Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαν τον Γκάγκα δεν υπάρχει κανείς!

Σαν τον Γκάγκα δεν υπάρχει κανείς!
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 - 22:50

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το λάθος του βοηθού Δημήτρη Γκάγκα (Λάρισας) δεν έχει προηγούμενο. Εφόσον δεν είδε ότι στο 73’ του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0, στο σουτ του Ανσαριφάρντ, η μπάλα πέρασε τη γραμμή, και μάλιστα ήταν μισό μέτρο μέσα, αποτελεί κορυφαία επίδειξη ανικανότητας. Πρόκειται για τέρμα που φαινόταν με γυμνό μάτι όχι μόνο από τις εξέδρες, όχι μόνο από τον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, φαινόταν μέχρι και από την Αίγινα.

Ο Γκάγκας εξέθεσε εαυτόν, περισσότερο όμως εξέθεσε αυτούς που τον όρισαν, επειδή αποδείχθηκε ακατάλληλος (σ.σ. πάντα αγωνιστική η κριτική). Περισσότερο εξέθεσε τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, οι οποίοι πέρσι το Δεκέμβριο τον επανάφεραν παράνομα στους πίνακες των βοηθών, δεδομένου ότι βάση του κανονισμού δεν επιτρέπονται αλλαγές στο μέσον της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Λαρισαίος βοηθός έχει γεννηθεί στις 10/04/1973 και είναι η τελευταία του σεζόν στην αγωνιστική δράση, καθώς το όριο ηλικίας για τους διαιτητές και τους βοηθούς είναι τα 45 έτη, εκτός αν αλλάξουν το όριο, ώστε να μην χαθεί τέτοιο… ταλέντο!

Ετσι το καλοκαίρι του 2016 ήταν λογικό να βγει από τους πίνακες, για να ανοίξει ο δρόμος για νεότερους βοηθούς, σύμφωνα με τις επιταγές της UEFA. Νωρίτερα, πριν από δυο χρόνια, του είχαν πάει και το σήμα του διεθνή, επειδή δεν κατάφερε να κάνει καριέρα και η λογική εξέλιξη, κάτι που έπραξε ο Τριτσώνης που κρέμασε τη σφυρίχτρα του, ήταν ο Γκάγκας να κρεμάσει το σημαιάκι του βοηθού, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως παρατηρητής.

Όμως, αυτός εκεί, προτίμησε να επιστρέψει ως βοηθός. Τέτοια κατάσταση είναι λογική; Από τη μια θέλουν νέο αίμα, από την άλλη κρατάνε τον Γκάγκα.

Εκανε κι άλλα

Στο φετινό ματς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-1, όπου οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις, στα τελευταία λεπτά ο Γκάγκας έδωσε αλλαγή σε αράουτ υπέρ του ΠΑΟΚ, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλάθλων της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Στο ματς την προηγούμενης σεζόν, ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 που έγινε τον Ιανουάριο για τη δεύτερη αγωνιστική, ο 44χρονος βοηθός έκανε λάθη σε δυο οφσάιντ στο 37' και στο 38', όπου οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν εκτεθειμένοι, όμως ο βοηθός άφησε τις φάσεις να εξελιχθούν. Ειδικά στο 37' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Πέλκα.

Η… ταραχή του Τζήλου

Εμείς τα γράφαμε από πριν, χωρίς να έχουμε μαντικές ικανότητες, μόνο που η ΚΕΔ κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Η απόδοση του Τζήλου ήταν αναμενόμενη, όπως και στο παιχνίδι της προηγούμενης σεζόν στη Βέροια. Αν και ο Λαρισαίος προερχόταν από καλές εμφανίσεις στο χθεσινό ματς Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 τα έκανε… σαλάτα, καθώς ήταν θεατής στις κλωτσιές.

Μπέριος, Λίλα και Μαυροπάνος ήταν προκλητικοί και έπρεπε να αποβληθούν από το ημίωρο. Κι όμως ο Τζήλος δεν έδινε φάουλ (24-18 υπέρ των «ερυθρολεύκων» αλλά …κατάπιε κι άλλα), ούτε τις κάρτες για να σταματήσουν οι κλωτσιές των φιλοξενουμένων που έπαιξαν λες και έχαναν την κατηγορία. Ο ρέφερι έδειξε τρεις κίτρινες στον Ολυμπιακό (Ταχτσίδης, Ρομάο και η ανύπαρκτη στον Σισέ), όμως δεν εφάρμοσε τα ίδια κριτήρια στους φιλοξενούμενους που είδαν μόνο τέσσερις κίτρινες (Μπέριος, Λίλα, Κόντε, Μπουκουβάλας).

Η… ταραχή, όπως κρίναμε από την εξέδρα, του Τζήλου αυξήθηκε μετά το 1-0. Μεγάλο άγχος είχε ο ρέφερι, αν και δεν είναι άπειρος. Χθες σφύριξε για 24η φορά. Αρα δεν δίνει εξετάσεις, εκτός αν κάνουμε λάθος και ισχύει το αντίθετο.

Όμως, στο 84’ ο Μαυροπάνος σταμάτησε με αγκαλιά, εσκεμμένα, επίθεση του Τζούρτζεβιτς, ο ρέφερι έδωσε το φάουλ και ο προκλητικός Μπέριος τον χειροκρότησε ειρωνικά. Παρόλα αυτά ο Τζήλος δεν έδειξε κάρτα, ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον (σ.σ. στο Μπέριο θα ήταν η δεύτερη). Στο 86’ ο Μαυροπάνος έκανε σκληρό φάουλ στον Φορτούνη, πάλι ο Τζήλος δεν έβγαλε την κάρτα από το τσεπάκι του.

Διαιτησία-καρμπόν, όπως είχε κάνει και στο Βέροια-Ολυμπιακός 1-2 στις 29 Ιανουαρίου 2017. Τότε ο Καπετάνος έβγαλε το ματς χωρίς κίτρινη αν και χτύπησε Ρέτσο, Ντε λα Μπέγια, Νικολάου, Ανδρούτσο! Για παράδειγμα, στο 42’ έπιασε από λαιμό τον Νικολάου, ενώ μετά χτύπησε στο κεφάλι τον Ανδρούτσο. Δηλαδή σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις από τις προαναφερόμενες μπορούσε να δείξει απευθείας κόκκινη και δεν έδειξε ούτε κίτρινη!

Διαβάστε επίσης

«Είπε όχι ο Μπεν»

«Είπε όχι ο Μπεν»

Νέο ρεπορτάζ από τη Σερβία για τον Μοχάμεντ Μπεν, τον Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα. Τι αποκαλύπτουν τα σερβικά Μέσα που επιμένουν ότι ο επιθετικός από τις Κομόρες μπορεί να μετακομίσει στο Βελιγράδι.

Επέστρεψε στις νίκες ο Λεβαδειακός

Επέστρεψε στις νίκες ο Λεβαδειακός

Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό, επικράτησε του Πανιωνίου με 2-1 και κέρδισε ύστερα από επτά αγωνιστικές, στην αναμέτρηση που έκλεισε το 2017 για την Σούπερ Λίγκ.