Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανοιξε ο δρόμος για Μπάμπα, νέο «όχι» του Γάλλου στη Σεντ-Ετιέν!

Ανοιξε ο δρόμος για Μπάμπα, νέο «όχι» του Γάλλου στη Σεντ-Ετιέν!
Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 - 09:39

Ο Ολυμπιακός είναι ενεργός στο μεταγραφικό παζάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού, λόγω της αποχώρησης του Γιάγκος Βούκοβιτς, αλλά παράλληλα σκοπεύουν να αποκτήσουν και έναν ποδοσφαιριστή για την επίθεσή τους. Εναν παίκτη που θα αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις, στην κορυφή όσο και στα άκρα.

Το όνομα του Σέρβου κεντρικού αμυντικού, Μίλαν Βίλοτιτς, έχει πέσει στο τραπέζι του Ολυμπιακού, ωστόσο, δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Με τους «ερυθρόλευκους» να εξετάζουν άλλες λύσεις για τη θέση στο κέντρο της άμυνας. Με τον Οσκαρ Γκαρθία να έχει κάνει και τις δικές του εισηγήσεις, καθώς θέλει παίκτη με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και ηγετική προσωπικότητα.

Κι αν για τον αμυντικό δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη ποιος παίκτης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, για την επίθεση τα πράγματα είναι αρκετά πιο ξεκάθαρα. Με τον Τζόναθαν Μπάμπα να αποτελεί τον πρώτο στόχο του προπονητή των Πειραιωτών. Ενας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά ο Οσκαρ Γκαρθία από την κοινή τους θητεία στη Σεντ-Ετιέν και τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο 21χρονος all around επιθετικός μένει ελεύθερος σε έξι μήνες και ο Ολυμπιακός προσπαθεί να τον δελεάσει να πει το «ναι» και να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει ο Γκαρθία, αλλά και ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος επίσης έχει αναμειχθεί στην υπόθεση και προσπαθεί να πείσει τον νεαρό επιθετικό να πει το «ναι». Εγχείρημα διόλου εύκολο, καθώς είναι πολλές οι ομάδες που ερίζουν για την υπογραφή του. Βλέπετε, δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτη με τόσο ταλέντο, τέτοια ηλικία, με τόσο καλή χρονιά και... ελεύθερο. Είναι από τα λαχεία που πρέπει να τα κυνηγήσεις έως την τελευταία στιγμή. Κι αν σου κάτσει...

Η εξέλιξη που προκαλεί ενδιαφέρον και είναι πιθανό να επηρεάσει τους χειρισμούς όλων των ενδιαφερόμενων για τον Μπάμπα, είναι η νέα άρνηση του ποδοσφαιριστή στην πρόταση επέκτασης συμβολαίου που του κατέθεσε η διοίκηση της Σεντ-Ετιέν. Ο Γάλλος μπακ δεν θέλει να ανανεώσει με τη γαλλική ομάδα, τουλάχιστον όχι με τους όρους που του έχουν προταθεί, με αποτέλεσμα η αποχώρησή του να αποτελεί μονόδρομο.

Μάλιστα, το Σάββατο ήταν μόλις η πρώτη φορά που ακόμη και τα γαλλικά ΜΜΕ αποτύπωναν τη θέση της διοίκησης της Σεντ-Ετιέν, περί παραχώρησης του Μπάμπα μέσα στον Ιανουάριο. Διότι σε αντίθετη περίπτωση θα χαθεί δίχως ο σύλλογος να πάρει το παραμικρό αντάλλαγμα. Και αυτό δεν αποτελεί επιλογή για τη διοίκηση. Μάλιστα, ήδη τονίζεται ότι ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νταβίντ Βαντιέρ, έχει ξεκινήσει επαφές με τους ενδιαφερόμενους, προσπαθώντας να κερδίσει το μεγαλύτερο δυνατό ποσό από τους Πειραιώτες.

Διαβάστε επίσης

«Εξονυχιστικό σκάουτινγκ για Ντεσπόντοφ»

«Εξονυχιστικό σκάουτινγκ για Ντεσπόντοφ»

Ο Ολυμπιακός παρακολούθησε επισταμένως τον επιθετικό της ΤΣΣΚΑ και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι το τέλος της χρονιάς, όπως λένε στην Βουλγαρία, για να σιγουρευτεί για τον 21χρονο.