Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να παιχτεί το ντέρμπι στα ίσια, με διαιτησία 50-50 και όχι τα γνωστά!

Να παιχτεί το ντέρμπι στα ίσια, με διαιτησία 50-50 και όχι τα γνωστά!
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 - 15:30

Βλέποντας τελικούς πρωταθλημάτων Μπάσκετ Γυναικών και μη, στην υπόλοιπη Ευρώπη, όλα αυτά χρόνια δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις και να «αντιγράψεις» τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ομάδες από τους αντίστοιχους διαιτητές.

Ένας… κανόνας που για κάποιο λόγο που προφανώς γνωρίζουν κάποιοι στην ΕΟΚ δεν ισχύει για τον Ολυμπιακό. Δεν μιλάει κανείς για εύνοια αλλά για 50-50, το οποίο στα ματς των «ερυθρόλευκων» απέναντι στον Παναθηναϊκό και πιο συγκεκριμένα στους τελικούς της Α1 Γυναικών.

Η μια διαιτησία εχθρική, διαδέχεται την άλλη με μοναδικό ευνοημένο και ταυτόχρονα «αδικημένο» Παναθηναϊκό για τον… Βόθρο, ο οποίος στοχοποιεί διαιτητές και ξεφτιλίζεται ανεπανόρθωτα. Έχουμε γίνει μάρτυρες το τελευταίο διάστημα σε διαιτητικές «σφαγές» εις βάρος των Πειραιωτών από διαιτητές που δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους με καθαρότητα, αλλά να τείνουν να βοηθούν τον Παναθηναϊκό να πάρει τον τίτλο, που δεν δικαιούται. Δεν έχουν συμβεί και λίγα περιστατικά στους φετινούς τελικούς.

Ατιμωρησία και ανοχή στο αντιαθλητικό παιχνίδι των «πράσινων» που προκαλεί και τον πιο αγνό φίλαθλο του μπάσκετ. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον τραυματισμό της Κριστίν Βίτολα δεν υπάρχει. Η «ερυθρόλευκη» φόργουορντ δέχθηκε ξεκάθαρα αγκωνιά στη μύτη με συνέπεια να υποστεί κάταγμα και να αποχωρήσει, και να μην αγωνιστεί σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο αλλά και στην παράταση. Και ειπώθηκε πως το χτύπημα δεν ήταν εσκεμμένο, έγινε κατά λάθος. Οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού χρησιμοποιούν κατά κόρον τους αγκώνες τους, χωρίς να τιμωρούνται ούτε καν με απλό φάουλ, με συνέπεια άπαντες να δουν τα αποτελέσματα της ασυλίας που τους παρέχεται απλόχερα. Ακόμα, στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ, όπου ο διαιτητής Καλογριάς τα έβλεπε όλα… πράσινα, αλλά οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν και αυτόν.

Αύριο, λοιπόν, στις 15:00, τα κορίτσια του Θρύλου αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό στη «στρούγκα» της Λεωφόρου, για τον τέταρτο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών και με νίκη κατακτούν το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε η διαιτητική τριάδα (Μαρινάκης-Μαγκλογιάννης-Μαρτινάκος) που ορίστηκε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τηρηθούν τα δέοντα, ώστε να μην γίνουν ξανά μάρτυρες, διαιτητικών «οργίων» και στο τέλος του ματς να ασχολούμαστε με τις πραγματικές πρωταγωνίστριες, τις παίκτριες.

Διαβάστε επίσης