Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φελίπε Πάρντο... από τον πάγκο!

Φελίπε Πάρντο... από τον πάγκο!
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 - 09:56

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Από… αριθμητικής πλευράς, ο Φελίπε Πάρντο απέχει πολύ απ’ τα πεπραγμένα της τελευταίας του σεζόν στην Πορτογαλία. Τότε, που με τη φανέλα της Μπράγκα είχε 11 γκολ και 9 ασίστ σε 35 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, εξαργυρώνοντας τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη μεταπήδησή του στους πρωταθλητές Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, είναι σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τα προπέρσινα κατορθώματά του με τα ερυθρόλευκα. Σε 21 ματς πρωταθλήματος σκόραρε τέσσερις φορές και μοίρασε ισάριθμες τελικές πάσες, ενώ φέτος σε 11 παιχνίδια έχει ήδη δύο γκολ και άλλες τόσες ασίστ.

Το θέμα με τον Κολομβιανό διεθνή εξτρέμ είναι ότι δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή του στο επιθυμητό επίπεδο. Και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι εμφανίζεται πιο… τσιτωμένος όταν μπαίνει ως αλλαγή, παρά όταν περιλαμβάνεται στην αρχική ενδεκάδα. Στο Αγρίνιο ήταν σχεδόν εξαφανισμένος και στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε από τον Οτζίτζα. Το ίδιο έχει συμβεί σε αρκετές ακόμη αναμετρήσεις: στην Κέρκυρα βγήκε ξανά στο ημίχρονο, δίνοντας τη θέση του στον Μάριν, ο οποίος αποδείχθηκε καθοριστικός, στη Λεωφόρο αντικαταστάθηκε στο 74’ με τον Ανσαριφάρντ, που έδωσε πνοή στην εντελώς αναιμική έως τότε επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν τα γκολ της νίκης (2-1 με Εμενίκε) αφότου ο Κολομβιανός είχε βγει από το ματς κ.ο.κ. Αντιθέτως, ερχόμενος από τον πάγκο, ο Πάρντο σαν να μπαίνει με μεγαλύτερη συγκέντρωση και δυναμική. Στο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπήκε στο 78’ αντί του Καρσελά και σκόραρε δις (89’ και 93’), ενώ και με τον Απόλλωνα πήρε τη θέση του Σεμπά στο 66’, προσφέροντας μία ασίστ στον Ανσαριφάρντ στο 94’, για το τελικό 3-1.

Κι επειδή κάθε… κανόνας έχει εξαίρεση, το μοναδικό φετινό ματς στο οποίο ο Πάρντο βρέθηκε στους αρχικούς ένδεκα και… οργίασε, ήταν στο 5-1 με τον Πλατανιά, όπου σκόραρε το πρώτο (στο 2’) και το τελευταίο γκολ (στο 90’) των «ερυθρολεύκων».

Διαβάστε επίσης

To «6 στα 6», ο Κέβιν και η ενίσχυση

To «6 στα 6», ο Κέβιν και η ενίσχυση

Η σημασία του αγώνα με τα Γιάννενα, οι θέσεις που πονάει η ομάδα, οι υποψήφιοι και τα δεδομένα για τον Μιραλάς. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγοροπουλος

Ψηλά στη λίστα του Αστέρα ο Μπεν

Ψηλά στη λίστα του Αστέρα ο Μπεν

Οι Σέρβοι έχουν πληθώρα δημοσιευμάτων τα οποία κάνουν λόγο πως ο Ερυθρός Αστέρας εξακολουθεί να σκέφτεται τον στράικερ από τις Κομόρες.

Όλα καλά με Κούτρη

Όλα καλά με Κούτρη

Δεν έχει κάτι το σοβαρό ο νεαρός μπακ και θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ιδού οι 8 κλεμμένοι βαθμοί!

Ιδού οι 8 κλεμμένοι βαθμοί!

Το gavros.gr απαντάει σε όσους ειρωνεύτηκαν τον Σάββα Θεοδωρίδη και θυμίζει τα ματς, στα οποία η διαιτησία στέρησε βαθμούς από τον Ολυμπιακό…