Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βέλγικη παροικία στον Πειραιά

Βέλγικη παροικία στον Πειραιά
Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018 - 12:33

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Άνοιξε τον δρόμο το 2010 την χρονιά που αγόρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το πλειοψηφικό κεφάλαιο του Ολυμπιακού και στην επιστροφή του πεντέμιση χρόνια μετά την φυγή του ο Κέβιν Μιραλάς θα βρει άλλους 4 Βέλγους στο Μεγάλο Λιμάνι.

Τον… χορό των Βέλγων έσυρε πρώτος ο Βάντις Οτζίτζα Οφόε από την Λέγκια Βαρσοβίας και ακολούθησε ο Μπιορν Ένγκελς από την Μπριζ. Ακολούθησε ο Γκιγιόμ Ζιλέ από τη Ναντ και την τελευταία μέρα των μεταγραφών του καλοκαιριού αφίχθηκε στον Περαιά ο Σίλβιο Προτό από την Οστάνδη.

Μιλάμε, για έναν τερματοφύλακα, έναν σέντερ μπακ, δύο μέσους και με την έλευση του Μιραλάς, πλέον, ο Θρύλος θα έχει και έναν Βέλγο στην επίθεση, δηλαδή σε όλες τις γραμμές του.

Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου να αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η συμμετοχή του στο Μουντιάλ αναμένεται με μεγάλη αγωνία, διότι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη και πως διαθέτει όλες τις δυνατότητες να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Βεβαίως, ο Μιραλάς είναι ενεργό μέλος των «κόκκινων διαβόλων», καθώς καλείται συνεχώς από τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ενώ οι Προτό, Ζιλέ και Οτζίτζα έχουν αγωνιστεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας τους. Ο Ένγκελς είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου, όμως είναι από τους πρώτους επιλαχόντες για το κέντρο της άμυνας σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα με τους, ήδη, υπάρχοντες.

Διαβάστε επίσης

Βέλγος killer! (vids)

Βέλγος killer! (vids)

Ιδιαίτερα καλή είναι η παράδοση που έχει «χτίσει» με τους αντιπάλους του Θρύλου στα ντέρμπι ο Βέλγος παικταράς, καθώς όπου τους πετυχαίνει, τα δίχτυα σκίζονται.

Θα έχει και συνέχεια…

Θα έχει και συνέχεια…

Η ενίσχυση του Ολυμπιακού δεν σταματάει με τη προσθήκη του Κέβιν Μιραλάς και το επόμενο διάστημα αναμένεται εξίσου «καυτό» για τους πρωταθλητές Ελλάδας.