Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός είχε προειδοποιήσει κύριοι της ΕΟΚ και κύριοι της ΚΕΔ

Ο Ολυμπιακός είχε προειδοποιήσει κύριοι της ΕΟΚ και κύριοι της ΚΕΔ
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 19:22

Τα μηνύματα είχαν σταλεί εδώ και καιρό και όλα είχαν μπει σε σειρά πριν ακόμα την έναρξη των τελικών της Α1 Γυναικών του μπάσκετ. Και ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός είχε φροντίσει να προειδοποιήσει πώς θα παιχτεί το έργο. Εμπεριστατωμένα, αναλυτικά, εξειδικευμένα στην ανακοίνωσή του είχε δώσει στοιχεία για τη διαιτησία, για τα αντιαθλητικά φάουλ που δεν σφυρίχτηκαν ποτέ. Αλλά και για τις ακατάλληλες συνθήκες που επικρατούν στη στρούγκα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Και όλα όσα είχαν στοιχειοθετηθεί στην «ερυθρόλευκη» ανακοίνωση, ήρθαν να πραγματοποιηθούν λίγα 24ωρα μετά τον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ κύριοι της ΕΟΚ και κύριοι της ΚΕΔ.

Επιτράπηκαν οι χυδαίες ύβρεις στις αθλήτριες του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την αδυναμία του διαιτητικού τρίου να ελέγξει τις συνθήκες εντός παρκέ προσφέροντας απλόχερα ασυλία στις «πράσινες» αθλήτριες.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση από αυτή του τραυματισμού της Κριστίν Βίτολα δεν υπάρχει. Η «ερυθρόλευκη» φόργουορντ δέχθηκε ξεκάθαρα αγκωνιά στη μύτη με συνέπεια να υποστεί κάταγμα και να αποχωρήσει, και να μην αγωνιστεί σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο αλλά και στην παράταση.

Και ειπώθηκε πως το χτύπημα δεν ήταν εσκεμμένο, έγινε κατά λάθος. Ακόμα και έτσι να έγινε, αυτό δεν σημαίνει ότι η κίνηση αυτή καθαυτή δεν τιμωρείται ούτε δικαιολογείται τόση ασυλία!

Ειδικά από τη στιγμή που τόσο η Τσβίτκοβιτς, όσο και η Αλίν (η οποία ήταν αυτή που τραυμάτισε τη Βίτολα), αλλά και άλλες αθλήτριες του Παναθηναϊκού χρησιμοποιούν κατά κόρον τους αγκώνες τους, χωρίς να τιμωρούνται ούτε καν με απλό φάουλ, με συνέπεια άπαντες να δουν τα αποτελέσματα της ασυλίας που τους παρέχεται απλόχερα.

Διαβάστε επίσης