Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το φύλλο αγώνα «αδειάζει» τον Παναθηναϊκό για το καλάθι!

Το φύλλο αγώνα «αδειάζει» τον Παναθηναϊκό για το καλάθι!
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 - 19:54

Νίκησε ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών της Α1, στο βοηθητικό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ματς στο οποίο στην τελευταία φάση του αγώνα ο Παναθηναϊκός σημείωσε ένα καλάθι για την ισοφάριση, για το 72-72, αλλά το καλάθι αυτό ήταν εκπρόθεσμο.

Κάτι το οποίο αμέσως οι διαιτητές είδαν και δε μέτρησαν το συγκεκριμένο καλάθι. Μάλιστα προκειμένου να είναι σίγουροι για την απόφασή τους πήγαν και στο βίντεο του αγώνα και είδαν σε επανάληψη τη φάση. Εκεί όπου άκουσαν και την κόρνα της λήξεως προτού φύγει η μπάλα από τα χέρια της αθλήτριας του Παναθηναϊκού. Άρα το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο και σωστά οι διαιτητής δεν το μέτρησαν.

Μάλιστα οι διαιτητές έγραψαν αναλυτικά στο φύλλο αγώνα τα όσα συνέβησαν στη συγκεκριμένη φάση. Τονίζοντας πως είχαν δει από πριν πως το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο και σιγουρεύτηκαν βλέποντας το βίντεο του αγώνα, στο οποίο άκουσαν και την κόρνα της λήξης:

«Αναφορικά με το τελευταίο σουτ του ήταν εκπρόθεσμο. Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, της έλειψης δυνατή κόρνας του χρονόμετρου του γηπέδου και της απουσίας leds στα ταμπλό, αποφασίσαμε να πάμε στην κάμερα της τηλεοπτικής μετάδοσης προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την άποψή μας, αφού είδαμε τη φάση αποφασίσαμε ότι όντως το καλάθι είναι εκπρόθεσμο».

Το φύλλο αγώνα «αδειάζει» τον Παναθηναϊκό και για τα όσα αναφέρει για τη φάση αυτή...

Διαβάστε επίσης