Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλος Ολυμπιακός στην επίθεση!

Άλλος Ολυμπιακός στην επίθεση!
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 - 20:53

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα θα ολοκληρωθεί και ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό. Το ταμείο για το που θα βρίσκεται η ομάδα στη βαθμολογία θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής. Τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο, εκείνο που μπορούμε να επισημάνουμε με βεβαιότητα είναι πως η ομάδα του Πειραιά παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στο επιθετικό της κομμάτι.

Όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι εμπαθής ή δεν θέλει για τους λόγους του να δει την αλήθεια. Ο Ολυμπιακός παράγει πολλές φάσεις στην επίθεση και πραγματοποιεί πειστικές εμφανίσεις όπως αυτή στο Αγρίνιο. Σαφώς και ο Τάκης Λεμονής έχει το μερίδιο του στην καλύτερη εικόνα που έχει η ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Δεν αφήνουμε κάτω από το χαλάκι τα θέματα που έχει ο Ολυμπιακός, αλλά δεν γίνεται να μην επισημάνουμε και κάποια πράγματα που λειτουργούν σωστά, διότι έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια απαξίωσης.

Ο χαρακτηρισμός «φοβικός» έχει κολλήσει στον Λεμονή με αφορμή το γεγονός πως στο Champions League έπαιξε πολύ συντηρητικά. Αυτό, βέβαια είναι ένα θέμα που χωράει μεγάλη κουβέντα. Από την άλλη, όμως, στο πρωτάθλημα που γνωρίζει ποιους έχει απέναντι του η εικόνα του Θρύλου είναι εντελώς διαφορετική. Με 17 γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος δεν γίνεται να μην αναγνωριστεί η βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού.

Ακόμα και τις τελικές προσπάθειες να κοιτάξει κανείς θα διαπιστώσει τη μεγάλη διαφορά. Με τον Πλατανιά είχε 15, με τον Λεβαδειακό 22, με την Κέρκυρα 19, με τον Απόλλων 19 και τις λιγότερες τις είχε στο Αγρίνιο, μόλις 9 με 4 γκολ. Το ποδόσφαιρο, βέβαια είναι άθλημα που δεν παίζεται με τις στατιστικές. Αυτά τα στοιχεία, όμως, δεν γίνεται να τα αγνοήσουμε. Όπως δεν γίνεται να αγνοήσουμε το γεγονός πως η εικόνα της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι ήταν πολύ καλή σε όλα αυτά τα ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» και στρωτό ποδόσφαιρο έπαιξαν και φάσεις δημιούργησαν. Είναι εμπαθής, λοιπόν, όποιος δεν βλέπει τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας και την ευκολία με την οποία φτιάχνει φάσεις και φυσικά είναι πολύ πιο παραγωγική.

Διαβάστε επίσης

Ιδού οι 8 κλεμμένοι βαθμοί!

Ιδού οι 8 κλεμμένοι βαθμοί!

Το gavros.gr απαντάει σε όσους ειρωνεύτηκαν τον Σάββα Θεοδωρίδη και θυμίζει τα ματς, στα οποία η διαιτησία στέρησε βαθμούς από τον Ολυμπιακό…

«Μια γροθιά» (pic)

«Μια γροθιά» (pic)

Το μήνυμα του Λεονάρντο Κούτρη μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού.