Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κυνηγάει το τρίτο «χρυσό παπούτσι»

Κυνηγάει το τρίτο «χρυσό παπούτσι»
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 - 18:55

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καρίμ Ανσαριφάρντ απολαμβάνει την κορυφή στον πίνακα των σκόρερς. Και δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Ιρανός επιθετικός φλερτάρει με την πρωτιά ανάμεσα στους «κανονιέρηδες». Για παρθενική φορά, όμως, στην ευρωπαϊκή καριέρα του κυνηγάει το «χρυσό παπούτσι». Διάκριση, που κέρδισε δις όσο αγωνιζόταν στην πατρίδα του και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες, σε μία καθ’ όλα ανοδική πορεία, που αποτέλεσε και το διαβατήριό του αρχικά προς την Ισπανία και την Οσασούνα κι εν συνεχεία στην Ελλάδα.

ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

Τη σεζόν 2009-10, έχοντας πλέον κερδίσει θέση βασικού στη Σάιπα, βρήκε δίχτυα 13 φορές και ο ίδιος ήταν ο τέταρτος κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος, παρότι η ομάδα του κατετάγη μόλις στην 8η θέση. Την επόμενη σεζόν, ο Ανσαριφάρντ τα πήγε ακόμη καλύτερα σε ατομικό επίπεδο, με 19 γκολ (3ος σκόρερ στη λίγκα), έστω κι αν η Σάιπα κατρακύλησε στην 11η θέση. Η έκρηξη ήρθε τη σεζόν 2011-12: με 21 γκολ (εκ των οποίων τα 12 ήταν και πρώτα στους αγώνες της Σάιπα) κέρδισε το «χρυσό παπούτσι», διάκριση ιδιαιτέρως σημαντική, αν αναλογιστούμε ότι αγωνιζόταν στην όγδοη ομάδα της βαθμολογικής κατάταξης εκείνης της αγωνιστικής περιόδου.

Η εκτίναξη του Ανσαριφάρντ, ωστόσο, του έδωσε την ευκαιρία να μεταπηδήσει στην Περσέπολις, όπου την πρώτη σεζόν (2012-13) σκόραρε οκτώ φορές και ο σύλλογος τερμάτισε έβδομος. Την επομένη, όμως, που ο Καρίμ πανηγύρισε 14 φορές και βγήκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του πρώτος σκόρερ, η Περσέπολις κυνήγησε μέχρι τέλους τον τίτλο, τον οποίο εν τέλει έχασε για δύο βαθμούς απ’ τη Φούλαντ.

Η νέα πρωτιά του διεθνούς φορ αποτέλεσε και το διαβατήριό του προς την Ευρώπη. Στην Οσασούνα δεν «έδεσε» ποτέ και τη σεζόν 2015-16 αναδείχθηκε 7ος σκόρερ της Superleague με 8 γκολ, συνεισφέροντας στην πορεία του Πανιωνίου να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Κάπως έτσι πήρε τον δρόμο προς το μεγάλο λιμάνι. Και φέτος, με 7 γκολ σε 10 αγωνιστικές, έχει βάλει πλώρη για το τρίτο «χρυσό παπούτσι» της καριέρας του, σε μία περίοδο που «δένει» την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Εντός των προσεχών 48 ωρών ο Κάρλος Κεϊρόζ θα αποστείλει στη FIFA την πρώτη λίστα, με την προεπιλογή των 35 ποδοσφαιριστών για το Μουντιάλ και σ’ αυτήν θεωρείται βέβαιο ότι θα περιλαμβάνεται και το όνομα του επιθετικού των «ερυθρολεύκων».

Διαβάστε επίσης

Ύμνοι στην UEFA για το θρυλικό σερί 1972-1974

Ύμνοι στην UEFA για το θρυλικό σερί 1972-1974

Εγκώμια στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για τον Ολυμπιακό εκείνης της εποχής, που κατέγραψε ένα σημαντικό ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η πρόταση της Σπόρτινγκ για Οτζίτζα

Η πρόταση της Σπόρτινγκ για Οτζίτζα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία η Σπόρτινγκ Λισαβόνας σκοπεύει να κάνει εξαιρετική πρόταση στον Ολυμπιακό για τον Βέλγο άσο. Τα θέλω του Οτζίτζα, η στάση του Ολυμπιακού και τα χρήματα που δίνουν οι Πορτογάλοι. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος

Αυτό είναι το μυστικό!

Αυτό είναι το μυστικό!

Πώς ο Ολυμπιακός μπορεί να μεταφέρει την ήδη υπάρχουσα πίεση στους ανταγωνιστικές του, που θα έχει ως αποτέλεσμα να λυγίσουν, αφήνοντάς τον μόνο πρώτο να οδεύει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μαρτίνς ή Ζιλέ

Μαρτίνς ή Ζιλέ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Τάκης Λεμονής σκέφτεται ποιων εκ των Πορτογάλου ή Βέλγου θα κρατήσει στο ρόστερ, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις των δύο παικτών.