Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γι’ αυτό έφυγε από τη Σεντ Ετιέν έπειτα από πέντε μόλις μήνες

Γι’ αυτό έφυγε από τη Σεντ Ετιέν έπειτα από πέντε μόλις μήνες
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018 - 20:21

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στα τέλη της περασμένης σεζόν, το όνομά του «έπαιξε» τόσο για την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα (που επέλεξε τελικά τον Ερνέστο Βαλβέρδε ως διάδοχο του Λουίς Ενρίκε) όσο για τη Βαλένθια. Τον προσέλκυσε η Σεντ Ετιέν, αλλά αποδείχθηκε ότι έκανε λάθος στην επιλογή του. Κι αυτό το συνειδητοποίησε άμεσα. Ο Όσκαρ Γκαρθία ήθελε, μάλιστα, να τα «βροντήξει» σχεδόν αμέσως, όταν συγκρούστηκε με τον επικεφαλής των μεταγραφών, Νταβίντ Βαντιέ.

ΗΘΕΛΕ ΝΤΙΑΖ ΚΑΙ ΚΡΚΙΤΣ

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού τού παρέδωσε μία λίστα με 20 ποδοσφαιριστές-υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Μαριάνο Ντίαζ (ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, που τελικώς πήγε με 8 εκατ. ευρώ στη Λιόν και ήδη μετράει 14 γκολ σε 24 ματς) και ο Μπόγιαν Κρκιτς (που μετακινήθηκε με δανεισμό από τη Στόουκ στην Αλαβές). Καθεμία απ’ τις προτάσεις του απορρίφθηκαν. Όλες! Κι όχι μόνο αυτό. Του «φόρεσαν καπέλο» τον Λουά Ντιονί, τον 25χρονο επιθετικό από την Ντιζόν, παρότι ο Γκαρσία τον είχε απορρίψει τρεις φορές στις μεταγραφικές συσκέψεις που είχαν προηγηθεί. Εν τούτοις, η Σεντ Ετιέν τον «χρυσοπλήρωσε» με 10 εκατ. ευρώ και έως τώρα, ο άρνηση του Γκαρσία δικαιώνεται, μιας και ο Ντιονί δεν έχει κάνει «σεφτέ» στα γκολ μετά από 16 ματς. Ακόμη και μετά την εντός έδρας συντριβή από τη Λιόν με 0-5 στις 5 Νοεμβρίου, όλοι οι παίκτες στάθηκαν υπερασπιστικά απέναντί του, όχι όμως και η διοίκηση.

Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ρήγμα μεταξύ των δύο πλευρών άνοιξε περαιτέρω, είχε προηγηθεί και μία έντονη λογομαχία με έναν εκ των προέδρων των «στεφανουά», Ρονάλντ Ρομεγιέ μετά τον αποκλεισμό στα πέναλτι απ’ την Στρασμπούρ στο Λιγκ Καπ. Σε μία κίνηση καλής θέλησης, ο Γκαρθία πρότεινε την πρόσληψη του Ζερεμί Ζανό, του γκολκίπερ-θρύλου της Σεντ Ετιέν, που υπερασπίστηκε την εστία της απ’ τα 1996 μέχρι το 2012, σε θέση ενδιάμεσου μεταξύ του Γκαρθία και της διοίκησης. Ούτε αυτό το αίτημα έγινε δεκτό και ο Καταλανός προπονητής, αφού πέρασε εκείνο το Σαββατοκύριακο στην πατρίδα του, αποφάσισε ουσιαστικά να παραιτηθεί

Διαβάστε επίσης

Με Κόντη και Βούζα η προπόνηση

Με Κόντη και Βούζα η προπόνηση

Πως διαμορφώνεται το τιμ του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με τη Λάρισα. Όλες οι αλλαγές που γίνονται στο Ρέντη μετά την απομάκρυνση του Λεμονή.

«Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα»

«Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα»

Ο Μάρκο Μάριν μίλησε στο πλαίσιο της βράβευσής του ως πολυτιμότερος της 15ης αγωνιστικής και τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει έτσι, βοηθώντας την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.