Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κράτησαν με το «έτσι θέλω» τον ΠΑΟ οι διαιτητές

Κράτησαν με το «έτσι θέλω» τον ΠΑΟ οι διαιτητές
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 - 13:48

Ο Θρύλος μπορεί να ανέβηκε αγωνιστικά στο δεύτερο μέρος, αλλά η διαιτησία του ντέρμπι δεν του επέτρεψε να πάρει το προβάδισμα το οποίο θα μπορούσε να είχε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο έπαιξαν… φουλ Παναθηναϊκό, ανακαλύπτοντας φάουλ εις βάρος του Θρύλου και αγνοώντας επιδεικτικά «πράσινες» παραβάσεις. Επιμέρους 22-19 του θρύλου στο δεκάλεπτο και στο 38-38 το σκορ.

Με λάθος και βήματα της Ριντ, άρχισε το 2ο δεκάλεπτο και η Νικολοπούλου ήταν εκείνη, η οποία άμεσα μείωσε στον πόντο, στα 9:20. Άλλο ένα φάουλ στην Γκούσταφασον από τη Χαιριστανίδου, δεν σφυρίχτηκε, στο 8’ του δευτέρου δεκαλέπτου, ενώ αμέσως μετά έγινε και νέο φάουλ πάνω στην Αγιούσο, το οποίο επίσης δεν σφυρίχτηκε! Αλλεπάλληλα λάθη διαιτητικά, λάθος αποφάσεις, εις βάρος του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε μειώσει με την Γκούσταφσον και είχε μπει ξανά στο ματς, στο 20-21.

Στα 7:14 η μπάλα έμεινε στα χέρια των «πράσινων» και αυτό ήταν δείγμα του ότι η ομάδα του Ζίμπαρτς είχε αρχίσει να… σφίγγει την άμυνά της! Η τάπα της Σπυριδοπούλου στη Ριντ, το πιστοποίησε, σε εκείνο το σημείο! Η Γκούσταφσον φρόντισε αυτή η άμυνα να πιάσει τόπο και έδωσε προβάδισμα στον Θρύλο με τρίποντο, στο 23-21! Έμεναν 6:21 στο ματς και ο Ολυμπιακός είχε μπει μπροστά για πρώτη φορά στο ματς και χρειαζόταν, τώρα, ηρεμία…

Στο 5:46 το ΣΕΦ… εξερράγη και η Σουκ… γελούσε! Το φάουλ που δόθηκε υπέρ της Πότερ, ήταν… κωμικό! Η Σουκ δεν έσπρωξε την Πότερ, αλλά το… ανακάλυψαν οι διαιτητές! Αμέσως μετά δόθηκε… τεχνική ποινή στη Νικολοπούλου, επειδή… έπεσε στο έδαφος, σε αμυντική προσπάθεια την οποία έκανε και δίχως να διαμαρτυρηθεί για φάουλ!! Ο Παναθηναϊκός πήγε στη βολή και αμέσως μετά πέρασε μπροστά 23-25 με την Αλεξανδρή… Η Σουκ ισοφάρισε, αλλά η Πότερ βρήκε και νέο τρίποντο. Διαδοχικές λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, είχαν φέρει ξανά σε θέση ισχύος τον Παναθηναϊκό… Ακατανόητα σφυρίγματα…

Έμεναν 4:18 και ο ΠΑΟ ήταν πάλι στη γραμμή των ελευθέρων βολών! Στο 25-29 το σκορ, μία έβαλε σε εκείνο το σημείο. Μείωσε στους 2 η Νικολοπούλου αμέσως μετά και ο Ολυμπιακός έδειξε να μην πτοείται από την εις βάρος του διαιτησία. Η Σουκ ισοφάρισε με ωραίο ποστάρισμα, στο 3:42! Στο 29-29 το σκορ!

Ο Ολυμπιακός άλλαξε την τακτική του και δεν πίεσε σε όλο το γήπεδο. Καλάθι από τη Ριντ και βήματα από την Σουκ και το σκορ 29-31. Το ίδιο έκανε και ο ΠΑΟ. Σταμάτησε να πιέζει σε όλο το μήκος του γηπέδου. Η Γκούσταφσον ισοφάρισε στο 2:43, 31-31. Βήματα η Ριντ, ακόμη μία φορά. Κάνει αρκετά συχνά η Αμερικανίδα του ΠΑΟ, ελάχιστα σφυρίζονται… Δεύτερο τρίποντο στο ματς για την Αλεξανδρή και ξανά μπροστά, με βραχεία κεφαλή, ο Παναθηναϊκός… Η Καπογιάννη διαρκώς διαμαρτυρόταν έντονα, στους διαιτητές. Μία η ίδια, μία ο βοηθός της. Στα 2:01 και οι δύο ομάδες είχαν συμπληρώσει ομαδικά και πήγαιναν στις βολές. 32-34 με μία βολή της Σταμάτη σε εκείνο το σημείο. Νέο καλάθι από την Αλεξανδρή και 32-36, αλλά ΑΠΑΝΤΗΣΗ από την Σταμάτη, με τρίποντο… Πρώτο στο ματς! Και 35-36! Επανήλθε στο ματς η Αγιούσο, για τον Θρύλο.

Η Μπουντούρη μπήκε στο ματς για τον ΠΑΟ και αμέσως έκανε άγαρμπο και πιθανώς αντιαθλητικό φάουλ στην Γκούσταφσον. Απλό έδωσαν οι διαιτητές και μείωσε η Αμερικανίδα στον 1 πόντο, 36-37, στο 1’ πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Στα 29” πριν το φινάλε, η Γκούσταφσον πέτυχε καλάθι και πήρε και το φάουλ! Μπροστά +1 ο Θρύλος Και είχε κα μια βολή! Ισόπαλο εντέλει το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει ανέβει και να έχει επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 22-19, για το 38-38.

Διαβάστε επίσης