπα τους στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (Ιωαννίδης): Μπακατσιάς 3, Σιγάλας 10, Μπέρι 10, Νάκιτς 12, Φασούλας 8, Τόμιτς, Τάρλατς 14, Ρίβερς 16.

Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 10, Σοκ 3, Κούουσμα 2, Οικονόμου 6, Γιαννάκης 6, Βράνκοβιτς 5, Σταυρακόπουλος 4, Πετσάρσκι 2.

Δείτε και πάλι εκείνες τις στιγμές γιατί αναμένεται να τις ζήσετε ξανά και στους φετινούς τελικούς του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

Air... ΠΑΠ!

Air... ΠΑΠ!

Ο Παπανικολάου «τρελαίνει» κόσμο με τις εμφανίσεις του.

Η υποδοχή της Turkish Airlines

Η υποδοχή της Turkish Airlines

Η έκπληξη της επίσημης χορηγού της Ευρωλίγκας στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο ράφτης κορυφαίων

Ο ράφτης κορυφαίων

Ο νέος σχεδιαστής Γιώργος Παπαδόγαμβρος έχει ετοιμάσει τις επίσημες εμφανίσεις της τεχνικής ομάδας του πρωταθλητή Ευρώπης...