Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ερυθρόλευκη δικαιοσύνη

Ερυθρόλευκη δικαιοσύνη
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016 - 18:17

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Η αγωνιστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν αδιαμφισβήτητη πριν από τη σέντρα στο ντέρμπι των «αιωνίων». Μόνο που οι παίκτες του Σίλβα όφειλαν να το αποδείξουν εντός αγωνιστικού χώρου. Το γρήγορο γκολ του Μπεργκ άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης του Φαλήρου, φορτώνοντας με πίεση τους πρωταθλητές.

Εκεί, όμως, φαίνονται οι πολύ μεγάλες ομάδες. Οταν διαχειρίζονται με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις, όπως ήταν η χθεσινή. Διότι, μετά το προβάδισμα που απέκτησαν οι «πράσινοι», ταμπουρώθηκαν έξω από τη μεγάλη περιοχή του Στιλ και άρχισαν να κυνηγούν ένα δεύτερο με αντεπιθέσεις. Το «μεγαλοπρεπές»... stop του Ρομπέρτο στον Ταυλαρίδη που έφθασε κοντά στο 0-2, ουσιαστικά γύρισε τον διακόπτη και μετέτρεψε το ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η μοναδική ομάδα η οποία επιχειρούσε να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο ήταν ο Ολυμπιακός. Οσο κυλούσαν τα λεπτά και πλησιάζαμε προς τη λήξη του πρώτου μέρους τόσο αυξανόταν η πίεση προς την εστία του Στιλ. Το γκολ του Καμπιάσο έφερε ισορροπία στο ματς, απονέμοντας εν μέρει δικαιοσύνη για την προσπάθεια που κατέβαλαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.

Σίγουρα το γκολ αυτό απέβαλε πίεση και άγχος από τα πόδια των Πειραιωτών, οι οποίοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με το «πόδι στο γκάζι». Οι αμυντικοί προσανατολισμοί του Στραματσόνι αποκάλυπταν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τον στόχο του για να «δραπετεύσει» ο Παναθηναϊκός από το Καραϊσκάκη με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Την ίδια ώρα, το σύνολο του Σίλβα έπαιζε σαν να μην υπήρχε αύριο. Σαν να έκρινε το ντέρμπι έναν τίτλο. Τέτοιο ήταν το πάθος και η επιθυμία των ποδοσφαιριστών του για να πάρουν τη νίκη. Ηθελαν να αποζημιώσουν τον κόσμο τους για την ώθηση που τους έδινε με υποδειγματικό τρόπο, αφού η συμπεριφορά των θεατών ήταν άριστη.

Εστω και αργά, απονεμήθηκε η ερυθρόλευκη δικαιοσύνη. Οχι μόνο με το προβάδισμα που πήραν στο σκορ με την κεφαλιά του Ντα Κόστα. Αλλά και με το «κερασάκι στην τούρτα» το οποίο έβαλε ο Ιντέγε διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Αν ο Ερνάνι ήταν προσεκτικός στις καθυστερήσεις, ίσως να είχε ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα ο δείκτης του σκορ.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Γιαννάκη, αυτά θα παθαίνεις!

Γιαννάκη, αυτά θα παθαίνεις!

Ο Θανάσης Φουσκίδης γράφει για την επιβλητική νίκη του Θρύλου επί του ΠΑΟ και εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός είναι έτη φωτός μπροστά από το πράσινο συνονθύλευμα των Αλαφούζου και Στραματσόνι.

Έτσι, μούσκεμα...

Έτσι, μούσκεμα...

Ο Μπάμπης Χριστόγλου σχολιάζει την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ματς με τον αιώνιο πελάτη και παράλληλα κάνει ειδική αναφορά στον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε φουλ επίθεση και αποζημιώθηκε για την επιλογή του.