Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο δρόμος των επιτυχιών

Ο δρόμος των επιτυχιών
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 - 19:21

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ιγκόρ Τούντορ στην Κροατία. Μίλησε για πρώτη φορά μετά το «διαζύγιό» του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας να εξηγήσει τις δυσλειτουργίες στο μέχρι πρότινος εργασιακό του περιβάλλον.

Υποστήριξε, λοιπόν, πως το χρήμα δεν φέρνει την (αγωνιστική) ευτυχία, αν δεν υπάρχει αθλητική φιλοσοφία και ένα ξεκάθαρο μακροπρόθεσμο σχέδιο το οποίο θα το υποστηρίξουν με συνέπεια και σε βάθος χρόνου τα κατάλληλα στελέχη. «Κοιτάξτε τι έχει συμβεί τα τελευταία 4 χρόνια. Πόσες αλλαγές προπονητών, 8-9 δεν γνωρίζω καν, πόσοι πολλοί διευθυντές, πρόεδροι, σύμβουλοι όλων των ειδών», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Τούντορ.

Ξέρετε, στα δικά μας μάτια ουσιαστικά περιγράφει τον δρόμο της επιτυχίας, πάνω στον οποίο πορεύεται ο Ολυμπιακός. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα ηνία της πειραϊκής εταιρείας, επιχείρησε να τη στελεχώσει με ικανά στελέχη της δικής του εμπιστοσύνης, οι οποίοι θα μπορούσαν να εφαρμόσουν ένα σχέδιο ανάπτυξης του Ολυμπιακού σε όλους τους τομείς.

Ασφαλώς, κυρίαρχο μέλημά του ήταν η ισχυροποίηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και φυσικά η αρμονική και αποτελεσματική λειτουργία του. Ετσι, φρόντισε να συνεργαστεί με ικανούς και φιλόδοξους προπονητές, το έργο των οποίων υποστήριξε με στελέχη τα οποία απήλαυσαν την εμπιστοσύνη του στον υπερθετικό βαθμό.

Ειδικά στο θέμα του προπονητή, όλες οι επιλογές του Βαγγέλη Μαρινάκη κρίνονται απολύτως πετυχημένες. Σκεφθείτε μονάχα τούτο: σήμερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε καθοδηγεί με απόλυτη επιτυχία την Μπιλμπάο, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τη Μονακό, ο Μίτσελ τη Μαρσέιγ και ο Βίτορ Περέιρα τη Φενέρμπαχτσε. Οι παλαιότεροι έλεγαν σε κάθε φιλόδοξο επαγγελματία να δουλεύει με συνέπεια για τον επόμενο εργοδότη του. Μία σοφή προτροπή που βγάζει πάντα κερδισμένη και τις δύο πλευρές.

Με άλλα λόγια, το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον του Ολυμπιακού ουσιαστικά αποτελεί πόλο έλξης προπονητών και παικτών με μεγάλες δυνατότητες και όνειρα. Και η «εκτόξευση των μετοχών» τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο γίνεται καθώς πορεύονται στον μονόδρομο των επιτυχιών των «ερυθρόλευκων». Απλά και ξεκάθαρα είναι τα πράγματα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Αιμάτωμα ο Φουστέρ

Αιμάτωμα ο Φουστέρ

Ο Ισπανός μέσος έχει δεχτεί χτύπημα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟ και προφυλάσσεται - Συντηρητικά ο Μπουχαλάκης...

«Γίνεται κάθε μέρα και πιο θλιβερός»

«Γίνεται κάθε μέρα και πιο θλιβερός»

Η ηχηρή απάντηση του Κώστα Καραπαπά στον Γιάννη Αλαφούζο - «Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το ανθρωπάκι που γίνεται κάθε μέρα και πιο θλιβερό», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook.